Güzel Dostlukların Anavatanı , İkinci Yuvamız "Erkek İnfertilitesi"nin Geyik Topiği!!

ben yazı kacırdım anacım ne yaptıysa alırım
bende soslu turşu yapıcam gidince
pek hevesliyim bakalım nolcek...

soslu turşu nasıl olii..
ben bu sene salçaya el atcam inş elime yüzüme bulaştırmam..
bu sıcaklarda en iyisi salça yapmak mis gibi olur birkaç günde..

kornişon yada acı biberle yapılıyor...
domatesleri ve sarımsakları rondoda eziyorsun...
içine tua, sirke ve biraz zeytinyağı...
tadını sen ayarlarsın...
süs biberlerini bütün şekilde bu sosla karıştırıp kavanoza dolduruyorsu...
sosunu pişirerek yapanlarda var...
aynı işlem kornişonlada oluyor...
eksiğim varsa tamamlasın arkadaşlar...

kızlar canım çok sıkkın.
kendimi yalnız hissediyorum.
eşime varikosel teşhisi konduğundan beri çok gergin, çok sinirli. sanki nerdeyse beni suçlu bulacak.herşeyde kavga çıkartmaya başladı. akşam eve gelir gelmez uyuyor.
burdan birinden duyup 41 meryem suresine başladım. 17 gün falan oldu. şimdi ben regliyim, okuyamıyorum. eşim okuyordu 2 akşamdır, bu akşam yorgunum okumuycam diyip yattı. şimdi ben kime söyliyeyeyim bizim çocuğumuz olmuyor, bana bu sureyi benim niyetime okur musun diye?zaten u sorunu kendi annemle bile paylaşmadım. eşimde sorunun olduğunu kimseye söylemek istemiyorum.

diğerine göre daha güzel mi olur ki..
denerim olmazsa bi ben..
sağol canımm.. opuyorumnanaktan

kızlar canım çok sıkkın.
kendimi yalnız hissediyorum.
eşime varikosel teşhisi konduğundan beri çok gergin, çok sinirli. sanki nerdeyse beni suçlu bulacak.herşeyde kavga çıkartmaya başladı. akşam eve gelir gelmez uyuyor.
burdan birinden duyup 41 meryem suresine başladım. 17 gün falan oldu. şimdi ben regliyim, okuyamıyorum. eşim okuyordu 2 akşamdır, bu akşam yorgunum okumuycam diyip yattı. şimdi ben kime söyliyeyeyim bizim çocuğumuz olmuyor, bana bu sureyi benim niyetime okur musun diye?zaten u sorunu kendi annemle bile paylaşmadım. eşimde sorunun olduğunu kimseye söylemek istemiyorum.

canım üzülme..
tek başıma kalsam bende sıkılırdım..
ama durumu öğrendiğimden beri burdayım..
her sıkıntım hafifliyor burda anlattıkça..
benim eşim kabullenmekte zorlanmadı pek..
tek bizim başımızda olan bir durum değil sonuçta..
bizimde ailelerimizden başkası bilmiyor..
hatta bozulduğunu kendi aileme söylemedim yine üzülmesinler akıllarından birşey geçirmesinler diye..
bazen diyorum acaba sorun bende olsaydı kayınvaldemler ne yapardı..
meryem suresini dün nette gördüm maddeler halinde dimi..
uzun bir sure..
kaç tane okudunuz..
benim adetimde pazar günü..
hafta sonu da düğünler var..
fırsat buldukça okur artık kaç tane okuyabildiysem söylerim sana olur mu..

canım üzülme..
tek başıma kalsam bende sıkılırdım..
ama durumu öğrendiğimden beri burdayım..
her sıkıntım hafifliyor burda anlattıkça..
benim eşim kabullenmekte zorlanmadı pek..
tek bizim başımızda olan bir durum değil sonuçta..
bizimde ailelerimizden başkası bilmiyor..
hatta bozulduğunu kendi aileme söylemedim yine üzülmesinler akıllarından birşey geçirmesinler diye..
bazen diyorum acaba sorun bende olsaydı kayınvaldemler ne yapardı..
meryem suresini dün nette gördüm maddeler halinde dimi..
uzun bir sure..
kaç tane okudunuz..
benim adetimde pazar günü..
hafta sonu da düğünler var..
fırsat buldukça okur artık kaç tane okuyabildiysem söylerim sana olur mu..

canım çok teşekkür ederim gerçekten.
ama okuyabilirsen sadece bu akşam tane okursan sevinirim. her gün 1 tane okunması gerekiyor, öyle olmasa önemli değil.reglyken senin niyetine başkası okusun demişti. bu duayı bitirince hamile kalmış.bu forumdan biri bana özelden mesaj atmıştı.
MERYEM, MERYEM Suresi, MERYEM oku, MERYEM dinle, sure, süre, MERYEM suresi oku, kuran, kuran oku, kuran dinle, kurani kerim, kerim, kuran kerim / KURAN-I KERıM ( ARAPÇA - LATıN HARFLı ) / KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim,
bu sitede okunuşu var. sesi açıp, yazıları takip ediyorum. 15 dakika sürüyor. bu akşam okuman yeterli. bir dahaki akşamlar eve gelir gelmez okutucam, sonra yatıyor hemen erkenden. okumuzsa yemek yok ona.okursan çok sevinirim canım.çok dua ederim.

ay canım Allah senden razı olsun inşallah, sana da şifa olsun. evet canım abdestli. ben burdayım. bitirince yazarsın.

ay canım Allah senden razı olsun inşallah, sana da şifa olsun. evet canım abdestli. ben burdayım. bitirince yazarsın.

Allah kabul etsin...
bu yol ilk başta zor gelir insana ama zaman herşeyin ilacı...
nacizane tavsiyem gizli gizli yap duanı, herşeyini...
fazla açma bu meseleyi...
erkekler bizim kadar güçlü değiller
kendini eksikli hissetsin ister misin?
sen olumsuz davranmasan bile alınabilir...
ben artık fazla konuşmuyorum...zamanı gelince anlatıyorum...
yoksa evin huzuru kalmaz...
erkekler .ok daha duygusallar...
Rabbim şifanızı versin...:Saruboceq:

senin niyetine okudum canım Allah kabul etsin inş..
nickini söyledim artık :)

Allah kabul etsin canım. nickimde olur farketmez. adım esra bu arada. senin de tülin sanırım.memnun oldum.canım eğer sen de başlamak istersen ben de senin regl günlerine okurum. bana mesaj atarsın. çok çok sağol. Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah.

Allah kabul etsin...
bu yol ilk başta zor gelir insana ama zaman herşeyin ilacı...
nacizane tavsiyem gizli gizli yap duanı, herşeyini...
fazla açma bu meseleyi...
erkekler bizim kadar güçlü değiller
kendini eksikli hissetsin ister misin?
sen olumsuz davranmasan bile alınabilir...
ben artık fazla konuşmuyorum...zamanı gelince anlatıyorum...
yoksa evin huzuru kalmaz...
erkekler .ok daha duygusallar...
Rabbim şifanızı versin...:Saruboceq:

sağol canım teşekkür ederim. ama dua okumama alınmıyor. o da elinden geldiğince ibadetini yapan bir insan.
çok fazla konuşmuyoruz, ikimizin de teselli daha yolun çok başında olmamız. henüz bir yıllık evliyiz ve son 2 aya kadar korunuyorduk. yalnız kötü tarafı çevremize çocuk düşündüğümüzü söylememiz oldu.şimdi herkes soruyor. biz de çeşitli bahaneler sunarak ertelediğimizi söylüyoruz.
durumumuz da çok net değil. pazartesi bir doktora daha gideceğiz, ameliyat mı değil mi o zaman karar vericez. daha ameliyat bile olmadı yani.
ilk gittiğimiz doktor eliyle muayenede ileri derece varikosel dedi, dopplere akınca varikosel değil düzelmez yani kendiliğinden dedi. hiç beklemeyin, direk tüp bebek, aşılama ile olmaz dedi. başımızdan kaynar sular döküldü o an.sayı 350.000 çıkmıştı.
başka bir doktora daha gittik. o sadece yeni doppler çektirdi, ve iki tarafta da varikosel var ameliyat dedi. orda da sayı 3milyon çıktı.ama ameliyat için de başarı %20dedi.normal yoldan hiç mi imkanı yok dedik, Allah büyük dedi.ama diğer doktor gibi hemen tüp demedi. biz bir yıl daha normal beklemek istiyoruz. ondan sonra başka yollar arayacağız. inşallah gerek kalmaz tabi. ama ameliyat derse bi doktor daha, ameliyat olacak.

amin canım allah sendende razı olsun..
sorun değil elimden gelen birşeyse seve seve yardımcı olurum..
bende memnun oldum canım evet benim ismim tülin.

daha çok başındasınız canım..
zamanı geldiğinde nasıl olursa olsun bebek geliyor..
ne spermin nasıl olduğu ne yumurtanın nasıl olduğu farketmiyor..
Allah yazmış olsun yeter ki..
hepimiz için o gün gelicek buna inanıyorum..
üzmeyin kendinizi..
ve varikosel dendiyse ameliyatı ertelemeyin..
etkisini 1 yılda gösteriyor..
düzelip tekrar düşebiliyor da..
bizim öyle oldu..
hayırlısı Allah'tan..
ne dilemişse o çıkıyor karşımıza..
yaşanacak sıkıntımız buymuş..
Allah beterinden korusun..

daha çok başındasınız canım..
zamanı geldiğinde nasıl olursa olsun bebek geliyor..
ne spermin nasıl olduğu ne yumurtanın nasıl olduğu farketmiyor..
Allah yazmış olsun yeter ki..
hepimiz için o gün gelicek buna inanıyorum..
üzmeyin kendinizi..
ve varikosel dendiyse ameliyatı ertelemeyin..
etkisini 1 yılda gösteriyor..
düzelip tekrar düşebiliyor da..
bizim öyle oldu..
hayırlısı Allah'tan..
ne dilemişse o çıkıyor karşımıza..
yaşanacak sıkıntımız buymuş..
Allah beterinden korusun..
evet canım haklısın. Allah başka hastalık vermesin diyorum hep. ne yapalım olmazsa doğal, başka yollar deneriz. sen ne zamandır bebek istiyorsun canım?başka bir tedavi denediniz mi?
bir de aklıma takılan bir soru var. mart ayında ilk defa bir kadın doğumcuya gittim, doğum kontrol hapını bırakınca. çocuk istiyoruz ve herhangi bir sorun var mı öğrenmek için. smear aldı, kanda çeşitli tahlillerime baktı, bağışıklıklarıma falan. herhangi bir sorun yok dedi. ergenliğimden beri de düzenli adet gören biriyim. ama kk da okuyorum çeşit türlü rahatsızlıklar varmış. mesela tüplerin tıkalı olması. öyle birşeye bakılmadı bende. rahim filmi falan çektirmedim. şimdi diyorum acaba bende de birşey varsa. siz böyle birşey yaptırdınız mı?

sağol canım teşekkür ederim. ama dua okumama alınmıyor. o da elinden geldiğince ibadetini yapan bir insan.
çok fazla konuşmuyoruz, ikimizin de teselli daha yolun çok başında olmamız. henüz bir yıllık evliyiz ve son 2 aya kadar korunuyorduk. yalnız kötü tarafı çevremize çocuk düşündüğümüzü söylememiz oldu.şimdi herkes soruyor. biz de çeşitli bahaneler sunarak ertelediğimizi söylüyoruz.
durumumuz da çok net değil. pazartesi bir doktora daha gideceğiz, ameliyat mı değil mi o zaman karar vericez. daha ameliyat bile olmadı yani.
ilk gittiğimiz doktor eliyle muayenede ileri derece varikosel dedi, dopplere akınca varikosel değil düzelmez yani kendiliğinden dedi. hiç beklemeyin, direk tüp bebek, aşılama ile olmaz dedi. başımızdan kaynar sular döküldü o an.sayı 350.000 çıkmıştı.
başka bir doktora daha gittik. o sadece yeni doppler çektirdi, ve iki tarafta da varikosel var ameliyat dedi. orda da sayı 3milyon çıktı.ama ameliyat için de başarı %20dedi.normal yoldan hiç mi imkanı yok dedik, Allah büyük dedi.ama diğer doktor gibi hemen tüp demedi. biz bir yıl daha normal beklemek istiyoruz. ondan sonra başka yollar arayacağız. inşallah gerek kalmaz tabi. ama ameliyat derse bi doktor daha, ameliyat olacak.
o doktorların hiç mi Allah korkusu yok bilmiyorum...
yolun bu kadar başında 2 insana edilecek laf mı?
olur canım bak gör demişti dersin
sen tedavisiz hamile kalırsın...
yeter ki kenetlenin birbirinize...
milleti hiç takma...
günlerine yazık...
neden olmuyor derlerse
senin ne den olduysa benimde o yüzden olmuyor dersin...
yani Rabbim vermiyor...
zamanında her lafı uzatmış büyütmüş bir insan olarak çoook pişmanım...
evliliğinizin tadını çıkarın...
5 yıllık evliyiz evliliğimiz yeni oturdu dersem yalan olmaz...
tam anlamıyla şimdi tanıdık birbirimizi
ve arada benim yüzümden heba olmuş 2 yıl var...
kendime çok kızıyorum bu yüzden...
her günü son günümüz gibi yaşasak ne dert kalır ne tasaopuyorumnanaktan

canım rahim filmini çektir için rahat olsun..
ama burda her okuduğunu da aa bu da varmış acaba bendede varmıdır diye evham yapma..
ben rahim filmi çektirdim..
canım acımadı desem yeridir..
sadece ilaç verildiğinde adet ağrısındaki gibi batma oluyor o da anlık zaten..
adetin 3. ve 21. günü hormonlarına bakarlar sonra rahim filmini çekerler..
bende öyle oldu..
bizde 2 senedir istiyoruz 6 yıl bitti evliliğimizde..
geçen sene varikoseli öğrendik..
eşim hemen ameliyat oldu doktorların çoğu ameliyatsız düzelmez dedi..
zaman kaybetmeden olsun dedik..
bu sene nisandaki sonuç güzeldi düzelmişti sorun yoktu artık tamam dedim..
ama baktık temmuz da ameliyat öncesi değerlerinden daha kötü..
düzelmişken sadece yumurta takibi yaptılar.
onda da kist oldu hep doğum kontrol hapıyla eriteyim diye uğraştım durdum..
1 ay takip 2 ay hap 1 ay takip 1 ay hap..
bu ayda kullandım hapı..
gitmedim de eridi mi erimedi mi diye..
adette gidip hormonlara baktırcam yine bi..
bayramdan sonra başlarız artık hayırlısıyla..
uzun yazmışım heee..

X