• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvenli Bağlanma

bu saydığınız durumlar haricinde de farkli bağlanma gerçekleşebilir. bağlanma sadece güvenli ve güvensiz olarak ayrılmıyor ve büyük travmatik olaylar yaşanmadan da güvenli bağlanma gerçekleşmemiş olabiliyor. ama güvenli bağlanma adı altında özellikle annelere baskı yapıldığına katılıyorum
Kaygılı bağlanma vs... evet bunları biliyorum ama daha 1 yaşında bile olmayan bir bebek için o ihtimalleri düşünmedim. zaten tüm çeşitleriyle genel olarak abartıldığını düşünüyorum.

Benim iltihaplı romatizmam var. Gebeliğin son ayı yatalak geçti. Doğumdan sonra geçer dediler. Daha beter oldum. İlk 3 ay bebek kolik ben yataktan kalkamıyorum. Benzer şeyler yaşamışız o anlamda. 3 ay annemde kaldım. O ara emziremedim memeyi tuttu kolik şiddetlenince reddetmeye başladı.
Sonra alerji çıktı. İlk 6 ay çok katı diyet yapmam gerekti. Dışarıda hiçbir şey yiyemiyordum. Zeytin ekmekle falan beslendim. Bir yandan bacaklarım tutmuyor bir yandan açım. Bebek emmiyor süt sağıyorum ve sürekli ağlıyor. Çok kötüydü gerçekten.
7 aylıkken de işe başladım vicdan azabı eklendi üstüne. Bakıcı sorunları yorgunluk gece uykusuzluk. Ama ya daha erken işe başlamak zorunda kalsaydım diye hep teselli ettim kendimi. Kolay değil.
Herkes zorluk yaşıyor. Ama bu kaygıları duyuyorsanız bebeğinizi zaten seviyorsunuz demektir. E bebek de bunu hissediyor. O zaman sorun yok.
Siz 9 aylıkken nasıl olduğunuzu hatırlıyor musunuz annenizle. Nasıl bir ilişki bekliyorsunuz anlamadım. Sonuçta hala iletişim kuramıyorsunuz. Konuşmaya başlayınca bir seni seviyorum diyecek. O zaman eriyeceksiniz ❣️
Size de çok geçmiş olsun annemden biliyorum romatizma zor bir hastalık ki siz dönem olarak da zor bir dönemde yaşamışsınız.Dediğiniz gibi herkes zorluk yaşıyor.Erkenden çalışmaya dönen anneler var mesela.Daha az bebeğiyle vakit geçirebilen.Ya da yoğun bakım öyküsü olan bebekler var.
Bebeğimi her anne gibi ben de çok önemsiyorum.Bazı takip ettiğim doktorların paylaşımları da beni geriyor okudukça birşey buluyorum.Ananesiyle ve babasıyla daha iletişimdeydi bebeğim.Hep onlara bakıyordu mesela annemle kahvaltı yapıyoruz ben yediriyorum bebeğime güldürmeye çalışıyorum ama ananesinden gözünü ayırmıyor ben sanki yok gibiydim.Türlü oyunlarla güldürmeye çalışıyordum gözünü kaçırıyordu ya da ciddi bakıyordu napıyor bu kadın der gibi.
Babası ah dese uh dese gülmekten yıkılıyor.Babası da çok ilgili bakımlarını yapar birlikte yıkarız arada bezler giydirir mesela oynatır da.Genel olarak giyinmeye temasa tepkili belki zorla hareket yaptırdığmızdan ufakken.Ama o tepkiyi en çok bana veriyor ayaklarıyla vuruyor bez değişirken.Ağlıyor çığlık kıyamet.Şaka gibi ama alınıyorum.Güldürmeye çalışıyorum anlamaya çalışıp derdini çözmeye çabalıyorum hep.Mesela annem yanımızdayken şarkılarda kafa sallamayı el çırpmayı gel gel yapmayı ananesi
Öğretti.Ben de sürekli gösterdim ama ondan daha çabuk kapıyor .Yine de o dönemler annemde biraz durur bana gelmeye çalışırdı.Şimdi herkese gidiyor bizi gördükten sonra.9. Aydaki yabancılama henüz olmadı.
Bu gibi sebeplerden korktum.Tüm gün bebeğimleyim ilgileniyorum da.Kaygılarımı dizginleyip daha iyi olmaya çalışıyorum.

bağlanma dediğimiz olay öyle güvenli bağlandım ya da güvensiz bağlandım oldu bitti denilen birşey değil. bağ devam eden birşey. Burada yazdıklarınızdan zaten teşhis konulmaz da velevki güvenli bağlanma gerçekleşmedi şu an da. bundan sonra aranızdaki bağı güçlendirecek oyunlar oynarsınız, vakit geçiririsiniz. birşeye geç kalmış değilsiniz. Ayrıca bebekler birden çok kişi ile bağ kurabilirler. bu süreçte birden fazla kişi ile temas etmiş bebek -ki bence çok güzel- onlarla da olumlu ilişki geliştirmiş.
haklısınız süreç devam ediyor ,ben de çabalıyorum daha iyi bir ilişki için.Bebeğimin yemesi içmesi vs dil gelişimi için iletişimi düzeltmem gerek gibi hissediyorum.Geç kalmak istemiyorum,panik hissi basıyor

E Elmina benim oğlum da etrafta onu sürekli seven ve sürekli oynatan büyükleri olduğunda beni görmek istemiyor. ben görünüyorsam oyun bitecek ya yemek yenecek ya uyunacak ya da ilaç içilecek demek çünkü :) aynı şekilde anestezi aldı, geniz eti alındı. onun da eziyetini, tepkisini yaşadık. tabi biz bunu 2 yaş civarı yaşadığımız için sizin kadar kaygılandırmadı. bir "normal"imiz vardı ve ona geri dönmemiz çok zaman almadı. siz haliyle daha kaygılı olabilirsiniz ve daha ılımlı bir ilişkiye dönmeniz zaman alabilir ama mutlaka olacaktır. her şey emekle... sizin de dediğiniz gibi bu bir süreç.

E Elmina benim oğlum da etrafta onu sürekli seven ve sürekli oynatan büyükleri olduğunda beni görmek istemiyor. ben görünüyorsam oyun bitecek ya yemek yenecek ya uyunacak ya da ilaç içilecek demek çünkü :) aynı şekilde anestezi aldı, geniz eti alındı. onun da eziyetini, tepkisini yaşadık. tabi biz bunu 2 yaş civarı yaşadığımız için sizin kadar kaygılandırmadı. bir "normal"imiz vardı ve ona geri dönmemiz çok zaman almadı. siz haliyle daha kaygılı olabilirsiniz ve daha ılımlı bir ilişkiye dönmeniz zaman alabilir ama mutlaka olacaktır. her şey emekle... sizin de dediğiniz gibi bu bir süreç.
Sizin durumunuz 2 yaş sendromuyla da birleşmiş olabilir.Çok zaman almadan eski haline dönmesine sevindim sizin için.
Ben hamilelikte hatta öncesinde de kaygılıydım biraz da ailesel yaşadıklarımdan ötürü de.Zor bir hamilelikle obsesyonlae yaşamaya başladım bebeğim karnımda o kadar az hareket etti ki.Suyum azaldı 2 dönem vs hep kaygılı yaşadım.Haliyle bir anda atamıyorum .Dün bir oyun eğitimine katıldım daha iyi oynamak için.Elimden geleni yapıyorum umarım bundan sonrası daha da güzel olur

Back