• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Güzel anneler lütfen yardım...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Reflü de illa ki kusma olması gerekmiyo mide asidi geri kaçıp yemek borusunu yakıyor bu da öksürük balgam sık akciğer enfeksiyonuna yol açıyor ne yazık ki. Bebek oturmaya başladıktan sonra azalabiliyor diye biliyorum ama iyi bir doktora gitmek lazım .çocuk gastro yada çocuk göğüs de olabilir yenidoğancılar genelde yönlendiriyor.

Öksürük hiç yok canım bazen diyorum keşke olsa belki balgamı atar ama yok öksürmüyor. Sadece göğüs kısmından bi hırıltı sesi nefes alırken hani biz faranjit oluruz ya öyle mesela.
Bide serum fizyolojik ile burnunu temizledigimde aspiratöre gelen mukoza işte.
Reflü ihtimaline karşı gavisconda kullandık dediğin gibi ama artık ne yaparım bilmem.
Dediğin doktorları arastiricam hemen

Benim oğlan inanilmaz terler mama.yerken uyurken uyanıkken üzerini öyle kalın giydirmem zaten de bakarim hemen alnı ter olmuş sırtına ağız mendillerinden koyarım sık sık ama yinede yetersizmi acaba ondanmi bilmiyorum ki :KK43:
Yani büyük şehirdeyseniz immunoloji bölümüne bi gidin telaş da yspmayın inşallah düzelir

Anne sütü alıyor mu peki?

Hiç yok denecek kadar az..
Yaşadığım bir durumdan dolayı sütüm azaldı tam biraz duzelttik derken burnu tıkandı 10 gün hicbise emmek istemedi aç durdu resmen..
Pompayla ne kadar sagsamda basaramadik simdi galiba 1 2 damla anca işte.

Benim oğlum da 2 buçuk ay oldu 5 gün geçti başladı 3 gün geçti yine başladı ama bizd e sadece hırıltı vardı ve bizim tahlillerde temiz oksijen hazırlayıp verdik günde 4 defa sonra düzeldi dedik bıraktık tekrar başladı oğlum da reflu de var(prematüre doğdu) reflumuz yavaş yavaş düzeliyor kusma yok su gelir bazen boğazına hassas midesi..
Çocuk alerji dr bize
Deterjanları yasakladı sigara kokusu çocuğun üzerinde veya etrafında tüylü eşyalar giyecekler peluş oyuncaklar falan yasakladı ve terlemesin dedi terlerse tekrar ediyor hiritli şuan 3 4 aydır salgın var dedi doktor bu ay geçer dedi ve gerçekten 15 günü geçti çok şükür hırıltısı yok belki sizinkide salgından kaynaklanıyor olabilir ve üstte bahsettiğim şeylere dikkat edin
Benim dr um antibiyotik 1 kez verdi 1 hafta kullanıp bıraktık genel olarak hep oksijen kullandık

Benim oğlum da 2 buçuk ay oldu 5 gün geçti başladı 3 gün geçti yine başladı ama bizd e sadece hırıltı vardı ve bizim tahlillerde temiz oksijen hazırlayıp verdik günde 4 defa sonra düzeldi dedik bıraktık tekrar başladı oğlum da reflu de var(prematüre doğdu) reflumuz yavaş yavaş düzeliyor kusma yok su gelir bazen boğazına hassas midesi..
Çocuk alerji dr bize
Deterjanları yasakladı sigara kokusu çocuğun üzerinde veya etrafında tüylü eşyalar giyecekler peluş oyuncaklar falan yasakladı ve terlemesin dedi terlerse tekrar ediyor hiritli şuan 3 4 aydır salgın var dedi doktor bu ay geçer dedi ve gerçekten 15 günü geçti çok şükür hırıltısı yok belki sizinkide salgından kaynaklanıyor olabilir ve üstte bahsettiğim şeylere dikkat edin
Benim dr um antibiyotik 1 kez verdi 1 hafta kullanıp bıraktık genel olarak hep oksijen kullandık

Evet ya gerçekten salgın hastaneye gidiyoruz minicik bebeğinden tut 4 5 yaşındaki kuzucuklara kadar hep nefes alırken hırıltı..
Korkum daha cok minik olması ve allah korusun ya ilerlerse endişesi.
Bitane arkadaşım var kızı 10 aylık çocuk 5 aydır bronşit geçiyor yeniliyor ventolin ve pulmicort bağımlısı oldu çocuk resmen.
Reflü varsa nasıl anlarım? Doktor sadece olabilir diyor ağzını açtı baktı reflüsü olabilir dedi rabbim yavrularimiza şifa versin çok daha büyük hastaliklarla ugrasan meleklerimiz var bunada şükür diyorum ama icim acıyor minişimi öyle görünce.

Ben de daha 40 gunlukken bronsit olmusum ebeler dogum hanede sarmadan bekletmis uzun bir sure. Doktor 7 yasinda atlatirsa atlatir yoksa ömür boyu ceker demis. 7 yasina kadar her kis igne ile gecti ve surekli şurup icerdim. Yazik annem neler denemis neler yapmis ve cok sukur 7 yasimda gecti. Suan bebeginiz cok kucuk oldugu icin diger bitkisel seyleri zaten veremezsiniz ama corek otunu dogumdan itibaren verebiliyorsunuz. Ben simdi oglum oksuruk olunca 1 cay kasigi corek otunun ustune yarim cay bardagi kaynar suyu dokup agzina cay tabagi kapatip iliyinca da iciriyorum. Balgam sokturucu oluyor. Bir de cok kalin giydirme cunku terleyince oksuruk daha da aziyor. Son olarak da kucuk agiz mendillerine hic kullanilmamis beyaz kalip sabunu kuru kuru surup cocugun hem sirtina hem gogsune koyarsan gece yatarken o geceyi cok rahat gecirirsin. Bu beyaz sabunu kime desem cok dua etti.

Evet ya gerçekten salgın hastaneye gidiyoruz minicik bebeğinden tut 4 5 yaşındaki kuzucuklara kadar hep nefes alırken hırıltı..
Korkum daha cok minik olması ve allah korusun ya ilerlerse endişesi.
Bitane arkadaşım var kızı 10 aylık çocuk 5 aydır bronşit geçiyor yeniliyor ventolin ve pulmicort bağımlısı oldu çocuk resmen.
Reflü varsa nasıl anlarım? Doktor sadece olabilir diyor ağzını açtı baktı reflüsü olabilir dedi rabbim yavrularimiza şifa versin çok daha büyük hastaliklarla ugrasan meleklerimiz var bunada şükür diyorum ama icim acıyor minişimi öyle görünce.
Endişeni anlıyorum benim de oğlum dün tam 9 aylık oldu..
Sabret annesi gerçekten ilkte bende çok üzüldüm çünkü iştah falan gidiyor çocukta hırıltı sürekli ama gördüm ki salgın var herkezin bebeği aynı ve tamda doktorun dediği gibi bu ay geçti
Doktorumuz bu havalar bebekler için çok kirli ciğerleri soluk alıp verirken sıkışıp zorlanıyor demişti canim
Reflüye gelince dediğim gibi ağızına su geliyor acı su gibi bazen bize de olur iştahında azalma huysuzluk yapar uykuda problem dalamama yada uykuya daldığında ağlayarak uyanıyor o zaman genelde mama geri geliyor onun için ağlıyor..
Büyüdükçe reflu geçiyor ben gaviscon en fazla 1 hafta kullandım bıraktık daha küçükken antireflu mama kullandım o bayağı rahatlatmıştı

Ben de daha 40 gunlukken bronsit olmusum ebeler dogum hanede sarmadan bekletmis uzun bir sure. Doktor 7 yasinda atlatirsa atlatir yoksa ömür boyu ceker demis. 7 yasina kadar her kis igne ile gecti ve surekli şurup icerdim. Yazik annem neler denemis neler yapmis ve cok sukur 7 yasimda gecti. Suan bebeginiz cok kucuk oldugu icin diger bitkisel seyleri zaten veremezsiniz ama corek otunu dogumdan itibaren verebiliyorsunuz. Ben simdi oglum oksuruk olunca 1 cay kasigi corek otunun ustune yarim cay bardagi kaynar suyu dokup agzina cay tabagi kapatip iliyinca da iciriyorum. Balgam sokturucu oluyor. Bir de cok kalin giydirme cunku terleyince oksuruk daha da aziyor. Son olarak da kucuk agiz mendillerine hic kullanilmamis beyaz kalip sabunu kuru kuru surup cocugun hem sirtina hem gogsune koyarsan gece yatarken o geceyi cok rahat gecirirsin. Bu beyaz sabunu kime desem cok dua etti.

Ne için beyaz kalıp sabun terlemesi için mi

Pediatrik immünoloji görsün mutlaka
Ayrıca sütü artırmak istiyorsanız sık sağım yapmalısınız
Günde 2-3 kez sapmakta artmaz
Saat bağı 5-10 dk sağım yapıp uyarın memeleri
Stres sütü kestirmez
Sütün inmesini biraz baskılayabilir fakat kesilmez azaltmaz
Ayrıca biberon emzik nedeniyle emmiyor muhtemelen bebek
Memeye geri dönebilir biberonu bırakırsanız
Mama gerekiyorsa bile farklı yollar var
Facebook’ta emzirme sanatı grubu var oraya üye olun yardımcı oluyorlar

bebekken annem benim oldugum odaya sinek ilacı sıkmış orda oldugumu farketmeden hangi akılla yaptı bilmiyorum babaannem odaya girdiğinde beni mosmor görmüş ve bunun sonucunda astım bronşit olmuşum 19 yaşıma geldim geçmedi bu mevsimde astım ataklarım çoğalıyo halıları kaldırmakla iyi yapmışsınız ufak bi toz bile etkiliyo
Astım atağım tutunca acile gidiyoruz oksijen veriyolar ama bebeklere yapılıyo mu bilmiyorum 10 dk içinde rahatlatıyo oksijen inşallah en geç 7 yaşına kadar geçer bu sıkıntısı bebeğin yoksa zor oluyo hayat

Hiç yok denecek kadar az..
Yaşadığım bir durumdan dolayı sütüm azaldı tam biraz duzelttik derken burnu tıkandı 10 gün hicbise emmek istemedi aç durdu resmen..
Pompayla ne kadar sagsamda basaramadik simdi galiba 1 2 damla anca işte.
Sizin yerinizde olsam sütümü arttırmaya harcarım tüm enerjimi. Şöyle düşünün şuan vücudunda mikroplara karşı savunma için gerekli hücreler yok ve bu savunmayı ancak anne sütünden alabilir mamalar bu anlamda asla anne sütünün yerini tutamaz. Een en önemlisi anne sütü. Sağın her gün sütünüz azalmasın ki ne kadar sağarsanız emzirirseniz o kadar artar. Anne sütünü araştırmanızı öneririm şu aylardaki bi bebeğin bağışıklığı yalnız anne sütüne bağlı desek yalan olmaz. Stres yapmayın bol su için emzirin emmiyorsa sağın, sütünüz artar diye düşünüyorum( bu konuda pek bilgim yok siz araştırabilirsiniz)

Back