• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürcistan dan araç alan var mı bilgi yardım lütfen

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar
araba araştırması yaparken aklıma geldi. gürcistandan vergi olmadığı için türkiyedeki gibi yüklü araçlar çok uyguna geliyor kanal d haber yapmıştı birkaç sene önce hatta. 2 yılda bir giriş çıkış yapmak gerekli ve herşey dolar üzerinden.
ama ne gibi sorunlar yaşanır artısı eksisi nedir alan ya da almış bir tanıdığı olan var mı acaba
bilgi verirseniz sevinirim

Uğraşılmaz onunla ya. Normalde gidip geldiğiniz bir yer olsa hem ziyaret hem ticaret misali olur ama sırf mecburiyetten git gel yapmak,km,yakıt ve tabiki vakit anlamında sizi zorlar.
Ayrıca (ikinci el ise) güven problemi olacaktır aracın hasar vb durumlarında

Kasko,sigorta konularınıda araştırin,muhtemelen onlarıda orada yaptırmanız gerekecektir,buda sorun olur.

Belirli sürelerde Gürcistan'a giriş çıkış yapmak zorundasiniz,araba sizin üstünüze olmuyor her ne kadar kullansanizda arabanın değeri kadar para odesenizde o araba başka birinin adına ,ve Türkiye'de bir sebepten dolayı arabayı bağlarlar ise Gürcistan'dan sahibi gelmeden bırakmıyorlar gelecek adamın tüm masrafını çekip adam ülkeye geliyor

Velhasıl sakat işler hiç yanaşmayan derim çok fiyat farkı var evet ama ben girmezdim böyle çetrefilli ise

Batum'da bir taksici bana "buradan tanıdık bir gürcüye 100dolar bahşiş ver, arabayı kendi üzerine alsın, kapıdan (Sarp sınırı) geçirip sana Kemalpaşa'da teslim etsin, sen de Türkiye'de parçala sat, çok kar edersin" demişti.

Artık nasıl suça meyilli veya çulsuz gördüyse beni.

Yıllarca doğu Karadeniz'de yaşadım, kahve içmeye Batum'a giderdik yeri gelirdi ama düşünmedim bile satın almayı. Uzaktan cazip gözükse de bence öyle değil.

Ayrıca araç sadece giriş çıkış yapmıyor, belli bir süre de orada kalması gerekiyor, genelde bunu yapanlar tanıdık bir gürcü vatandaşıyla arabalarını değişiyorlar vakti gelince. Yani araç 6 ay burada, 6 ay orada kalmış oluyor.

Kısacası size gelmez.

Güvendiğin bildiğin insanlardan alman lazım çünkü Gürcistan'da mafya çok fazla. Yani paran uçup gidebilir. Dolayısıyla bir tanıdık bulmak şart. Biz almadık ama eşimin ortağı geçen sene almıştı. İş sebebiyle Batum'da projeleri var. Sürekli gidip geliyoruz. Ama yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi fiyatlar ne kadar cazip olursa olsun sıkıntılı işler.

Yani bu cok kolay birsey olsaydi sizce herkes yapmaz miydi :) Bosuna arastirmayin bizler gibi insanlar icin cok olasi seyler degil.

Gürcistan'dan araba alsan burada aktif kullanamazsın.
2senelik hak var fakat. Araç senin üzerineyse senden başkası trafiğe çıkaramaz. Ve senin yurtdışında ikamet zorunluluğun var. Ahmet'in üzerinden alıp sen kullanamazsın. Trafik el koyar anladığında.
2sene de bir giriş çıkışı yapılmazsa da gümrük el koyar aracına.
http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-beraberi-tasitlar

o kadar mantıklı bişey olsa kimse o kadar vergi ödeyip 50 binlik araçlara 120 bine binmezdi diye tahmin ediyorum

Merhaba hanımlar
araba araştırması yaparken aklıma geldi. gürcistandan vergi olmadığı için türkiyedeki gibi yüklü araçlar çok uyguna geliyor kanal d haber yapmıştı birkaç sene önce hatta. 2 yılda bir giriş çıkış yapmak gerekli ve herşey dolar üzerinden.
ama ne gibi sorunlar yaşanır artısı eksisi nedir alan ya da almış bir tanıdığı olan var mı acaba
bilgi verirseniz sevinirim
ben de ayrıca bulgaristan vatandaşı olduğum için ordan almayı düşünüyorum. çok çok uygun orada lüks araçlar. bir de sürekli ziyaret ettiğimiz bir yer olduğu için mantıklı geliyor. ama sizin sürekli gidip gelmediğiniz bir yer ve uzak ise sorun olabilir

2 yıl içinde 6 ay orada yaşama işi nasıl olacak ? Kulaktan dolma bilgilerle yürümeyi ne çok seviyoruz. Okadar kolay olsa bizde biliyoruz 500.000tl verdiğimiz aracı oradan 100.000tl'ye almayı ama olmuyor canım işte..

Back
X