Güzellik merkezinde mahkemelik olmak!

MerhabaBenNur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
3
2
27
Merhabalar, öncelikle aranızda avukat ya da hukuki yolları bilen varsa sorum kendilerine...
Ben bir güzellik merkezinde lazer epilasyon+cilt bakımı yaptırıyorum. Lazer işlemi bitene kadar diye vadedildi, seans ücretim de 2 taksit kaldı. Son ikisini beraber ödemek istediğim için bir seansıma girdim ödemedim önümüzdeki seansa attım. Yani 1 aylık bir gecikme söz konusu. Bugün beni arayıp eğer ödenmezse mahkemeye vereceğiz dediler. Böyle bir şey mümkün mü? yani hemen mahkemeye verme hakları var mı, varsa ne kadar sürer, zararı ne olur, ne cevap vermeliyim? konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

ellerinde senet mi var? senet varsa senette tarih yazılıdır ve siz kafanıza gore oteleyemezsiniz borcunuzu.

son iki taksiti ayni anda vermek istediginizi soylediniz mi? söylemediyseniz senetlerini zamanında ödemenizi istemeleri normal.

senet varsa eger senedi avukata verirler ve avukat hukuki sureci baslatir ama siz 1 ay sonra 2 senet birlikte odeyecegim diyorsunuz buyuk ihtimal avukata verilmesi resmi surecin baslaması derken siz borcu odemis olursunuz.

Evet senetlerim var ve tabiki ikisini birlikte vereceğimi belirttim zaten dediğim gibi son iki senet ve sadece 10 gün erteleme istedim. Yani hemen gerçekleşebilecek durum mu? Sonuçta devlete borçlu olsak bile bi kaç günde mahkeme yoluna gidilmiyor. Diyelim ki başlattılar ne kadar sürer bu avukata başvurma vs?

Bildiğim kadarıyla avukat size resmi yollardan borcunuzu odemeniz icin tebliğde bulunması lazım. bu tebliğden sonra bile size odemeniz icin sure verilecek.

tam olarak sureler ne kadar bilmiyorum ama 1 aya kadar odeyecegim diyorsaniz zaten yetisir.

Değil mi ben de öyle düşünüyorum biraz göz korkutmak için yapıyorlardır ama insanın içine korku düşüyor işte:) teşekkür ederim ilginiz için

İcra takibi başlatacaklarını söylemişler. Ellerinde ödeme günü geçmiş senet varsa bir gün içinde takibi başlatıp ödeme emri gönderebilirler. Elinize ulaşması 1 hafta kadar sürer. Harcı, masrafı, avukatlık ücreti derken en az 300 400 tl ek masrafınız olur. Arayıp anlaşın güzellik merkezi ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…