• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvenlik soruşturması ve fake hesaplar

Bunun binlerce örneği var. Ben bilişim dünyasından uzağım ama yapılabildiğini de biliyorum. Bir şekilde emniyete düşmüş olanların güvenlik soruşturmasında çıkması doğal ama kişinin geçmişine doğru bu tür bir kayıt tutulabileceği düşüncesi her ne kadar uçuk da gelse şu ortamda insanı düşündürüyor.
Tamam da hesap kapatılmış o mail adresi kullanılmıyorsa nasıl bulacaklar ? Sizin bahsettiğiniz hala aktif olan hesaplar.Ayrıca artık facebook ve instagram belirli bir süre hareketsiz kalan hesapları bile kendiliğinden kapatıyor.

Bir arkadaşım bi kurumun sınavını geçmesine rağmen hep mülakattan eleniyordu sonra taktı ve bi şekilde sebebini öğrendi eskortlarla yazılıyormuş fln farklı sitelere gidip.

Ben de öğretmenlik için girecekken söylendi sosyal medya hesaplarına bakıldığı bnm algıladığım kendi aktif kullandığın hesabın bahsi geçen hesaplar.

Bir de onun amacı yüz kızartıcı suç var mı yok mu? Fuhuş yaparken basılmış mı vb. Gibi şeyler.

Hele günümüzde malum gruba yakınlık var mı yok mu ona bakılıyor Haklı olarak. Bir arkadaşıma söylenmiş eğer o grupla bağlantınız yoksa hiçbir şeyden korkmayın diye.

Merhaba. 2 gün üst üste konu açmış oldum kusura bakmayın. Şimdi kpss çalışırken aklıma geldi. Geçen sene depresyonla can sıkıntısı arasında gidip gelirken bir fake Facebook hesabı açmıştım ve orada birkaç haberin altına siyasi eleştiri de yapmıştım. Sonra napıyorum lan ben deyip kapatmıştım daha sonra da unuttum gitti. Memur alımında güvenlik soruşturmasında geçmişte açılıp kapatılmış fake hesaplara bakılıyor mudur?
Kimse bakmiyor rahat olun.

Düz memurluk İçin yapılan güvenlik soruşturması bu kadar detaylı inceleme gerektirmiyor. Memur olmanıza engel bir suç kaydınız yoksa polisler gelip mahalle muhtarından, apartmandaki komşunuzdan “nasıl bilirsiniz esrin mine yi” diye sorup gidiyorlar.

Sizin fake hesabınıza ulaşmaları İçin ellerinde bir şikayet olmalı ve sizin yazdığınızı ispat etmeleri için bilgisayarınızın ip numarasından size ulaşmaları gerekir. 2-3 siyasi mesajin arkasına düşüleceğini sanmıyorum zaten yazdıklarınızda sıkıntı olsaydı şimdiye kadar kapınızı çalarlardı.

Üst düzey bir memurluk değilse (kaymakamlık, hakimlik vb.) rahat olun zaten o kadar çok kişiye bu soruşturma yapılıyor ki o kadar detaylı incelemeye ülkedeki ajan sayısı yetmez kanımca :D

Yakında 1984 kitabındaki gibi düşünmeye bile korkar hale gelicez. Evimizi düşünce polisleri basıp bizi yok edecek falan heralde.
Lafım size değil yanlış anlamayın. Sizi, düşündüğünü söyleme özgürlüğünüzden mahrum edenlere...
Maalesef dediginiz gibi

Yakında 1984 kitabındaki gibi düşünmeye bile korkar hale gelicez. Evimizi düşünce polisleri basıp bizi yok edecek falan heralde.
Lafım size değil yanlış anlamayın. Sizi, düşündüğünü söyleme özgürlüğünüzden mahrum edenlere...
Oyle olursa biz de otomatik portakadakı gibi yapariz.ne oldugunu soylemıyorum sadece okuyanlar anlasın. Boyle gizli bir enteldantel ağı kuralım:p

Hayır bakmazlar. Ama memur olduktan sonra tabii olacağınız 657 madde 7’ye göre
03305D8B-3E2E-4CAD-8BF4-85837D608068.jpeg
Ayrıca polislik/askerlik gibi bir meslek düşünüyorsanız herhangi bir siyasi ideoloji adına paylaşım yapmak/ siyasi eylemlere destek vermek vs daha sakıncalı. Ayrıca bu maddeler de yeni yahut 10-20 yıl içinde konulmuş maddeler değil. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün kurduğu düzende olduğu gibi memurun siyasi sempatisini/antipatisini belli etmesi dahi hoş değil. Her kesime eşit mesafede olması gerekli, olmadığı takdirde ceza alması gerekli. Ama günümüzde insanlar ya yakın olup ödül bekliyorlar ya da her türlü saçma yorumu yapıp fikri özgürlüğün arkasına sığınıyorlar. İkisine de katılmıyorum. Keşke herkes hakkıyla yapabilse. Unutmadan terör örgütlerine sempati duyan, destek verenlerin değil memur ülke vatandaşı dahi olmaması gerekli ama ne yazık ki utanmadan içlerinde hala kendini gizleyip memuriyet için çabalayanlar var bu yüzden güvenlik soruşturmalarını doğru buluyorum, zaten üye olduğunuz stklar varsa parti, 1.derecedeki akrabalarınızın terör örgütü üyeliği vs olup olmadığı, geçmişte görev yaptığınız/bulunduğunuz kurumlar, sabıka gibi basit şeylere bakılıyor. Hakkınızda en güzelini, hayırlısını diliyorum.

Son düzenleme:
o o kadar kolay mı ? herhangi bir sosyal medya abd menşeili o kadar kolay verir mi müşterinin profilini. daha trump seçimlerinde fb verdi diye kıyamet koptu. ama senin profilin açıksa o zaman bakabilirler ya da arkadaşının arkadaşından filan. yoksa direkt konu sahibinin ad soyadını girip tüm geçmişini göremezler..

yahu bir sakin bir dur. okadar inceleme yapilmiyor merak etme.
kiyamam ya... sen sinavuna odaklan. buvtarz seyleri dusunme bile.

Ya mesela youtube dan neleri izlemiş diye araştırırlar mi? Kızlarla yurtta kalırken abuk subuk şeylere bakardık. o_O
O kadarını bilmiyorum tavsiye eden kişi bize Twitter instagramı kapatmamızı tavsiye etti.
Ama bn youtube’u Üyeliksiz izliyorum. Siz de öyle yapın. O kadar da takılmayın bence.
Fetö yada başka bi terör örgütüyle bi bağınız yoksa korkmayın.

Ciddi şekilde muhalif paylaşımlar yapan 2-3 arkadaşım Şubat atamasinda atandı .Yıllardır ciddi sert elestiriler yapan memur tanıdıklarım var ekli olan .Yani hakaret boyutuna varmadigi sürece tabi birde feto,PKK vs terör örgütü propagandası olmadığı sürece umursadiklwrini sanmıyorum .Hakaret içerikli olanlara zaten dava açılıyor .

Ayrıca yakın akrabası feto bağlantılı olup ihraç olduğu halde kendisi halen görevde olan arkadaşımız var sorusturulmus birşey çıkmadığı için sıkıntı olmuyor .Yani sizin ve eğer evliyseniz eşinizin durumu öncelikli

Bakılmaz da bacim bu kadar ürkek olmayin.
Memur olucaz diye kendinizi köle.etmeyin.
Muhakkak uyulması gereken kurallar var ama sinmeyin.
Ben de memurun ve asla siyasi görüşümü beyan etmekten çekinmedim.
Basbas bağırdım ki şu anda bu halkın çoğu benim görüşümu beğenmez.
Amirlerim istemez konuşmami...
Ama konuşalım...
Insaniz ve bireyiz

peki komşulara, kapıcıya polis aday memuru soruyormuş diye duydum doğru mu? ben komşularımla beni rahatsız ettikleri için tartıştım. hakkımda güzel şey demezler, bu benim hayatımı mı etkileyecek şimdi?

Yok
O kadarını bilmiyorum tavsiye eden kişi bize Twitter instagramı kapatmamızı tavsiye etti.
Ama bn youtube’u Üyeliksiz izliyorum. Siz de öyle yapın. O kadar da takılmayın bence.
Fetö yada başka bi terör örgütüyle bi bağınız yoksa korkmayın.
Yok ya çok şükür hiçbir şeyle bağım.

Back
X