• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Güzel anneler lütfen yardım...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Gunnes1927

18.01.2018 Bal oğlum iyiki hayatımızdasın ♡
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
1.212
1.375
53
Öncelikle merhaba, Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. hanım lütfen en azından bir süre konumu taşımayın bu benim şuanda en büyük derdim...

Arkadaşlar oğlum 3 ayını bitirdi şükür.. ama bizde bittik ve devam ediyoruz...

3 ayda 4 defa bronşiolit oldu :( artık isyan modundayım..
Küçücük yavruma antibiyotik verip duruyorlar..

İlaç bitiyor 10 gün rahatız hah tamam diyoruz kurtulduk bin şükür sonra tekrar bir hırıltı, af edersiniz balgam ve tıkanıklık yeme reddi...

Bu süreçte tek doktor değil belki 123567 doktor gezdik alerji testi yaptırdık yok yani işte kötü mevsimde doğmuş vay efendim salgınmış...

Ciğer filmi temiz çıkıyor e zaten bronşitte film temiz çıkarmış ama kesin bronşitmiş...

Bilmiyorum ilk 20 günlükken yakalandık bu illete neden sürekli tekrar eder bilmiyorum ve çok üzülüyorum..

Iklim olarak zaten ılık bir şehirdeyiz, oda nem sabitleyici, nebulizatör ve soğuk buhar ne gerekiyorsa aldık.
Hergün evi tertemiz ediyorum...
Tüm halılari kaldirdim aklımda acaba kalmasın diye bebisin ve kendimin günde 2 defa kiyafet bile degistirir olduk ama yok geçmiyor...

Şuan yine bir antibiyotik tedavi sürecindeyiz 4 gün oldu hala gram düzelme olmadan tıkanıyor tam uykuya dalacak boğazından ses geliyor ağlıyor...

Biyerlerde belki bizim gibi olan ve kurtulan vardır ne olur yardım edin..

Tekrarlayan enfeksiyonlarda pediyatri hekimleri bakıyor kanda . Siz iyi bir genel pediyatrist bulun . İmmün yetmezlik olabilir mi diye sorun . Ya da acaba doğuştan bir kalp hastalığı veya akciğerlerle ilgili bişi olabilir mi ? Onları da sorun bence . Çünkü bu durum normal değil .

Tekrarlayan enfeksiyonlarda pediyatri hekimleri bakıyor kanda . Siz iyi bir genel pediyatrist bulun . İmmün yetmezlik olabilir mi diye sorun . Ya da acaba doğuştan bir kalp hastalığı veya akciğerlerle ilgili bişi olabilir mi ? Onları da sorun bence . Çünkü bu durum normal değil .

Doğduktan 2 gün sonra kalp doktoruna götürdük hiçbir problem yok diye rapor verdi. 20 günlükken ilk bronsite yakalandığmzda araştırma hastanesine gitmiştik orda tüm tetkikleri yapıldı akciğer ile ilgili vs ama oda temiz.
Iste en son 4 gün önce çocuk doktoru tekrar kan aldı 2 tüp enfeksiyon vs varmı diye genel tarama yaptı oda temiz alerji testide 0.15 çıktı yani oda iyi dedi..

Kaldık yine antibiyotik ile balgam sökücü şuruba...

Size tek tavsiyem bol bol emzirin anne sütü alıyor mu? Şuan bağışıklığı için her şeyden önemlisi bu. Tabi emziremiyorsanız da bi şekilde bu dönem geçecek atlatacak bunları.. şuan evdeki halıda vs sorun yok, sorun miniğin bağışıklığının henüz tam gelişmemiş olması. Enfeksiyonlara filan çok açık oluyorlar işte.

Merhabalar bebeklerde reflü sık akciğer enfeksiyonuna yol açıyor .Bebeğinizi iyi bir yenidoğan uzmanına götürürseniz yardımcı olacaktır mutlaka.2 yaşa kadar yedidoğancılar çocuk doktorlarından daha faydalı olabiliyorlar.Geçmiş olsun.

Merhabalar bebeklerde reflü sık akciğer enfeksiyonuna yol açıyor .Bebeğinizi iyi bir yenidoğan uzmanına götürürseniz yardımcı olacaktır mutlaka.2 yaşa kadar yedidoğancılar çocuk doktorlarından daha faydalı olabiliyorlar.Geçmiş olsun.

Reflü olabilir dedi doktoru.
Gittik reflü yatağı aldık başı hep dik aksam ve sabah beslenmesine gaviscon bebek ilacı kullandik.
Hiç kusma vs yok doğduğu günden beri dilinde biraz pamukçuk vardı ona bakarak reflü olabilir dedi ama bilmiyorum tabi..

Size tek tavsiyem bol bol emzirin anne sütü alıyor mu? Şuan bağışıklığı için her şeyden önemlisi bu. Tabi emziremiyorsanız da bi şekilde bu dönem geçecek atlatacak bunları.. şuan evdeki halıda vs sorun yok, sorun miniğin bağışıklığının henüz tam gelişmemiş olması. Enfeksiyonlara filan çok açık oluyorlar işte.

2 ay emdi sadece minigim emerken yakalandık gerçi bu illete suan mama takviyesi yapıyoruz gelişim geriliği ( kiloda) olduğu için

Benim yeğen de de oldu dr benim çocuğum da da vardı gergin bir çay kaşığı çörek otunu döv ve içtiği yediği artık her ne varsa içine karıştır dedi Ablam aynen uyguladı tabi ilaçları da ihmal etmedi geçti şükür.siz bilirsiniz ama küçücük çocuğa sürekli antibiyotik takviyesi me kadar doğru.bizim dr lar en küçük şeyde antibiyotik ilaç vs veriyorlar.tuz lambası da çayda eder bronşit astım hastaları kullanıyor genelde

2 ay emdi sadece minigim emerken yakalandık gerçi bu illete suan mama takviyesi yapıyoruz gelişim geriliği ( kiloda) olduğu için
Ben tıp öğrencisi olarak size sadece tek tavsiye verebilirim, çevrende herkes şunu yedir bunu içir diyecekler sakın hemen kulak asma denilenlere.. antibiyotik de vermek doğru değil evet biliyorum ama bu çocuk daha 3 aylık ek besine bile hazır değil çok çok büyük risk almış olursun. Adam akıllı araştırmadan güvendiğin bir doktora sormadan bir şeyler verme midesi hazır değil henüz. Antibiyotikler en azından bilimsel anlamda araştırılmış yan etkileri olsun dozu olsun belirlenmiş şeyler.
Ha tabi yine iyi gelen çay olur bi yağ filan olur doktora danışıp araştırıp verebilirsin

Ben tıp öğrencisi olarak size sadece tek tavsiye verebilirim, çevrende herkes şunu yedir bunu içir diyecekler sakın hemen kulak asma denilenlere.. antibiyotik de vermek doğru değil evet biliyorum ama bu çocuk daha 3 aylık ek besine bile hazır değil çok çok büyük risk almış olursun. Adam akıllı araştırmadan güvendiğin bir doktora sormadan bir şeyler verme midesi hazır değil henüz. Antibiyotikler en azından bilimsel anlamda araştırılmış yan etkileri olsun dozu olsun belirlenmiş şeyler.
Ha tabi yine iyi gelen çay olur bi yağ filan olur doktora danışıp araştırıp verebilirsin
Tabi ek olarak emzirme ihtimalin varsa az yada çok hiç farketmez emzirmelisin

Tabi ek olarak emzirme ihtimalin varsa az yada çok hiç farketmez emzirmelisin

Yok hicbisi vermiyorum ki sadece mama oda inan mecburiyetten.. onuda yemesse aç kalıyor şimdi bile normal ayına uygun yemiyor cc olarak zaten..

Reflü olabilir dedi doktoru.
Gittik reflü yatağı aldık başı hep dik aksam ve sabah beslenmesine gaviscon bebek ilacı kullandik.
Hiç kusma vs yok doğduğu günden beri dilinde biraz pamukçuk vardı ona bakarak reflü olabilir dedi ama bilmiyorum tabi..
Reflü de illa ki kusma olması gerekmiyo mide asidi geri kaçıp yemek borusunu yakıyor bu da öksürük balgam sık akciğer enfeksiyonuna yol açıyor ne yazık ki. Bebek oturmaya başladıktan sonra azalabiliyor diye biliyorum ama iyi bir doktora gitmek lazım .çocuk gastro yada çocuk göğüs de olabilir yenidoğancılar genelde yönlendiriyor.

Çok geçmiş olsun benim kızım .Da öyleydi ama deterjana alerjisi varmış kim buldu ben tabi bu tarz şeyler kanda çıkar mı bilmiyorum ama bi dikkat edin terleyip soğumasın bronşit teri hiç sevmez bi de lütfen çoook emzirinnn

Çok geçmiş olsun benim kızım .Da öyleydi ama deterjana alerjisi varmış kim buldu ben tabi bu tarz şeyler kanda çıkar mı bilmiyorum ama bi dikkat edin terleyip soğumasın bronşit teri hiç sevmez bi de lütfen çoook emzirinnn

Benim oğlan inanilmaz terler mama.yerken uyurken uyanıkken üzerini öyle kalın giydirmem zaten de bakarim hemen alnı ter olmuş sırtına ağız mendillerinden koyarım sık sık ama yinede yetersizmi acaba ondanmi bilmiyorum ki :(

Back