‘Hacı’ Kemal ‘Gandi’ Kemal’den daha sempatik

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Ekmel Bey’in adaylığına bir de güzel tarafından bakalım.
Nedir o?
Giresunluların tabiriyle “CHP gabuğunu gırdı”!
Yani?…
Muhafazakârlaşıyor!
Ekmel Bey için “toplumsal uzlaşının ismi” deniliyor.
Onu toplumsal uzlaşının ismi yapan özellik, şüphesiz “muhafazakâr” kimliği.
Hal böyle olunca, 90 yıllık “ulus devlet” tezi de çökmüş oluyor.
Hem de CHP eliyle.
Demek oluyor ki; CHP 90 yıl sonra doğru yolu buldu.
“Ulus devlet” tezinin toplumu ayrıştırdığını gördü.
MHP’yi bile ikna etti.
“İslam” ortak paydasının daha birleştirici olduğuna kanaat getirdi.
Yeni Türkiye için gerçekten umut verici bir gelişme.
Bir de deniyor ki:
CHP’nin üzerine fazla gitmeyin. Destekleyin, teşvik edin.
Doğrudur!
“Niye bir İslam profesörünü cumhurbaşkanı adayı yaptın” diye eleştirmek yerine şu söylenebilir:
Evet ama yetmez!
Kemal Bey, tez beş vakit namaza başlamalıdır.
Dahası parti yöneticileri ve milletvekillerini de alıp ilk hac kafilesine katılmalıdır.
Hacı Kemal, Gandi Kemal’den daha sıcak ve sempatik olur.
Bir de makam aracının arkasına “Huzur İslam’da” yazdım mı oldu bu iş demektir.
Giyin kalpaklarınızı dökülün meydanlara!Ey Ergenekoncular!
Ey Balyozcular!
“Cumhuriyet elden gidiyor!” diye mitingler yaptınız.
“Laiklik elden gidiyor!” diye darbe yapmaya kalktınız.
“Şeriat geliyor!” diye yeri göğü inlettiniz.
“İmam Hatip mezunu biri Atatürk’ün oturduğu koltuğa nasıl oturur?” diye kıyameti kopardınız.
Ne oldu peki?
Siz içerideyken; Atatürk’ün partisi CHP, Fethullah Gülen ile iş tuttu.
Yetmedi akademik hayatına El Ezher’de başlayan birini cumhurbaşkanı adayı yaptı.
Hadi bakalım, görelim samimiyetinizi!
Giyin kalpaklarınızı, kapın Atatürk posterlerini, dökülün meydanlara.
Bakalım siz gerçekten kaç kişisiniz?
GÜNÜN ŞARKISI!Manda yuva yapmış söğüt dalına
Yavrusunu sinek kapmış gördün mü?
Amanın yandım!

http://www.aksam.com.tr/yazarlar/turgay-guler/haci-kemal-gandi-kemalden-daha-sempatik/haber-317658

Son düzenleme:
Gatilayrum yazara:)))

Aslinda üzgünümde..

CHP nin kendi kafasina SIKMASI oldu bu aday..

Zaten hedeflenende oydu ya..

"Türkiye de artik CHP ve ideoloji is görmüyor" kanisina vardi birileri..

3 kez sans verdiler olmadi..

Simdi CHP nin kafasina kendi eliyle SIKTIRDILAR, yerle bir oldu..

Ama ben bircoklarinin tersine üzgünüm...

Dua ediyorum düsündügüm gibi olmaz insallah..

CHP nin yerine getirmek istedigikleri sey beni korkutuyor...

Kemal kilicdaroglunun namazina takanlar erdogan sadece cumayi kiliyor biliyor musunuz
Yoksa hasa basbakan diye farz degilmi 5 vakit

Ayrica biz cok kisiyiz mhp chp tabani varken cok sukur bu ulkeden Ataturkte cumhuriyette laiklikte silinmez
Sizin adiniza cokkk uzgunuz
Turkiye secimlerini Turkiyelilere birakin
Biz de Almanya secimlerini Almanyalilara birakiyoruz:)))))))))))

Su isimlerden cikin pencerelerinizi az genisletin okurken....

Namaz klilma falan orada birseye dikkat cekmek icin kullaniliyor!

CHP muhafazakarlasiyor! demek istiyor..

Yani CHP nin karsi ciktigi herseye sahip olan bir adami kendi eliyle Cumhurbaskanligina aday göstermesine dikkat cekiyor!

Ayrica bencede Alman secimlerini Almanlara birakin zira ben bile öyle yapiyorum:))

Ben Cumhurbaskani icin kullanacagim oyumu:) Türkiye secimi sonucta:))

İyi sevindim oy kullanmana
Chp mhp adayi diye biat edip oy vericez sanmasin kimse
Adaylar ciksin kim ulke yararinaysa ona oy verilicektir elbette
Ekmeleddine suan son derece negatifim
Ama bu baska bu haber baska
Bel alti hAbercilik gunu kurtarir
Kaliteli habercilikse ömru
Adaylarin degerli yanlari övulerek daha faydali bir secim kampanyasi olur
Aksi sadece antipati toplar

Yahu yazarin yazdiklari isimleri görmeden daha genis pencereden bakarak okuyun..

"CHP cumhuriyet mitingleri yapti, CHP seriat geliyor dedi, CHP imam hatipli nasil cumhurbaskani olur dedi ama El Ezher li birini Cumhurbaskanligina aday yapti " diyor yani kisaca CHP kendini öldürdü diyor!

El Ezher üniversitesini bilirmisiniz!

Imam hatipli bir Cumhurbaskanina karsi olan CHP, El Ezher gibi islami egitim veren o kadar ki rektörlere rektör degil "seyh" denen bir yerde akademik kariyer edinmis birini nasil aday yapar diyor!

Chpnin muhafazakar kesimi kucaklamak istemesini anlayisla karsiliyorum belki de Chpli olmadigim icin. Yalniz su balyozcular kismina takildim. Balyozcu falan yok be haci onlar hep palevera cikti. Yoksa milli orduya kumpas kurulmamis miydi?

Bir de Akp cemaatle isbirligi yaparken alkislayanlar Chp( ne kadar dogru bilmiyorum) cemaatle isbirligi yapinca neden elestiriyor? Bu cemaate her istediklerini Chp vermedi ya.

al işte,miletin alay konusu oldu.
şahsen chp nin muhafazakarlaşmasını istemiyorum. çünkü ben muhafazakar değilim.
bu adamıda istemiyorum.
kendinle çelişti,kimse kusura bakmasın.

Son düzenleme:
Olaya cehape mehape akepe diye değil de Türkiye'nin geleceği olarak bakabilsek keşke.
Yoksa cehape kendi bacağına sıktı yok orasına sıktı burasına sıktı demek en kolayı...
Ekmeleddin'i ben de desteklemiyorum ayrı konu yalnız önemli olan ne oyla kimin seçileceği ve ne yapacağı ya da yapmayacağı...

Bu konuya en güzel cevabı Uğur Dündar'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı halk arenasından ve Uğur Dündar'a yöneltilen Ekmeleddin beyle ilgili sorulara cevaplarıyla vereceğim. Yalnız şunu diyeceğim önce Kılıçdaroğlunun artık her kesine hitap etmek istemesi neden bazılarını geriyor. Kılıçdaroğlu çıkıp ben dine karşıyım demedi ki İslama karşıyım demedi ki. Kaldı ki böyle bir Cumhurbaşkanı işe şeriat ortak mı olmuş oluyor? Erdoğan dindar mı sanıyorsunuz sadece dini kullanıp oy topluyor gerçekten Allahtan korksa gerçekten din bilgisi olsa zalimin yanında olmamayı bilirdi senelerce cemaatle elele olan bir insan dersane olayında çatışınca bir anda düşman oldu şimdi chp cemaatle iş birliği yapmışmış sözde diye mi bu siteminiz. Darbeciler akp yi yıkmaya çalışıyorlar bavul bavul belgeler toplandı derken başbakan o savcılar hakimler hiç cemaatten değildi dimi ya da yazık haberi yoktu tabi. O cezalar onanırken de sesi çıkmadı hiç şimdi cemaatle ters düşünce mi o insanlar masun o belgeler şaibeli oldu önce bunu sorun kendinize kendi çıkarları için o insanlar boşu boşuna yattı senelerce orada. Erdoğan kameralarla camiye girip çıkınca pek bir dindar oluyor değil mi. Şimdi chp o tabana kayınca da sorun oluyor. Gerçi o tabana kaymış gibi görüyorsunuz. Cumhurbaşkanın kendi düşüncesi idealleri yaşam tarzı kendine bunu neden Kılıçdaroğlu ile bağdaştıyorsunuz adam chp ye başbakan değil bu ülkeye CB olacak.

Şimdi Ekmeleddin bey şeriatçı mıymış sadece islam din yönü mü varmış bir bakalım inceleyelim.

İlahiyatçılığını niçin vurgulamadınız?”
Vurgulamadım, çünkü Ekmel Bey ilahiyatçı değil kimya doktorudur. Ayrıca bilim tarihçisidir.

Tamam her şeye değindiğiniz, zihnimizde oluşan tüm soruları Kılıçdaroğlu’na yönelttiğiniz için size teşekkür ederiz ama, İhsanoğlu’nun şeriatçılığı üzerinde yeterince durmadınız! Ayrıca Mursi’ye karşı darbeci Sisi’yi Suudiler’in, dolayısıyla ABD’nin, yani emperyalizmin telkiniyle desteklediğinin altını yeterince çizmediniz?”
Çizmedim çünkü değerli İslam felsefecisi, araştırmacı-yazar Eren Erdem’in şu görüşlerinın dikkatle okunması gerektiğine inanıyorum:

“Öncelikle, Ekmel Bey’in “Mursi ile ilişkilerinin bozulma sebebi, söylendiği gibi Sisi darbesi sonrası Suudiler’in tavır değişikliği falan değildir. Ekmel Bey, darbenin çok öncesinde Mursi’yi tenkit etmeye başlamış, henüz Suudiler Mursi’yi destekliyorken, Müslüman Kardeşler hareketinin “demokrasiyle barışıklaşması” hususunda telkinler yapmış, ve Mursi yönetiminin genel tutumu nedeniyle bir fikirsel çatışmanın tarafı olmuştur.
İslam dünyasında, sanıldığı gibi her taşın altından bir “şeriatçı” çıkmaz. İslam rönesansını savunan, aydınlanmayı ve demokratik kültürle uzlaşmayı esas alan çok sayıda bilim insanı da mevcuttur. Bu insanlar, ömürlerini İslam dünyasının en eksik kaldığı noktaları tamamlamaya adarlar.
Ekmel Bey de neredeyse bütün ömrünü; “İslam’da sanat, kadın-erkek eşitliği” gibi, üzeri örtülmüş ve “Arap-Emevi saltanatının tahrif ettiği” alanları ihya etmeye adamıştır. Bu hususta kaleme aldığı “Büyük Cihad ve Frenk Fodulluğu” adlı eserinde, Batılı aydınlanmanın tarihsel gelişimine dem vurarak, Osmanlı’nın “bilim ve eşitlikçi ilkelerle hemhal olduğu evrelere değinerek, yeni bir İslami rönesans çağrısı yapmış, tüm dünyada İslamofobi ile mücadele ederken, “bilimsel aklın gelişimi atıflarıyla, Müslümanların cehaletten kurtulması adına ciddi gayretler sarf etmiştir.”
Ekmel Bey, henüz darbe olmamışken Mısır’da laikliği savunan ve Mursi ile “laiklik nedeniyle karşı karşıya gelen,” aydınlanmayı esas alan bir bilim ve irfan insanıdır.

Secim bittikten sonra daha net görecek herkes...
Eklemeddin in secilemeyecegini Kilicdaroglu da biliyor zira dolayli olarak itiraf ettide..
Peki bir insan secilemeyecegini bile bile neden birini aday gösterir..
Dahada önemlisi secilemeyecegini bile bile nasil olurda kendi ideolajisi ile taban tabana zit birini aday gösterir..
Yada kim göstermesini ister?
Ne CHP li vekillerin ne MHP li veillerin önceden haberi yoktu bu Eklemeddin isminden, itirafta ediyorlar..
CHP önce cemaatle isbirligi yapti..
Bu neden mi bir sorun?
CHP cemaat hakkinda demedigini birakmadi, onlari irticaci olarak bile degerlendirdi sonra gitti irticaci dedigi insanlarla is tuttu..
Simdi ayni CHP imam hatipliden cumhurbaskani olmaz diyen CHP, El Ezher li birini aday yaypti üstelik secilemeyecegini bile bile..
Peki bütün bunlari bir kenara birakirsak CHP ye kendi ipini cektiren kim?

chp baska birini aday yapsa dinsiz ayyas
ekmeli aday yaptı neden ip çekti oluyor

ayol bir karar verin de celişmeyin kendinizle bu kadar
ha ben laf olsun beri gelsin diye konusurum sırf eleştiriirim diyorsanız da bahane yaratmayın
siyaseti tartısmak değil sizin ki
dövüşmeye calısmak

ülkenin cumhurbaskanı seçiminde bırakın dini kenara müftü seçmiyoruz
insanların okuduğu yerlere bakıp ayrımcılık yapmayın

Kemal kilicdaroglunun namazina takanlar erdogan sadece cumayi kiliyor biliyor musunuz
Yoksa hasa basbakan diye farz degilmi 5 vakit

Sadece Cumayı kıldığını nereden öğrendiniz?
Birşeyi savunmuyorum sadece merak ettim

Sadece Cumayı kıldığını nereden öğrendiniz?
Birşeyi savunmuyorum sadece merak ettim

çok yerde okudum
beni hiç ilgilendirmez acıkcası namazı haklıdır belki kolay değil o yogunlukta
ama bir baskasını namazdan bel altı vurunca dayanamadım yazdım

çok yerde okudum

Kimseyi ilgilendirmez evet ama ben de aynı sebepten dolayı merak ettim.
O kadar dinden imandan bahsediyor, geçmişi de belli.
Dooğrusu bilemedim şimdi ben :26:

çok yerde okudum

Beni de hiçbir şey ilgilendirmez ama birisi buraya çıkıp da çok afedersiniz, melekyavrum hırsızlık yapıyormuş öyle duyduk derse biz ona inanır mıyız? Hayır, yani şahsen ben inanmam, gözümle görmediğime inanmam. Kaldı ki namaz yani, namaz en gizli şey. Başkası nerden bilebilir ki namaz kılıp kılmadığını, onu anlamadım yani, adamın evinin içine kamera falan mı koymuşlar? Ya da bizzat ağzından mı söyledi?
Velhasılı zan çok kötüdür hanımefendi, nasıl birisi yapmadığınız bir şeyi yaptı diye gösterir de çok büyük bir kul hakkına girerse, başkasının belki de yaptığı bir şeyi yapmamış gibi zan da bulunup iftira atmak da çok büyük bir kul hakkıdır..
Bence daha dikkatli olalım, kim için olursa olsun gözümüzle görmediğimiz bir şey için kesin bir yorum yapamayız, selametle...

Aynen yazik ya.. Dinden bahsedip bir insani " ama o kadar dinden bahsediyor, kendi namaz kilmiyormuymussss" gibi zanla karalamak..
Hesap var hesap!

Ayrica CHP kendi ile celisti acik ve net!

Aylarca Cumhuriyet mitingleri yapti, "tehlikenin farkinda misiniz" reklamlari yapti, simdi akedemik kariyer yaptigi okulda rektörlere " seyh" diye hitap eden Cumhurbaskani adayini nereye koyacak:))

Bundan sonra CHP agzina laikligi alirsa millet ona neler demeyecek!

Yani CHP yi CHP yapan hersey bitti, gitti....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…