Güvenilir mi sizce

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.209
-33
118
Kızlar merhaba ben 17 haftalık gebeyim .
İkili test sonucu ve ultrason temiz çıktı bebeğin ense kalınlığı ve burun kemiği göründü .
Bugün dörtlü testim çıktı yaş oranında sıkıntı yok diğer değerde 1:50 yazıyor doktor yüksek risk dedi ben testler için devlete normal muayeneyelerim için özel kliniğe gidiyorum .
Yaşım 30 doktor bana şehir hastanesi için sevk kağıdı verdi karından su vs dedi arkadaşım var nip testi yapar fiyatlar uygun falan dedi .
Yani şehir hastanesine detaylı ultrason için giderim ama karından su aldırmak istemiyorum açıkçası ve ikili teste herşey normalken neden böyle çıktı .
Sizce ne yapmalıyım ben şimdi .
Özel klinikte geçen hafta randevumda bebek gayet iyi dedi doktorum bir ay sonra onda detaylı muayene olacaktım şimdi böyle olunca kafam karıştı .
Mecbur buraya açtım diğer başlıklarda cevap gelmiyor .

Şu an belki beni yadırgılar olacak ama ben ikili taramalar dörtlü taramalar hiçbir şekilde inanmıyorum çoğu insana sağlık sağlıksız diyip sağlıklı gebelik yaşayanlar oluyor bence en güzeli renkli utrosyon çünkü her şeyi orada daha net belli olur daha iyi oluyor insanların psikolojisini bozuyorlar öyle kötü çıkıp da renklıye gırınce cok rahatlayan var sırf bunları yaşamamak için yaptırmadım ben de 17. haftadayım bugün 18 olacağım renkliye gireceğim sadece tabii onun dışında kan tahlillerim hepsini yaptırdım o ayrı bir şey ama tarama testlerini yaptırmadım bence canını sıkma etrafında bunu çok yaşayanlar olduğu için ben de stresli bir gebelik yaşamak istemediğim için yaptırmadım bence hiç kendini bu şekilde strese sokma zaten iki hafta sonra üç hafta sonra galiba renkliye gireceğiz bol bol dua et eminim ki sağlıklı haberlerle geleceksin

Ben hamileyken ikili teslim riskli çıkmıştı üçlü teslimde herhangi bir risk yoktu ultrasonda bebeğin bütün uzuvlari normaldi ama benim karnımdanda sıvı almak istediler hatta beni ayrı bir odaya yönlendirip bayağı uzun uzun konuştu doktorlar sıvı almak için ben ısrarla sıvı aldırmak istemediğimi belirttim daha sonra fetal dna testi yaptırdım 350 dolar gibi bi fiyata malesef ama çok şükür ki sonuc guzel geldi suan bebegim dogdu yine cok sukurki saglikli . Etrafındaki bir çok kişi de iki ile üçlü testlerde risk çıkıyor ama çok şükür ki bebekler hep sağlıklı inşallah senin bebeğin de çok sağlıklıdır gönlünü ferah tut şöyle ki Allah korusun herhangi bir risk durumunda hastalık durumunda bebeği aldırmayı düşünüyorsan fetal dna testi yaptırmani öneririm ama ne gelirse Allah'tan diyorsan her türlü çocuğuma bakarım diyorsan çok da bir anlamı yok gibi geliyor bana bu testlerin

İkili temiz çıkınca dörtlü yapılmıyormuş doktor hiç sormadan verdi kağıdı elime yapıldı test çok haklısnız bend eşik çocuğumda direkt renkli üst detaylı bir şekilde girmiştim .
Karından su falan bahsetti istemiyorum .
Birde bu olasılıkmış sadece araştırdım .
O yüzden hayırlısı olsun bende direkt 3 hafta sonra falan detaylıya giricem özel doktorumda

Benimde ikili testim temiz ki risk yok burun kemiği ve ense kalınlığı sıkıntı yok bu dörtlü böyle çıktı eşimde bende su falan aldırmayı düşünmüyoruz .
Özel doktorumda devam edicem kontrollere sadece renkli usgye girip detaylı bir şekilde bakılacak zaten onun dışında bir şey yaptırmicam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…