Kaygılı bağlanma vs... evet bunları biliyorum ama daha 1 yaşında bile olmayan bir bebek için o ihtimalleri düşünmedim. zaten tüm çeşitleriyle genel olarak abartıldığını düşünüyorum.bu saydığınız durumlar haricinde de farkli bağlanma gerçekleşebilir. bağlanma sadece güvenli ve güvensiz olarak ayrılmıyor ve büyük travmatik olaylar yaşanmadan da güvenli bağlanma gerçekleşmemiş olabiliyor. ama güvenli bağlanma adı altında özellikle annelere baskı yapıldığına katılıyorum
Size de çok geçmiş olsun annemden biliyorum romatizma zor bir hastalık ki siz dönem olarak da zor bir dönemde yaşamışsınız.Dediğiniz gibi herkes zorluk yaşıyor.Erkenden çalışmaya dönen anneler var mesela.Daha az bebeğiyle vakit geçirebilen.Ya da yoğun bakım öyküsü olan bebekler var.Benim iltihaplı romatizmam var. Gebeliğin son ayı yatalak geçti. Doğumdan sonra geçer dediler. Daha beter oldum. İlk 3 ay bebek kolik ben yataktan kalkamıyorum. Benzer şeyler yaşamışız o anlamda. 3 ay annemde kaldım. O ara emziremedim memeyi tuttu kolik şiddetlenince reddetmeye başladı.
Sonra alerji çıktı. İlk 6 ay çok katı diyet yapmam gerekti. Dışarıda hiçbir şey yiyemiyordum. Zeytin ekmekle falan beslendim. Bir yandan bacaklarım tutmuyor bir yandan açım. Bebek emmiyor süt sağıyorum ve sürekli ağlıyor. Çok kötüydü gerçekten.
7 aylıkken de işe başladım vicdan azabı eklendi üstüne. Bakıcı sorunları yorgunluk gece uykusuzluk. Ama ya daha erken işe başlamak zorunda kalsaydım diye hep teselli ettim kendimi. Kolay değil.
Herkes zorluk yaşıyor. Ama bu kaygıları duyuyorsanız bebeğinizi zaten seviyorsunuz demektir. E bebek de bunu hissediyor. O zaman sorun yok.
Siz 9 aylıkken nasıl olduğunuzu hatırlıyor musunuz annenizle. Nasıl bir ilişki bekliyorsunuz anlamadım. Sonuçta hala iletişim kuramıyorsunuz. Konuşmaya başlayınca bir seni seviyorum diyecek. O zaman eriyeceksiniz
haklısınız süreç devam ediyor ,ben de çabalıyorum daha iyi bir ilişki için.Bebeğimin yemesi içmesi vs dil gelişimi için iletişimi düzeltmem gerek gibi hissediyorum.Geç kalmak istemiyorum,panik hissi basıyorbağlanma dediğimiz olay öyle güvenli bağlandım ya da güvensiz bağlandım oldu bitti denilen birşey değil. bağ devam eden birşey. Burada yazdıklarınızdan zaten teşhis konulmaz da velevki güvenli bağlanma gerçekleşmedi şu an da. bundan sonra aranızdaki bağı güçlendirecek oyunlar oynarsınız, vakit geçiririsiniz. birşeye geç kalmış değilsiniz. Ayrıca bebekler birden çok kişi ile bağ kurabilirler. bu süreçte birden fazla kişi ile temas etmiş bebek -ki bence çok güzel- onlarla da olumlu ilişki geliştirmiş.
Sizin durumunuz 2 yaş sendromuyla da birleşmiş olabilir.Çok zaman almadan eski haline dönmesine sevindim sizin için.E Elmina benim oğlum da etrafta onu sürekli seven ve sürekli oynatan büyükleri olduğunda beni görmek istemiyor. ben görünüyorsam oyun bitecek ya yemek yenecek ya uyunacak ya da ilaç içilecek demek çünkü :) aynı şekilde anestezi aldı, geniz eti alındı. onun da eziyetini, tepkisini yaşadık. tabi biz bunu 2 yaş civarı yaşadığımız için sizin kadar kaygılandırmadı. bir "normal"imiz vardı ve ona geri dönmemiz çok zaman almadı. siz haliyle daha kaygılı olabilirsiniz ve daha ılımlı bir ilişkiye dönmeniz zaman alabilir ama mutlaka olacaktır. her şey emekle... sizin de dediğiniz gibi bu bir süreç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?