• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri güzelim kıvırcık saçlarımı mahvettim! hem ibret alın hem de önerileriniz paylaşın...

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

micux

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
15
3
86
42
Ankara
selamlar,

eskiden çok güzel, gür, tokalara sığmayan, sağlıklı kıvırcık saçlarım vardı. herkes hayran olurdu. bense gürlüğünden, kabarmasından şikayet eder dururdum. şimdiyse içler acısı bir haldeler. özellikle son 3 yılda resmen kimyası bozuldu saçlarımın. önce sönükleşmeye başladı, sonra avuç avuç döküldü, yapık yapık oldu. son 3-4 aydır da buklelerim saçmasapan bir hal aldılar. kimileri süzleşti, kimilerinin dalgası kırıldı. öyle düzensizleştiler ki şekle girmiyorlar bir türlü...

sebeplere gelince...ilk başta benim suçum tabii ki bir tane bile beyazım yok ama neredeyse 9-10 yıldır boyuyorum, açıcı bir kez kullanıldı ondan sonra da iflah olmadı zaten. bilinçsizce kullandığım boyalarla mahvettim saçlarımı. bir de bunların üzerine yaşadığım zor günler ve kullandığım ağır anti-depresanlar vücudumun dengesini alt üst etti ve saçlarımın dökülmesini hızlandırdı.

sonuç kınalı yapıncak gibi şekle girmeyen, sürekli tüleren, düzensiz bukleler ve sağlıksız, mat, kupkuru, yıpranmış saçlar ve haliyle sağlıklı kıvırcık saçlarını ve diri, parlak buklelerini geri isteyen mutsuz bir kız...

bu arada ben bu sorunları yaşarken kendimce bişeyler yaptım, yüzlerce lira bayılıp "sözde bakım kürleri" aldım, düzenli olarak kullandım, piyasada ne kadar bakım yağı varsa hepsini denedim, bunları saatlerce saçımda tuttum, sirkeyle yıkadım vs vs vs...

paralar döktüğüm baım kürlerinden pek verim alamadım ama yağlar bir nebze de olsa yarama merhem oldu. özellikle zeytinyağı-hint yağı karışımı. ama yine de kimyası değişyor saçımın...

demem o ki bu konuyu hem "ibret olsun" diye açtım hem de aynı sorunları yaşayan kıvırcık saçlılar varsa deneyimlerimizi paylaşalım diye...

evet ben çok çok pişmanım, hatta bazen diyorum ki o kadar eziyet ettim ki onlara ahirette saçlarım benden kesin şikayetçi olacak:)

acaba hiç bi dermatologa gittiniz mi? bu tip dökülmeler sadece kozmetik yağlarla iyileşmeyebilir. annem de benzer problemler yaşadı oradan tahmin ediyorum.
sözün özü ilk önce bir dermaloga gidin eğer gitmediyseniz, hem doktorun verdiği ilaçları kullanırsınız hem de ek bakım kullanabilirsiniz. sonuçta yağlar da daha çok sağlıklı veya az problemli saçlara göre üretiliyor.

4 yılı aşkın süredir her altı ayda bir detaylı kan tahlillerim yapılır. 2 yıl önce geçirdiğim trafik kazasında yaşadığım beyin travması nedeniyle bu tahlillere bir de check-up eklendi. kısacası didik didik inceleniyorum düzenli olarak...

ilaç değil ama vitamin alıyorum, dönemsel olarak çinko-demir vs...

ben şu kimyasallardan bi kurtulsam saçlarım nefes alacak ama:)))

yine de tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

cnöm bnm ablam da güzelim dalgalı saçlarımnı düzleştire düzleştire dümdüz yaptı yapısını bozdu şimdi eskisine döndürmeye çalışyo ben hiç ellemem saçlarımı ve çook güzeller hala herkes de çok beğenir kaydirigubbakcemile3

canim benimde iki yil öncemiydi yanlis hatirlamioyosam sacimi kuaförde birine boyattim bir yil mahvoldu saclarim ama simdi süperler tavsiyem sarimsakli sampuan ve badem yagli karisim

sarimsakli sampuani bir hafta dene inan düüzelirler 5-6 dis sarimsagi sampuanina ezerek akla ben rendeden gecirdim onunla iki kez masaj yaparak ovarak yika sonra normal sampuanla en sonda durulama suyuna sirke ekle bir kovaya bir cay bardagi koku kalmaz

saclarin düzelene kadar haftada iki kez badem yagli klarisimi kullan tarifi ise esit miktarlarda zeytin yagi badem yagi ve 1 yumurta karistir sacina masaj yaparak yedir yarim saat bekle ve yika yumusacik oluyolar ve sekle giriyolar

ben sarimsakli sampuani turplu suyu ve badem yagli karisimi uyguluyorum gerci turplu suyu artik havalar sogudugu icin biraktim cok memnunum saclarim hic oladigi kadar güclü bakimli sekle giriyor ve parlak bunlari dene cevabini bekliyorum

uzamasida cabasi hizli bi sekilde uzuyor inan cok üzüldüm durumuna insallah bi yardimim dokunmustur

Bacım Allah'tan umut kesilmez boyanın saçı mahvettiği bir gerçek...
:uhm:
Benim saçlarım da küçüklükten itibaren hayli fazlaydı büyüdükçe döküldü biraz daha düzenli şimdi eskiden şikayet ederdim kimi zaman ama artık o kadar düzenliler ki...
Bazen kabarırlar ama çoğu zaman normaller. Kıvırcık saçlı olmak gibisi yok bence.
Gene de saçlarının kıymetini bil...

geçmiş olsun canım haklsın saçla gerçekten çok fazla oynamamak gerek bende her ay memnun olmayınca şampuan değiştirenlerdenim ama maalesef kepeği tam anlamıyla yok edip geri getirmeyen bulamadım şimdilik idare ediyorum çok uzun ve gür bir saça sahibim gür olmasının en büyük sebebi rahmetli annannem küçükken saçımızı banyodan önce gazla tarardı gaz hem bit oluşumunu engelliyo hemde saçları gür yapıp besliyor belki kokusu fena ama yıkayıncada bişey kalmıyodu şimdi gürlüğüne hayranlarım çok olduğu saçlarım var bide kuruluğu çnlersem daha güzel olacak umarım senin saçlarında sağlığına kavuşur çünkü insan aynaya bakınca mutlu olmak istiyor sana tavsiyem bebe yağını yıkamadan önce saçına sür ve tara daha sonra güvendiğin bir şampuanla yıka hem elktriklenmez hemde daha belirginleşir buklelerin eğer hala bukle oluyorsa canım ben şuan bunu deniyorum banyodan önce kafam rahat dökülmen için bişey diyemiyeceğim ama bal ile zeytinağıda saçı besliyor canım ılık zeytinyağını bal ile karıştır ve saçının diplerine yedir sonra streçle sar bekle 20 dak falan yıka canım kolay gelsin benden öneriler bu kadar..istersen bide blogumdaki bakım önerilerine bak canm..:a015:

esma64 dediklerini ben de yapıcam
aynen ben de boya fön derken saç fln kalmadı

dr a gittim ama o da bagdem yağı yazdı reçeteye düşünün :S

dediklerini yapayım yazarm sonuçları inş

esma64 dediklerini ben de yapıcam
aynen ben de boya fön derken saç fln kalmadı

dr a gittim ama o da bagdem yağı yazdı reçeteye düşünün :S

dediklerini yapayım yazarm sonuçları inş
insallah etkisi olur canim turplu su sarimsakli sampuan ve badem yagli karisim bunlari 1-2 hafta düzenli sekilde dene istemessen sonra yapmassin ama sonuclar cok iyi oluyo basarilar sanaopuyorumnanaktan:enbuyukkk:

merhabalar kızlar,

uzun süredir yazamadım.iş yerinde tüm forumlar yasaklandı evdende bir türlü giremedim.hal böyle olunca d aradan aylar geçmiş.

yorum yazan herkese teşekkürler.biliyorum maalesef yanlız değilim.nedense biz kadınlar hep bir yerlerimizle oynuyoruz.saçımızla,kilomuzla,kaşımızla,gözümüzle vs...

neyse zararın neresinden dönülse kardır elbette.halen tahlillerim devam ediyor,en son geçen gün 8 tüp kan verdim halen gözle görünür bir sorun yok son olarak tiroidime bakacaklar.

saç dökülmesi ne yaptıysam durmadı,saç kimyasının bozulması da aynı şekilde. artık boyamıyorum da ama dipten gelenler ne durumda bilemiyorum tabii daha uzamaları gerek baya.

ilgilenen,yorum,tavsiye yazan herkese tekrar teşekkür ediyorum

sevgiler