Hacamat Nedir, Nasıl Yapılır, Ne Zaman Yapılır, Faydaları Nelerdir?

KadinlarkulubuTV

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
1.302
441
123
en eski tedavi yöntemlerinden biridir. Hacamat yapan kişiye, Haccam ve Haccame denir. Vakumlama ve ufak kesiklerle kılcal damarlarda biriken kirli ve işe yaramayan kanın dışarı alınması işlemidir.

İnsanlık tarihinin şifa için en önemli nimetlerinden biri hacamat, tüm bedenin sağlık bulması için nadir bir uygulamadır. Modern tıbbın dahi arkasında durduğu hacamat, Peygamber Efendimizin S.A.V. kendi sağlığı için uyguladığı ve ümmetine de tavsiye ettiği değerli bir şifa uygulamasıdır. İlk başlarda Hz. Muhammed’in S.A.V. sünneti olması açısından merak salan ve faydalarını öğrendikçe önce yakın çevresine daha sonrada tüm bu hizmetten yararlanmak isteyenlere özenle uygulamaktadır. Kanı temizlemesi başta olmak üzere tün bedenin sağlık bulması açısından önemli bir yere sahip olan hacamat, tıp alanında da kabul görmüş bir tedavi Destekleyici şekli olmasından dolayı, hacamatı merak eden ve hacamat nedir sorusunu etrafındakilere soranların sayısı epey artmıştır.

Hacamat "deri altındaki dokularda birikmiş ve biriktiği noktada ilgili organın beyin ile iletişimini sağlayan, sinirleri tıkayan, atıl kalmış pis kanın dışarı alınma işlemidir."

Hacamat kılcal damarlarda birikmiş, atar ve toplardamarlarda kan dolaşımını etkileyen, yavaşlatan toksit maddeleri temizlemede uygulanan bir yöntemdir.

Hacamat işlemi sanıldığının aksine, acısız ve ağrısız bir işlemdir. Sadece kan veya bıçağa karşı duyarlığı bulunan kişilerde, kesikler atıldığı sırada mide bulantısı görülebilir.

Yaptıracak kişiler, bunu bir kan verme işlemi değil de, gereksiz ve zararlı kanın vücuttan atılması işlemi olarak görmelidirler. İşlem uzman ellerde yapıldığında, kan kaybetme gibi bir durumla karşılaşılmaz. Hacamat bir tedavi yöntemidir; fakat bu işlemin mutlaka uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.

Başta migren, yüksek tansiyon, şeker, baş ağrısı, bel be boyun ağrıları, romatizma, iltihaplı eklem romatizması, fibromiyalji, unutkanlık, dikkat dağınıklığı, beyin damar tıkanıklığı, (MS) kalp damar tıkanıklığı, karaciğer yağlanması, böbrek rahatsızlıkları, adet düzensizlikleri, menopozda ateş basması, asabiyet, depresyon olmak üzere her türlü kanla alakalı rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı tedavi yöntemidir.

Hacamat haftanın hangi günlerinde yapılmalı?

Hacamat PAZARTESİ günü yapılmalıdır. Hakkında teşvik olup yasak olmayan tek gün pazartesidir. Haftanın üç günü hakkında hem teşvik edici, hem de yasaklayıcı Hadis-i Şerifler vardır. Eğer Pazartesi günü mümkün olmazsa, PAZAR, SALI, PERŞEMBE günlerinde Hacamat olunabilir. (Salı günü ayın, hicri 17'nci gününe gelirse Hacamat için çok uygundur.)


Hacamat hangi günlerde yapılmamalı?

ÇARŞAMBA, CUMA, CUMARTESİ günleri yasak olup Hacamat yapılması teşvik edilmemektedir. Hadis-i Şerif'te "Kim Çarşamba veya Cumartesi günü Hacamat olurda bedeninde alaca hastalığı görürse, sadece kendini kınasın.", "Cuma günü bir saat vardır, kim o saatte hacamat olursa mutlaka ölür.", "Cuma, Cumartesi, Pazar günleri hacamat olmaktan kaçının."

İstanbul’un ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde haccam
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…