Guzellik ve Cirkinlik hakkinda..

Birde şimdi bu internet çıktı çıkalı, bir tuhaf oldu.

Erkekler bir tıkla en güzel kadına bir tıkla en güzel popoluya bir tıkla en iyi dudaklıya en güzel vucütluya ulaşıyor e görüyor bu adam insan bilmediği şeyin ihtiyacını hisseder mi? görüyor, biliyor öyle kadınlar da var. İstiyor sonra benimde olsun diyor. Şimdi görüyorum türk kızlarının ya kısa boyuna ya kaşına gözüne takmışlar. Halbuki zamanı gelince onlardan birisiyle evleniyorlar ama artık güzelliğin çıtasının yükseldiği doğrudur. Ben bile arasam kendimde güzel bi yerimi bulamam kaşlarım orantısız burnum kavisli gözlerim mayuşuk bakıyor ellerim dolma gibi.......... Bunların sorun olmadığını zamanla anladım. Herkesi kendine göre bir güzelliği oluyor. Herkesin bir seveni oluyor, seveni oluyor da,:16: sevdiği sevmiyor ya ondan çıkıyor bu sorunlar değil mi keşke bizi seveni sevip sonsuza kadar mutlu olabilsek :16:

güzellik çirkinlik göreceli bir kavram tabi ama hoşlansak da hoşlanmasak da böyle bir kavram var. kendi adıma konuşayım, ben de çirkin bulduğum bi adamla çıkmam, evlenmem vs. bu benim çok güzel olduğum ya da brad pitt gibi bir adam aramdığım anlamına gelmez. ama belki de bir ömür yüzüne bakacağım adamı beğenmeliyim en azından bu durum erkekler için de geçerli hatta onlar da güzellik arayışı çok daha ön planda biliyoruz. yani kimseyi suçlamanın bir anlamı yok. kör satıcının kör alıcısı bulunur. kimseyi küçümsüyorum sanılmasın, o kör satıcı benim farzedin:))

Güzellik önemli değil demek bence insanın kendisine yalan söylemesidir. Etrafınıza bakarsanız herkesin kendisine seçtiği eş kendi güzelliği ve eğitim seviyesindedir ortalama olarak. Arkadaşına da bu konuda tavsiye verebilirsin. O da çok yakışıklı olmayan ve dolayısı ile çok seçici olmayan birisi ile birlikte olabilir ve çok mutlu olabilir. Bu yazdığımı acımasız bulanlar olacaktır ama hayatın gerçeği bu ben sadece lafı dolandırmadan söylüyorum. Zaten güzelliğe o kadar önem veren birisiyle arkadaşın mutlu da olmazdı, kendini hep ezik hissederdi. O yüzden onu çok çok beğenen daha uyumlu birisi ile olması onunaçısından daha hayırlı.

benim de ergenlikten beri bi güzellik takıntım vardır hep.. hala daha da var. Hatta bakımlı olucam diye bazen kendimi o kadar kasıyorum ki ben bile rahatsız oluyorum :) saçım güzelse mutluyum,makyajım yerindeyse kendime güvenim var, kısaca bakımlıysam özgüvenim daha yerinde...

erkek arkadaşım da bi o kadar doğallıktan yana ve kendini kasma sen her halinle güzelsin diyor. Ama yapamıyorum işte illa o bakım olacak :) saçlar yapılı olacak,makyaj olacak... Bi kere hayat felsefem olmuş bu :1: dediğiniz gibi toplumun bu konuda çok etkisi var. Güzellik her ne kadar göreceli olsa da herkes beni beğensin istiyorum. (: Nitekim beğeniliyorum da, hatta makyajsız doğal halimi beğenenler daha fazlalıkta.. ama işte bu tamamen içten gelen birşey.

Güzelsen ön plandasındır,güzelsen herkes sana bakar, güzelsen her zman kazanırsın vs.. vs.. bunları bize inandırmışlar fakat ben çok insana rastladm güzel olup da karakteri beş para etmeyen...

tamam, ilk izlenimde tabiki güzellik ön planda ama tanıdıktan sonra erkekler için de geçerli bu eğer iki kelimeyi bir araya getiremiyorsa,cahilin/karaktersizin/basitin teki ise güzellik gerçekten beş para etmiyor işte o zaman. Ama eğer hepsi bir aradaysa bir insanda o zaman da tadından yenmez o ayrı :9:

ama ben çirkin kadının olmadığını düşünenlerdenim. Ben gün gelir bakımsızken en çirkin kadına bile kendine baktığı zaman hoş kadınmış aslında diyebilirim. Kadınlar yeter ki kendilerine baksınlar bakımlı olsunlar...

Bence kadınlığın görevidir bakım. Bakımsızlığın da mazereti olmamalı kadınsan kendine bakacaksın arkadaş...

Son düzenleme:
Konunu çok güzel açıklamışsın.. Gerçekten güzellik görecelidir, ama o kadar aşırı göreceli de değildir.Çok güzel bir insan için "ben onu hiç beğenmiyorum" demek nasıl o insanı çirkin yapmıyorsa, çirkin biri için de "bence çok güzel" demek onu fiziksel olarak güzel yapmaz.
Hadi dış güzelliğe bakmayalım, iç güzelliğine bakalım.Ama o da kişilere göre görecelidir ki zaten.

Ayrıca arkadaşının o halde kalacağını hiç zannetmiyorum.Fen lisesine girebilecek kadar zeki bir kız mutlaka kendisine o sihirli dokunuşları katacaktır bir gün... Umarım o gün geldiğinde yanındaki gerçek dostlarını unutmaz...

yaklasik bir aydir dusundugum bir konuyu sizinle paylasmak istiyorum. bir ay once siniftan yakin bir arkadasima neden mutsuz oldugunu sordugumda onu anlamayacagimi soyleyerek sorununu bana soylemedi. ama ben israr edince soylemeye karar verdi. sorunu kendisini guzel bulmamasiydi. guzelligin onemli olmadigini anlatan klasik bi konusma yaptim.. bunu bu kadar dert etmesine sasirmistim. asil sorunu ise siniftan tanidigimiz bir arkadasi seviyor olmasiydi. ama kendine guveni olmadigindan acilamiyordu. ben ona acilmasini soyledim. kabul etmedi ilk zamanlarda ama sonradan kabul etti. ama ilk once ben cocugun agzini yoklayacaktim. laf arasinda arkadasim hakkinda ne dusundugunu sordum. sadece iyi biri oldugunu soyledi. sevgilin olsa nasil olurdu dedim, iyi kiz ama cirkin malesef dedi. her sey guzellik mi dedigimde ise 'her sey degil ama cogu sey guzelliktir' dedi. fazla uzatmadan peki dedim ve arkadasimin yanina gittim. bosuna uzulmuyormus bu konuda. ne diyecegimi bilemedim. ama ona soylemek zorundaydim. boylece guzellik cirkinlik hakkinda konusmaya basladik. konusukca ne kadar hakli oldugunu gordum. oncelikle guzel bir profile sahip olan insanlarin hayata 1-0 hatta belki daha da fazla onde basladiklarini dusundum. daha bebekken bile bu baslar, guzel bebekler her zaman daha cok dikkat ceker. sonra guzel kizlarin cocukluktan itibaren hep yuksek ozguveni oldugunu farketmissinizdir. cocuklukta da daha ic guzellik kavrami pek olmadigindan erkekler guzel kizlari secmez miydi hep? cirkinler (kimseyi cirkin buldugumdan boyle soylemiyorum sadece toplum icinde boyle bir yargi var malesef) arka planda kalirdi. hepsi degil tabiki mesela cirkin olsa da bir ozelligiyle one cikan ve cok sevilenler olur mutlaka. cok cirkin olmamakla birlikte cok guzel olmayan ben de bu gruba giriyor olabilirim. sonuc olarak geri planda olan belki 'ezik' olarak gorulen tipler genelde guzel bulunmayan tiplerdir. ben guzel ya da yakisikli olup da geri plana atilan hicbir insan gormedim daha. goren vardir o ayri. okulun en populer kizi okulun en guzel kizidir. guzele hersey yakisir hesabi guzeldir ne yapsa yeridir gibi bir hava var sanki. cirkin sinif daha sessiz daha geridedir. samimiyetle soyluyorum ic guzellik benim icin cok daha onemli. ama soyle orneklendirecek olursak; dis guzelligi bir evin disina, ic guzelligi evin icine benzetelim. herkes ici sicacik sevimli temiz bir ev ister. daha cok icinde yasayacak oldugundan dis goruntusu o kadar onemli degildir. gelgelelim evin icini disardan bakmakla goremez. ev secerken once eve disardan bakar ve guzel olani arzular. icine girdiginde ise ya zamanla ne kadar soguk pis bir ev oldugunu anlar ya da tam istedigi gibidir ici de disi kadar guzeldir. baska bi acidan bakalim, guzel bir evi gordu begendi ama icine bile giremedi cunku yeterli parasi yok ( burda ise kendisi karsisindaki kadar guzel degildir ve reddedilmistir veya reddedilme korkusuyla soylememistir bile) umarim anlabilmisimdir ve umarim orneklerim sacma gelmemistir size. simdi kimse cikip da dis guzellik onemli degil demesin; onemli. belki eskiden degildi ama yonlendirildigimizi dusunuyorum. dizilerde filmlerde sevilen karakterler, basroller hep profil olarak guzel ve kaliteli olan insanlar oldu. sonra biscolota erkekleri falan.. reklamlar bile guzel profilde insanlarla yapiliyor. buna ragmen hala dis gorunusu onemsemeyen insan sayisi -zamanla azalsa da- cok. ama yakisikli birinin yaninda guzel olmayan bi kiz gorunce insanlarin 'bu da bunu mu seviyo yaa' gibi uzaktan elestirileri mutlaka oluyor. eger guzellik onemli olmasa insanlar binlerce lira harcayip ustune bir de bicak altina yatmazdi. her gun binlerce insan guzellik ugruna estetik oluyor. kiminde ise yariyor kiminde yaramiyor. orasi muamma.. ben bu konuda takintili oldugum icin yazmiyorum bunlari. sadece hayati sorgulayan biriyim. uzulen insanlari goruyorum. psikolojik sorunlarin buyuk cogunlugu insanin kendisini begenmemesiyle basliyor. psikolojide bunun degisik isimleri var. ve bircok insan bu durumdan cok mutsuz. google' a "cok cirkinim" , " guzel olmak istiyorum" , " guzellik her sey mi?" gibi seyler yazarsaniz insanlarin bu takinti yuzunden intihari bile dusunuyor oldugunu gorursunuz. bicare dertlerini internete yazmislar ama bazi yorumlar daha da moral bozacak cinsten. yas ya da cinsiyet farketmiyor. bircok kisi guzellik hastaligina yakalanabiliyor. hele mutlu bir cocukluk gecirmemisse cok daha kotu.. ben arkadasim icin ne yapacagimi bilmiyorum. ama psikiyatrise gitmesi onun icin tek cozum gibi gorunuyor simdilik. kabul etmese de ikna etmeliyim bir sekilde. cunku derslerini cok kotu etkiliyor. fen lisesini ilk siralarda kazanan kizin ismini simdi listenin sonlarinda goruyoruz. ve arkadas gruplariyla olan gezmelere gelmek istemiyor. evde yalniz takilmayi sevdigini soyluyor ama kim disarda arkadaslariyla olmak varken dort duvar arasinda kalmayi tercih eder ki..?

not: uzun oldu galiba kusura bakmayin. sitede yeniyim bu arada MERHABA :) x

Her ne kadar iç güzellik daha önemli desek bile bu sadece lafta kalıyor...Şu bir gerçek ki insan fıtrat gereği güzel olanı ister iç güzelliğe dış güzellik hakkında karar verdikten sonra bakar ve çoğu zaman çok iyi olanı kaçırır :) bende de var güzellik takıntısı ne yazık ki :( ama diğer yorumlardan görüyorum ki böyle düşünen kadınlar genç kızlar oldukça bizden sonraki nesil takıntısız olacak çocuklarımıza bu fikri aşılayacağız gördüğünüz üzre herkes çok da farkında :16: ...bir gün tv de bir bayan doktor kızının esmer kıvırcık saçlı olduğunu bir gün barbie bebeği ile oynarken o bebeği dövdüğünü nedenini sorduğunda onu kıskandığını anladığını farkettiğini bundan böyle lahana bebekleri almayı tercih ettiğini anlatmıştı barbie bebekler ince belli dolgun göğüslü geniş kalçalı (evet bunlar nasıl bebekse resmen genç bir kadın gibiler :20: ) uzun sarı saçlı ..sarısın beyaz tenli uzun boylu ama dünya böyle bir yer değil..kişinin karekteri önemlidir evet ama o karakteri herkes sağlayamaz mesela üstün dökmen adam normal bir ev babası görüntüsünde yakısıklı sayılmaz ama konuştuğunda hemen saygı duymaya başlarsın karakter geliştirmek güzel olmaktan daha zor kesinlikle. :16: :16:

Back
X