Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar canım çok sıkkın.
kendimi yalnız hissediyorum.
eşime varikosel teşhisi konduğundan beri çok gergin, çok sinirli. sanki nerdeyse beni suçlu bulacak.herşeyde kavga çıkartmaya başladı. akşam eve gelir gelmez uyuyor.
burdan birinden duyup 41 meryem suresine başladım. 17 gün falan oldu. şimdi ben regliyim, okuyamıyorum. eşim okuyordu 2 akşamdır, bu akşam yorgunum okumuycam diyip yattı. şimdi ben kime söyliyeyeyim bizim çocuğumuz olmuyor, bana bu sureyi benim niyetime okur musun diye?zaten u sorunu kendi annemle bile paylaşmadım. eşimde sorunun olduğunu kimseye söylemek istemiyorum.
canım üzülme..
tek başıma kalsam bende sıkılırdım..
ama durumu öğrendiğimden beri burdayım..
her sıkıntım hafifliyor burda anlattıkça..
benim eşim kabullenmekte zorlanmadı pek..
tek bizim başımızda olan bir durum değil sonuçta..
bizimde ailelerimizden başkası bilmiyor..
hatta bozulduğunu kendi aileme söylemedim yine üzülmesinler akıllarından birşey geçirmesinler diye..
bazen diyorum acaba sorun bende olsaydı kayınvaldemler ne yapardı..
meryem suresini dün nette gördüm maddeler halinde dimi..
uzun bir sure..
kaç tane okudunuz..
benim adetimde pazar günü..
hafta sonu da düğünler var..
fırsat buldukça okur artık kaç tane okuyabildiysem söylerim sana olur mu..
ay canım Allah senden razı olsun inşallah, sana da şifa olsun. evet canım abdestli. ben burdayım. bitirince yazarsın.
senin niyetine okudum canım Allah kabul etsin inş..
nickini söyledim artık :)
Allah kabul etsin...
bu yol ilk başta zor gelir insana ama zaman herşeyin ilacı...
nacizane tavsiyem gizli gizli yap duanı, herşeyini...
fazla açma bu meseleyi...
erkekler bizim kadar güçlü değiller
kendini eksikli hissetsin ister misin?
sen olumsuz davranmasan bile alınabilir...
ben artık fazla konuşmuyorum...zamanı gelince anlatıyorum...
yoksa evin huzuru kalmaz...
erkekler .ok daha duygusallar...
Rabbim şifanızı versin...:Saruboceq:
evet canım haklısın. Allah başka hastalık vermesin diyorum hep. ne yapalım olmazsa doğal, başka yollar deneriz. sen ne zamandır bebek istiyorsun canım?başka bir tedavi denediniz mi?daha çok başındasınız canım..
zamanı geldiğinde nasıl olursa olsun bebek geliyor..
ne spermin nasıl olduğu ne yumurtanın nasıl olduğu farketmiyor..
Allah yazmış olsun yeter ki..
hepimiz için o gün gelicek buna inanıyorum..
üzmeyin kendinizi..
ve varikosel dendiyse ameliyatı ertelemeyin..
etkisini 1 yılda gösteriyor..
düzelip tekrar düşebiliyor da..
bizim öyle oldu..
hayırlısı Allah'tan..
ne dilemişse o çıkıyor karşımıza..
yaşanacak sıkıntımız buymuş..
Allah beterinden korusun..
o doktorların hiç mi Allah korkusu yok bilmiyorum...sağol canım teşekkür ederim. ama dua okumama alınmıyor. o da elinden geldiğince ibadetini yapan bir insan.
çok fazla konuşmuyoruz, ikimizin de teselli daha yolun çok başında olmamız. henüz bir yıllık evliyiz ve son 2 aya kadar korunuyorduk. yalnız kötü tarafı çevremize çocuk düşündüğümüzü söylememiz oldu.şimdi herkes soruyor. biz de çeşitli bahaneler sunarak ertelediğimizi söylüyoruz.
durumumuz da çok net değil. pazartesi bir doktora daha gideceğiz, ameliyat mı değil mi o zaman karar vericez. daha ameliyat bile olmadı yani.
ilk gittiğimiz doktor eliyle muayenede ileri derece varikosel dedi, dopplere akınca varikosel değil düzelmez yani kendiliğinden dedi. hiç beklemeyin, direk tüp bebek, aşılama ile olmaz dedi. başımızdan kaynar sular döküldü o an.sayı 350.000 çıkmıştı.
başka bir doktora daha gittik. o sadece yeni doppler çektirdi, ve iki tarafta da varikosel var ameliyat dedi. orda da sayı 3milyon çıktı.ama ameliyat için de başarı %20dedi.normal yoldan hiç mi imkanı yok dedik, Allah büyük dedi.ama diğer doktor gibi hemen tüp demedi. biz bir yıl daha normal beklemek istiyoruz. ondan sonra başka yollar arayacağız. inşallah gerek kalmaz tabi. ama ameliyat derse bi doktor daha, ameliyat olacak.