h.sonuna misafirim var kızlar yardım...

berfincemil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2008
95
0
arkadaşlar haftasonuna özel misafirlerim var.Yani eşimin iş arkadasları gelicekler.

Aslında mantı yemek için geliyolar ama sadece mantıyla olmaz tabiki.Sizce neler yapılabilir..Ben size aklımdakileri yazıyım sizde bana bi yardımcı olun size zahmet...

Önden : Mercimek çorba

salata + z.yağlı yaprak sarma + z.yağlı barbunya

... mantı ...

sonrada şerbetli bi tatlı kadayıf olabilir mesela .. ne dersiniz ??? yanına yemekte yapsammı hani mantı yemeyen olur beğenmeyen olur falan ne dersiniz???

valla ben mantının yanında mantı yemeyi tercih edenlerdenim. .yanına başka hiçbirşeyi yakıştıramıyorum..başka bişey yememde...

Mantı tam anlamı ile birçok yemeği kapsayan bir yemek bence.

Yani ne başka yemeğe ne pilava ne başka şeye ihtiyaç yok bence de.
Ama sonuçta misafirlerinizin tercihlerini bilemeyiz..

Şansa bırakmamak için bir çeşit yemek yapabilirsiniz yanına..
Aslında gerek yok ama bilemem tabii yine.

Selam canım
menün güzel bence ama mercimek hem çok bilindik hem de mantıyla birleşince çok gaz yapmasın :)))
Benim bir terbiyeli sebze çorbası tarifim var, bugüne dek hangi misafire yaptıysam inanılmaz övgüler aldım , dilersen paylaşıyım
2 tahta kaşığı tereyağını erit, 2 soğanı (yemeklik doğranmış) kavur , pembeleşince soğanlar 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası eklekarıştır sonra 2 ad.küp kesilmiş kabağı, 2 ad.küp kesilmiş havucu, 2 ad.küp kesilmiş patatesi ekle kavur, 5 dak. sonra 1 yemek kaşığı un ekle kavur yine, üzerine yaklaşık 1.5 lt. su ekle,tuzunu ekle , sebzeler yumuşayana dek pişir, sonra blenderdan geçir iyice, sonra ayrı bir kapta 2 yumrta sarısını 1 bardak sütle çırp, çorbadan birer kepçe ekleyerek süte, sonra çorbaya karıştır yavaş yavaş ,terbiyesi işte yani çok lezzetli oluyo , servis yaparken üzerini pul biberle süslersin arzuya göre kolay gelsin afiyet olsun

Son düzenleme:
tarif için sağol canım.. ilk defa yapıcam şeyden korkarım biraz :)) ama deniycem bi ara .. teşekkür ederim kızlar yardımlarnınız içinde sağolun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…