- 23 Kasım 2022
- 11.876
- 53.337
- 518
- Konu Sahibi Burhan Burhanitto
-
Aynen bizim okuldan bir arkadaş sürekli hurma yiyordu. Geçen demir değerini yükseltiyor ondan yiyorum dedi ben şok. Ama ben çok çay içiyorum sanırım ondan yükselmiyorBir sey olmaz bence.
Simdi twiterda denk geldim hurmayi ikiye bolup cekirdegini cikariyor . Limon sikilip yenirse , kansizliga iyi geliyormus. Ben de deneyecegim.
Hayır tabiki.Demir değerim yükselmiyor. İlacı günde 2 sefere çıkarsam sorun olur mu? Normalde yetişkinlerde 2 tane kullanıldığı yazıyor, doktor bana günde 1 tane yazmış. Önceden kullandığım zaman da 2 tane yutuyordum. Bilgisi olan yeşillendirsin.
Evet kabızlık yapıyor lanet şey. Kız önceden iki tane yazmıştı. Acaba ondan mı geç yükseliyor dedim.Hayır tabiki.
Kabızlık vs yapar zaten.
Gıda ile destekle .
Kan öyle bir günde düzelmez.
En az 6 ay.
Kan yapan gıdalardan iyi bir diyet listesi yap ona uy.
Ya da diyetisyenden yardım al
Ay hemen alayım. Saçlarım dökülüyor en çok ondan canım sıkılıyorAylarca yıllarca kan tedavisi gördüm değerlerim hic yükselmedi.Demır emilimi yüksek cıkıyordu vucudum emilim saglamıyordu o yüzden demir hep dusuktu. En son kan verdiğimde degerletım normale dönmüstü drda bende sasırdıl ilacta kullanmıyordum. Sadece hergün antep fıstıgı ve kaju yedım hemde hergün ama ıyı geldiğini bilmiyordum canım istiyordu. Dr farklı ne yedın ıctın deyince hergün bağımlılık yaptı bunları yiyorum her zamankinden farklı dedım. kı bende cok çay ve sigara içiyorum.hatta 3 paket içiyorum bu ara ıyıce düştü degerlerım dıye düşünüyordum.Kaju; vucuda demir emilimi saglaması ıcin cok faydalı ymiş bu vesıleyle ıyı geldiğini ögrenmiş oldum bende. Tavsıye ederım ılac içme hergun bır avuc kaju ye.
Kadınlarda ve bebeklerde kansızlık olmazsa olmaz zaten.Evet kabızlık yapıyor lanet şey. Kız önceden iki tane yazmıştı. Acaba ondan mı geç yükseliyor dedim.
Benımde dökülme yuzunden saclarımı kestim kısacıkAy hemen alayım. Saçlarım dökülüyor en çok ondan canım sıkılıyor
Beraberinde limon yada portakallı Bir şeyler tüketirseniz değeriniz yükselir. Demir ilacı aldığım zaman maden suyuna limon sıkıyor ve içiyorum. Ferritin hemoglobin hematokrit epey yükseldi. Bir de yemeklerden en az 2 saat sonra ilacı almanız ve aldıktan sonra en az bir saat birşey tüketmemeniz önemli.Demir değerim yükselmiyor. İlacı günde 2 sefere çıkarsam sorun olur mu? Normalde yetişkinlerde 2 tane kullanıldığı yazıyor, doktor bana günde 1 tane yazmış. Önceden kullandığım zaman da 2 tane yutuyordum. Bilgisi olan yeşillendirsin.
Evet C vitamini ile tüketilmesi öneriliyor. Ben çayla alıyorumBeraberinde limon yada portakallı Bir şeyler tüketirseniz değeriniz yükselir. Demir ilacı aldığım zaman maden suyuna limon sıkıyor ve içiyorum. Ferritin hemoglobin hematokrit epey yükseldi. Bir de yemeklerden en az 2 saat sonra ilacı almanız ve aldıktan sonra bir saat birşey tüketmemeniz önemli.
Saçların için çinko kullanabilirsin. Ben de demir hapı kullanmıştım çok afedersin hem gaz yapıyordu hem de mide karın ağrısı. O yüzden bıraktım.Ay hemen alayım. Saçlarım dökülüyor en çok ondan canım sıkılıyor
Eee Ferritin yükselmez o zamanEvet C vitamini ile tüketilmesi öneriliyor. Ben çayla alıyorum
Nette saç vitaminleri var hatta jelibon şeklinde olanlar var acaba ise yarıyor mu çinko da varmış içindeSaçların için çinko kullanabilirsin. Ben de demir hapı kullanmıştım çok afedersin hem gaz yapıyordu hem de mide karın ağrısı. O yüzden bıraktım.
Aç karnına mı verdi reçeteyi nasıl verdi?Evet C vitamini ile tüketilmesi öneriliyor. Ben çayla alıyorum
Ben yıllar önce hem çinko hapı hem de çam terebentin esansı (tabi bunu icmiyoruz:)) kullandım. Çok işe yaramıştı.Nette saç vitaminleri var hatta jelibon şeklinde olanlar var acaba ise yarıyor mu çinko da varmış içinde
Aç yazmış. Ama eczacı mideye dokunduğu için yok yutabilirsin dediAç karnına mı verdi reçeteyi nasıl verdi?
O yağları çooooğk kullanmışlığım var arada badem yağı ile karıştırıp kullanıyorum.Ben yıllar önce hem çinko hapı hem de çam terebentin esansı (tabi bunu icmiyoruz:)) kullandım. Çok işe yaramıştı.
Yine yemekle arasına saatler koy etkili olsun.Aç yazmış. Ama eczacı mideye dokunduğu için yok yutabilirsin dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?