İnşallah çok sağolun 💖 keloid, vücut kolajeni fazladan üretince oluşuyor diyorlar o yüzden kolajen ürünlerine mesafeliyim ama kemiklerimin düzelmesi için de tüketmem lazım bu konuda ikilemdeyim.
Evet kamuflaj vesaire o ameliyat izi vücut seviyesine bir kere insin ondan sonra birsürü tedavi yapan doktor buldum. Bakalım umarım iner. Size de çok teşekkür ederim burada herkese yardımcı oluyorsunuz yaptığınız çok değerli 💐💖
Kesinlikle , bu sebep ile fazlası zarar dedim en güvenilir yol kan testi sonrasında eksik olanları tamamlamak 🥰 Rica ederim ne demek, sevgiler 💕

Bir de bende de gözenek görünümünde icepick skarlar var, dermatolog lazer yaptıracak kadar bir izin yok dedi. Gözeneklerin görünümünü azaltmak için farklı ürünler ve gözenek kapatıcı makyaj ürünleri (makyaj bazı diye geçiyor) varmış. Onları deneyip işe yarayan olursa sizlerle de paylaşırım
IMG_20250326_125146.webp

Selamlar, öncelikle geçmiş olsun. Yüzüm karanlık gibi, bıyık bölgesinde falan renk koyulaşması var sanki. Purest renk tonu eşitleyici kullandım ama pek işe yaramadı. Serumlar çok tüylenme yapıyor. Nasıl bir cilt bakım rutini önerirsiniz? Bir de saçlarım aşırı kötü. Kırık yıpranmış keratini yok mat, toprak dökülmüş gibi. Bebeğim olduğu için keratin de yaptiramiyorum. Evde ne yapabilirim. Şimdiden teşekkürler
Teşekkür ederim 🙂 Renk açıcı kremler maalesef pek işe yaramıyor. Bebeğiniz büyüdüğü zaman ve kış aylarında olacak şekilde güvenilir bir kliniğe kimyasal peeling, yosun peeling gibi üst cilt katmanını soyup yenileyen işlemler yaptırabilirsiniz. Ancak gittiğiniz yerin önce leke derinliğinize bakması gerekiyor. Bunun için özel cihazlar var, bu cihazları kullanan yerler de büyük klinikler. Eğer leke derinliğinize bakılmazsa, bu peelingler üst deriyi soyduğunda altından daha koyu bir leke gelip gelmeyeceğini bilemezler. Yüzeysel bir leke ise peeling işe yarar. Derin ise daha kötü olur. Bunu kontrol ettirmelisiniz. Bebeğiniz olduğu için özellikle emziriyorsanız vücudunuzdaki vitaminlerin çoğu süte gider. Bu sebep ile saç, diş sıkıntıları yaşanabiliyor. Geri kazanmak için öncelikle günlük olarak beslenmenize dikkat etmeniz lazım bol meyve, sebze, et tüketimi gibi. Bunlara çok dikkat edemiyorsanız takviye almanız lazım. Örneğin saça iyi gelen E vitamini, Folik asit, biotin gibi takviyeler var. Kan testi yaptırıp hangi vitaminleriniz düşük ise onları alarak düzenleyebilirsiniz🌸

Teşekkür ederim 🙂 Renk açıcı kremler maalesef pek işe yaramıyor. Bebeğiniz büyüdüğü zaman ve kış aylarında olacak şekilde güvenilir bir kliniğe kimyasal peeling, yosun peeling gibi üst cilt katmanını soyup yenileyen işlemler yaptırabilirsiniz. Ancak gittiğiniz yerin önce leke derinliğinize bakması gerekiyor. Bunun için özel cihazlar var, bu cihazları kullanan yerler de büyük klinikler. Eğer leke derinliğinize bakılmazsa, bu peelingler üst deriyi soyduğunda altından daha koyu bir leke gelip gelmeyeceğini bilemezler. Yüzeysel bir leke ise peeling işe yarar. Derin ise daha kötü olur. Bunu kontrol ettirmelisiniz. Bebeğiniz olduğu için özellikle emziriyorsanız vücudunuzdaki vitaminlerin çoğu süte gider. Bu sebep ile saç, diş sıkıntıları yaşanabiliyor. Geri kazanmak için öncelikle günlük olarak beslenmenize dikkat etmeniz lazım bol meyve, sebze, et tüketimi gibi. Bunlara çok dikkat edemiyorsanız takviye almanız lazım. Örneğin saça iyi gelen E vitamini, Folik asit, biotin gibi takviyeler var. Kan testi yaptırıp hangi vitaminleriniz düşük ise onları alarak düzenleyebilirsiniz🌸
Çok çok teşekkür ederim ✨ peki vitaminler dışında kuru ve mat saçlar için maske krem vb öneriniz var mı

Bir de bende de gözenek görünümünde icepick skarlar var, dermatolog lazer yaptıracak kadar bir izin yok dedi. Gözeneklerin görünümünü azaltmak için farklı ürünler ve gözenek kapatıcı makyaj ürünleri (makyaj bazı diye geçiyor) varmış. Onları deneyip işe yarayan olursa sizlerle de paylaşırım Eki Görüntüle 3566509
Bu tarz scarlaşmış derin gözenekler için evde tedavi pek mümkün değil tabi sadece cilt bakımınıza özen gösterip , aktif sivilceleri sıkmayıp yenilerinin oluşmasına engel olabilirsiniz. Toz dolgu gibi bir ürün var cilt bakımı sonrasında maske gibi uygulanıp ciltteki çukurları doldurduğu iddia ediliyor ama denemedim , bir araştırın isterseniz 🌸

Çok çok teşekkür ederim ✨ peki vitaminler dışında kuru ve mat saçlar için maske krem vb öneriniz var mı
Zaten alacağınız vitaminler takviyeler onlara da iyi gelecektir. Saçlarınızı 2-3 günde bir yıkayın biraz kendi yağı ile kalsın , şampuan markanızı 6 ayda bir değiştirin. Harici olarak zaten kuaförlerde saç bakımları mevcut onlar hakkında çok bilgim yok kuaför değilim 🥲

Zaten alacağınız vitaminler takviyeler onlara da iyi gelecektir. Saçlarınızı 2-3 günde bir yıkayın biraz kendi yağı ile kalsın , şampuan markanızı 6 ayda bir değiştirin. Harici olarak zaten kuaförlerde saç bakımları mevcut onlar hakkında çok bilgim yok kuaför değilim 🥲
Süpersiniz teşekkür ederim 🙂

Göğüs ameliyatı olduğum için evde istirahat ediyorum. Forum vakit geçirmeme yardımcı oluyor. Bu süreçte hazır müsaitken birilerine faydam dokunsun dedim. Güzellik işlemleri ile ilgili sorunuz varsa yanıtlayabilirim💜
Ay ne tatlısınız yaa öncelikle çok geçmiş olsun🌸
Benim yüzümde ergenlikte güneş yanıklarım olmuştu şimdi hamileyim lekelerim iyice arttı genişledi. Güzellik merkezinde lekelerin gideceğini söylediği 10 seanslık bir uygulama var ama inanamıyorum pek yüzüm iyice kötüleşir diye korkuyorum yaptıranların yüzünde çok kanama vs gördüm lekeler için gerçekten iyi bir uygulama var mı? Fondotensiz markete gitmek istemiyorum çat kapı misafirden nefret ediyorum denize girmek istemiyorum yani sosyal hayatımı çok etkiliyor bu durum var mıdır bir çözüm?

Ay ne tatlısınız yaa öncelikle çok geçmiş olsun🌸
Benim yüzümde ergenlikte güneş yanıklarım olmuştu şimdi hamileyim lekelerim iyice arttı genişledi. Güzellik merkezinde lekelerin gideceğini söylediği 10 seanslık bir uygulama var ama inanamıyorum pek yüzüm iyice kötüleşir diye korkuyorum yaptıranların yüzünde çok kanama vs gördüm lekeler için gerçekten iyi bir uygulama var mı? Fondotensiz markete gitmek istemiyorum çat kapı misafirden nefret ediyorum denize girmek istemiyorum yani sosyal hayatımı çok etkiliyor bu durum var mıdır bir çözüm?
Çok teşekkür ederim 🥰 Size de çok geçmiş olsun. Hamilelik maalesef hormonlar sebebi ile lekelenme yapabiliyor bende de oldu. Ya da oluşan lekeyi daha da koyulaştırabiliyor. Üstte yara izi, leke için bir çok tavsiye verdim dilerseniz bir göz gezdirebilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz uygulama adı nedir bilmiyorum, yazmamışsınız. Ama üstlerde de bahsettiğim gibi, leke tedavisi yaptırmadan önce mutlaka lekenin derinliği tespit edilmeli yüzeysel bir leke ise peeling işlemleri mevcut ama derin ise ne kadar soyma yaptırırsanız yaptırın alttan daha koyu gelir , cildiniz de boşuna incelmiş olur. Güzellik salonundan ziyade önce bir Dermatoloji uzmanı görsün derim 🌸

Göğüs ameliyatı olduğum için evde istirahat ediyorum. Forum vakit geçirmeme yardımcı oluyor. Bu süreçte hazır müsaitken birilerine faydam dokunsun dedim. Güzellik işlemleri ile ilgili sorunuz varsa yanıtlayabilirim💜
Geçmiş olsun hızlı iyileşmenizi diliyorum. Gebelik sürecinde başlayan yüz bölgesinde cilt lekelenmeleri oldu. Sayıcı öyle çoklar ki. Gebelik öncesinde birkaç tane vardı. Hormonlardan diye düşündüm ancak doğum sonrası çok olmasına rağmen geçmediler. Beklemeli miyim yoksa bir tedavi önerir misiniz? Bu lekeler bir anda oldukları için kalıcı bir sonuç alabilir miyim? Nasıl bir süreç bekleriz.

Çok teşekkür ederim 🥰 Size de çok geçmiş olsun. Hamilelik maalesef hormonlar sebebi ile lekelenme yapabiliyor bende de oldu. Ya da oluşan lekeyi daha da koyulaştırabiliyor. Üstte yara izi, leke için bir çok tavsiye verdim dilerseniz bir göz gezdirebilirsiniz. Sizin bahsettiğiniz uygulama adı nedir bilmiyorum, yazmamışsınız. Ama üstlerde de bahsettiğim gibi, leke tedavisi yaptırmadan önce mutlaka lekenin derinliği tespit edilmeli yüzeysel bir leke ise peeling işlemleri mevcut ama derin ise ne kadar soyma yaptırırsanız yaptırın alttan daha koyu gelir , cildiniz de boşuna incelmiş olur. Güzellik salonundan ziyade önce bir Dermatoloji uzmanı görsün derim 🌸
Bilgi için çok teşekkür ederim🌸 sanıyorum ki derin bu izler 🥹 dermapen diye hatırlıyorum ama emin olamadım o yüzden yazmamıştım. Cildiyeye gebelikte lekem artmaması için ne önerirsiniz dedim hiçbirşey dedi gönderdi beni insan yalandan bari güneş kremi önerir😂 iyi bir dermatoloji uzmanı bulmam lazım sanırım

Geçmiş olsun hızlı iyileşmenizi diliyorum. Gebelik sürecinde başlayan yüz bölgesinde cilt lekelenmeleri oldu. Sayıcı öyle çoklar ki. Gebelik öncesinde birkaç tane vardı. Hormonlardan diye düşündüm ancak doğum sonrası çok olmasına rağmen geçmediler. Beklemeli miyim yoksa bir tedavi önerir misiniz? Bu lekeler bir anda oldukları için kalıcı bir sonuç alabilir miyim? Nasıl bir süreç bekleriz.
Amin sağolun 🙏🏻 Hamilelik ve emzirme sürecinde bir tedavi önermiyoruz zaten. Emzirme süreciniz tamamen bittiğinde hormonlarınız normale döndüğünde başlayabilirsiniz. Ama bu tarz lekeler için mutlaka ilk önce Dermatoloji ile görüşün. Bilinçsiz yapılacak uygulamalar daha kötü sonuç verebiliyor. Vücut olsa neyse, yüz olduğu için dikkatli adım atmak gerekiyor. Üstlerde lekeler için bir çok tavsiyede bulundum ❤️

Bilgi için çok teşekkür ederim🌸 sanıyorum ki derin bu izler 🥹 dermapen diye hatırlıyorum ama emin olamadım o yüzden yazmamıştım. Cildiyeye gebelikte lekem artmaması için ne önerirsiniz dedim hiçbirşey dedi gönderdi beni insan yalandan bari güneş kremi önerir😂 iyi bir dermatoloji uzmanı bulmam lazım sanırım
Hahaha 🤣🤣 Ama gebelikte bir şey öneremiyoruz zaten bir de emzirme döneminde 🤣 bu süreçlerin komple bitmesi gerekiyor tedaviler için. Çünkü hormonlar zaten alt üst olmuş durumda ve bebek anneden daha önemli oluyor malum🥲 Dermapen işleminin kanatmadan olanları da var ve önümüz yaz onu kışın yaptırmalısınız. Prp tedavisi de düşünebilirsiniz kendi kanınızdan ayrıştırılarak yapılan iğneli bir tedavi. Doktor yapması şart. Bunun haricinde evet aslında özellikle yazın yarım saatte bir güneş kremi tazelemek gerekiyor ama hangimiz yapıyoruz ki🥲

Öncelikle geçmiş olsun yeni memintolarınız da hayırlı olsun.
Çok problemli bir cildim yok. Yani beyaz tenliyim biraz kolay kızarıyorum.
32 yaşındayım o nedenle kırışmamak için neler yapabilirim? Genetik olarak yaşımı göstermiyorum ama bebekten sonra yorgunluk biraz yıprattı.
Cilt bakımı rutinim yok ve sosyal medya beni bu konuda çok eksik hissettiriyor açıkçası. Sanki retinal kullanmak zorundayım c vitamini sürmek zorundayım yapmazsam çok yaşlanırım gibi hissediyorum artık. Gerçekten bu ürünler fayda sağlıyor mu? Yoksa kırışacaksın ve işlem yaptırmak lazım mı dersiniz uzman olarak?

Öncelikle geçmiş olsun yeni memintolarınız da hayırlı olsun.
Çok problemli bir cildim yok. Yani beyaz tenliyim biraz kolay kızarıyorum.
32 yaşındayım o nedenle kırışmamak için neler yapabilirim? Genetik olarak yaşımı göstermiyorum ama bebekten sonra yorgunluk biraz yıprattı.
Cilt bakımı rutinim yok ve sosyal medya beni bu konuda çok eksik hissettiriyor açıkçası. Sanki retinal kullanmak zorundayım c vitamini sürmek zorundayım yapmazsam çok yaşlanırım gibi hissediyorum artık. Gerçekten bu ürünler fayda sağlıyor mu? Yoksa kırışacaksın ve işlem yaptırmak lazım mı dersiniz uzman olarak?
Sosyal medya biraz abartı bu konuda tabiki cildinize sürekli bir şeyler sürmek zorunda değilsiniz ama içten tedavi her zaman daha iyidir örneğin tablet şeklinde vitaminler alabilirsiniz bebekten sonra artması zaten bütün vitamin mineralin bebeğe geçmesinden kaynaklanıyor gerek hamilelik gerek emzirme döneminde kendimizden besliyoruz bebeğimizi bunun haricinde bizi en çok kırıştıran şey kuruluktur cildinizi kaliteli bir nemlendirici ile nemli tutmanız ve kurutucu güneş ışınlarından korunmak için kışın günlük 3 saatte bir yazın yarım saatte bir tazeleyecek şekilde kaliteli bir güneş kremi kullanmanız yaşlanmayı geciktirmek amaçlı yeterli olacaktır. Harici olarak çok mimik yapıyorsanız bu yaşlarda ufak ufak botoks a başlayabilirsiniz mimiksiz bırakacak boyutta değil sadece kasları zayıflatıp çizgi oluşumunu geciktirecek miktarda yeterli olacaktır 🙂 Bir de günlük en az 2,5 tl su

Back
X