- 26 Ekim 2016
- 7.213
- 4.181
kızlar ben doğuramayanlar klübü üyesi rizeli :)) dün artık 39+6 günlük ve ümitsiz bir şekilde acile gittim. Farklı hiçbir şikayetim yoktu. 2 haftaya yakındır mevcut adet sancısı tarzı sancım kaşık ağrım bel ağrım vardı. Doğum sancısının çakmasıydı. Nst de sancılarım çoook vardı ama düzenli değildi. Ve en son 39+0 da 3 cm açılmam vardı . 39+6 günü ikindi vaktine yakın acile gittim tekrar. Acilde sancılarım düzene gitmişti ama 12 dk da bir şeklindeydi. Açılmam için beni muane eden Dr a 3 cm açılmam olduğunu söyledim bana hiç açılman Yok dddi . Ve ben ağlamaya başladım nasıl olurda açılmam olmazdı. Sonra Dr 3 cm açılman var hala gelişme Yok dddi. 40 hafta olduğum için bebişi risk e atmamız gerektiğini söyledi . Yarışımı yaptı. Nst çekilirken gerçekten sancı duyuyordum . Yatışım yapıldı iki uzman dr açılmamı kontrol etti ve 5 cm olmuştu . Bir anda yarım saat içinde. Ben şoka girdim mutlu oldum . Bana suni sancı verip olayı hızlandırmaya karar verdiler çünkü sancılarım yine düzensiz çıkmaya başladı. Suni sancı 4 gibi takıldı. Saat 5 te sancılarım 5 dk ya bir şeklinde geliyordu. Sonra saat 6 ya doğru dk da bir sancım geldi ve benim suyum patladı bana ıkınma hissi geliyordu okundukça suyum geliyordu. Suyu rahat boşaltmak için müdahale etti tamamen su patladı . Bana güçlü ıkınma hissi geldi birden bebeğin başını hissettim . Az kalsın sancı odasında doğuracaktım. Dr a bağırdım koşun doğuruyorum diye. Dr eliyle bebeğin geleceği kısmı tuttu yolda doğurmayım diye şakın bacağını açma dddi . Çatala çıktım ıkınıyorum tutun çocuğu ddim tek ıkınmada çıktı minnoş . İkinci normal doğumum ve Dr kesik atmadı açılmam çok iyiydi. Ama baya dikişim var çünkü bebişim elleriyle gelmeyi tercih etmiş ve elleriyle yırtmış. Malesef ufak ufak sağlı sollu içli dışlı parçalamış beni kızım. Dikme aşaması zordu gerçekten 3 anestezi yapıldı rahatladım biraz ama çok korkmuştum titriyordum :)) Dr korktuğumu anladı bebeğimi verdi biraz öptüm kokladım sonra dikmeye devam etti dikiş işi 15 dk sürdü çünkü bi kaç yerde yırtılma vardı. Sonra bebeğimi aldım oracıkta emzirdim şükürler olsun. Odama çıktım duş aldım giyindim kızımı giydirdim . Ve şimdi evdeyim çok şükür. Darısı tüm bekleyenlerin başına :)))))