gurbete gelin gitmek :((

beterin beteri var allah kolaylık versın sızede. annemleri bayramdan bayrama görecektim eşime göre. oda yok oldu kurban bayramına gidemiyorum bebegin düsük riski varmıs kaynanamlar üzerime atladı hepbiragızdan gitme diye. evlenince baska oluyor iste ben konyada 6 yıl okudum gurbet nedır anlamadım burda 1.5 yılda canım cıktı aglamaktan. evet burası türk dolu slm vermeyen komsular ailenin yerini tutmuyor arkadas edindim yaslı teyze var üst katta bide evsahibim annem yasında :84:

hamilelik streside var üzerinde
benimde düşük riskim vardı ağrılı geçmişti çok hamileliğim
Seni anlıyorum canım
Bebişini kucağına alınca zaman öyle çabuk geçecekki nerde olduğunun hiç farkında olmayacaksın

konuyu okuyunca moralim çok bozuldu :14:
benimde 3 ay olacak evleneli ve bende hergün öyle ağlıyorumki..
annemi babamı kardeşlerimi bu kadar özleyeceğimi asla tahmin etmezdim..
şehir dışında okudum ama evlilik çok başka bişeymiş..
ama zamanla geçer diyodum, burda yazılanları okuyunca kötü oldum.. demek hiç geçmiyo..
hayatımın geri kalanını ailemi görmeden geçirecek olmak beni mahvediyo.. nasıl yaptım, nasıl onları bırakıp geldim diye kendimi çok suçluyorum..
ama ben burda yüksek lisansa başladım ve başladığımdan beri daha rahatladım.
kafam dağılıyo ve arkadaş edindim. size tavsiyem bi meşgale bulun kendinize ve arkadaş, komşu edinmeye çalışın..
kimse aiilenin yerini tutmuyo ama birazda olsa iyi geliyo..
Allah hepimizin yardımcısı olsun :50:

aslında canım.annenlerin yanına sık gitsen senin için biraz daha iyi olur bence .su hamileliğinin zor dönemlerini annenlerin yanında geçirsen eşin vermezmi?sonucta seninde bir ailen var ağaş kavuğudan çıkmadın....
canım bende gurbetteyim burda hiç tanıdığım ve akrabam yok.sadece eşim ve ailesi vardı.ama eşim beni sık sık ailemin yanına götürdü.....ben böylelikle ailemin özlemine alıştım.bende bazen keşke annemler burda olsa diyorum ama işte olmuyor canım.ailenin yerini kimse tutmuyor.allahıma binlerce çok şükür eşimin ailesi çok iyi insanlar eşimde öyle.bayramlarda kayınvalidem.kız ailesini özlemiştir bu bayram erken gidin der hep sağolsunlar.bence bütün olay eşinde bitiyor.ben ailemi özledim yanlarına gitmek istiyorum de.....

canım ic kanamam varmıs o yuzden bayrama bile gidemem hamileligim burda gecirmek zorunda kaldım. eşim bencıl herıfın teki alıp basımı ve bebegimi gidecegim artık o gunlerde gelir ınsallah :55:

bana sacma geldi yaptıgınız sonucta insanlar hata yapabilir yıllar önceki sey icin bosverin bu gününüzü ziyan etmeyin anneniz özlemeyecekmi sanki?

hangi yaptığım saçma geldi anlamadım, ben babama bişey demedim ya da yapmadım ki sadece aklımdan geçti ve aklımdan geçeni annemle paylaştım kasıtlı olarak ankaraya gitmiyo değilim eşim polis görev yazma durumları var bende tek gitmek istemiyorum zaten gidiş dönüş uçakla 1000 lirayı geçiyo eylül başında zaten ankaradaydık anlatamadım heralde ben derdimi

hangi yaptığım saçma geldi anlamadım, ben babama bişey demedim ya da yapmadım ki sadece aklımdan geçti ve aklımdan geçeni annemle paylaştım kasıtlı olarak ankaraya gitmiyo değilim eşim polis görev yazma durumları var bende tek gitmek istemiyorum zaten gidiş dönüş uçakla 1000 lirayı geçiyo eylül başında zaten ankaradaydık anlatamadım heralde ben derdimi

ben isteyerek gitmediginizi anladım bu düsünceler yüzünden pardon allah kavustursun o zaman

Aklım almıyor ; ailesiyle görüşen eşini kıskanmak , yok bayramdan bayrama görüşmek, bir kaç kişinin yorumlarında okudum , izin verilmemesi.

Esir mi gittiniz, evlendiniz mi onu bir anlasam :47:

Onlar sizin aileniz görmek,görüşmek hakkınız nasıl eşten ya da ailesinden izin istenir, evlenip yuva kuran, eşini seven bir adam nasıl düşünmez bunların çaresini ben anlamıyorum, cidden anlama güçlüğü çekiyorum. Giderim gidemezsem ailemi getirir, bu ne ya.

Allah yardımcınız olsun, çok zor aileden uzak olmak :50:

Aklım almıyor ; ailesiyle görüşen eşini kıskanmak , yok bayramdan bayrama görüşmek, bir kaç kişinin yorumlarında okudum , izin verilmemesi.

Esir mi gittiniz, evlendiniz mi onu bir anlasam :47:

Onlar sizin aileniz görmek,görüşmek hakkınız nasıl eşten ya da ailesinden izin istenir, evlenip yuva kuran, eşini seven bir adam nasıl düşünmez bunların çaresini ben anlamıyorum, cidden anlama güçlüğü çekiyorum. Giderim gidemezsem ailemi getirir, bu ne ya.

Allah yardımcınız olsun, çok zor aileden uzak olmak :50:

bütün bunlara katlanmak bi yere kadar ve ben katlandım 1.5 sene bebegimide bi dogursam giderim artık canım isteyince begenmeyen bosasın bu kadarda resti cekecem hakedene. :47:

heyoo heyooo kizlar kasimin son haftasina ver elini almanya :)) esim isten gelsin hemen bilet aliyoruz. malesef annem ameliyat olacak rahmi alincak :(( ameliatina yetisemicem ama sonra görmesem olmaz yani icim icimi yer. cok mutluyum hihahaha :)

Bende geldim gurbet gelini olarak :)
bende çok özlüyorum ailemi tabiki 4 yıl oldu evleneli bi bebeğim var şimdi ücretsiz izinde evde bebişimle ilgileniyorum ev işi vs derken geçiyor zaman..kendini dinler takacak şeyler bulursan toparlayamazsın canım..yarın çocuğun olunca annem olsa şöyle olur böyle olur dersin benim gibi :) zaman zaman arıyorum bende eksikliklerini istanbulda akrabam yok çünkü sürekli görebildiğim..10 saat mesafede benimkilerde..canları sağolsun diyorum..ama benim eşim anlayışlı şükür arada 2-3 ayda bi gidip uzun kalıyorum çocukta var malum yoruluyorum çok işe de ara verdim evde de bunaldığımı biliyor eşim..böyle yani yuvarlanıp gidiyoruz Allah bebeğini sağlıkla versin kucağına inşlh:)

heyoo heyooo kizlar kasimin son haftasina ver elini almanya :)) esim isten gelsin hemen bilet aliyoruz. malesef annem ameliyat olacak rahmi alincak :(( ameliatina yetisemicem ama sonra görmesem olmaz yani icim icimi yer. cok mutluyum hihahaha :)

canım allah kavustursun annende ins iyi gecer amelyatı

Bende geldim gurbet gelini olarak :)
bende çok özlüyorum ailemi tabiki 4 yıl oldu evleneli bi bebeğim var şimdi ücretsiz izinde evde bebişimle ilgileniyorum ev işi vs derken geçiyor zaman..kendini dinler takacak şeyler bulursan toparlayamazsın canım..yarın çocuğun olunca annem olsa şöyle olur böyle olur dersin benim gibi :) zaman zaman arıyorum bende eksikliklerini istanbulda akrabam yok çünkü sürekli görebildiğim..10 saat mesafede benimkilerde..canları sağolsun diyorum..ama benim eşim anlayışlı şükür arada 2-3 ayda bi gidip uzun kalıyorum çocukta var malum yoruluyorum çok işe de ara verdim evde de bunaldığımı biliyor eşim..böyle yani yuvarlanıp gidiyoruz Allah bebeğini sağlıkla versin kucağına inşlh:)

inş tesekkur ederim canım :emir_bebek:

Hayırlısı olurf inşallah .. Bence üzülme artık ..

bugunde halamları gördüm rüyamda neden hic düsünmedigim halde rüyalarıma giriyorlar ya artık cıldıracam bugun kocam erken gelecek güzel bi gün gecirecektim ama gene güne sanki cenaze varmıs gibi basladım :14:

gurbet can yakar...
gurbet insan özlemi dogurur..
gurbetmı? anlamazsın aşık oldugun için toz pembedır...
kocam yanımda olsunda farketmez dedırtır...
ama öyle olmaz...
ailene bile yabancı gibi sadece 1 2 gunluk gıtmek sogutur herşeyden..
acaba annemlere ne zaman gıderız dıye hep dusundurur kafanda...
yorgun kalkarsın.. sınır sıstemın cöker..
hıc kızmayacagın seylere kızar.. anlayıs beklersın eşinden...
o anlayıs kımı zaman gelır kımı zaman gelmez...
annenın sesı içini titretir.. babanın sesi solgun gelırse canın yanar..

bu ve buna benzer cok sey yasatır gurbet... 3 aylık evlı bırı olarak yazıyorum bunları.. keske evlenmeseydım demedım.. ıyıkı evlenmısım ama gurbet agır gelıyor...

gurbet can yakar...
gurbet insan özlemi dogurur..
gurbetmı? anlamazsın aşık oldugun için toz pembedır...
kocam yanımda olsunda farketmez dedırtır...
ama öyle olmaz...
ailene bile yabancı gibi sadece 1 2 gunluk gıtmek sogutur herşeyden..
acaba annemlere ne zaman gıderız dıye hep dusundurur kafanda...
yorgun kalkarsın.. sınır sıstemın cöker..
hıc kızmayacagın seylere kızar.. anlayıs beklersın eşinden...
o anlayıs kımı zaman gelır kımı zaman gelmez...
annenın sesı içini titretir.. babanın sesi solgun gelırse canın yanar..

bu ve buna benzer cok sey yasatır gurbet... 3 aylık evlı bırı olarak yazıyorum bunları.. keske evlenmeseydım demedım.. ıyıkı evlenmısım ama gurbet agır gelıyor...

aglattın beni sagol...:14:

gögsüm daraliyor ya..bu nasil bisey :( ordayken askimi özlerdim, ama ana gibi yar olmaz derler ya o benim icin de gecerli heralde :( annemi kardesimi babami akrabalarimi herseyi cok özledim. burada kelimenin tam anlamiyla hic kimse yok. arada esimin annesini babasini görüyorum o kadar. onlari görmek beni daha da cok mahv ediyor. esimi sanki kiskaniyorum ne guzel anasi babasi yaninda diye. icimden diyorum benimkiler yok. ama kendim ettim bunu ben bile bile. önceleri hergün aglardim simdi esim yokken agliyorum o varken tutuyorum kendimi. bu seferde sacma sapan seylerden tartisiyoruz bilmiyor ki butun gun evde kafamda türlü türlü seyler geciyor... :(

kizlar bisey sorucam ben ise baslicaktim aslinda o yuzden almanya icin sadece 7 gunluk bilet almistim. ise baslicam diye. ama o is olmadi. suanda ortalik cok durgun (ögretmenlik)
kardesimle esim diyorlar ki biletini uzat bi hafta daha. sizce uzatayim mi? daha 1 ay var gitmeme, o sirada is bulursam 2 hafta nasil gidicem almanyaya. offf napcami sasirdim ya

Ah ah ah keske gelmeseydim buralara... yine siz iyisiniz,ben ilk evlenip geldigimde sanki cehennemin ortasina düstüm.TR `de herkesin gözünde saygin ,iyi kalpli bilinen o insanlar canimi cok yaktilar..Gidecek kimse yoktu,konusacak kimse,yasakti zaten konusmak komsuyla bile,anlam veremiyordum. Bir aksam eski esim beni dövdü ve disari atti iste o gün hayatimin dönüm noktalarndan biriydi.Polise gittim,ordan beni kadin siginma evine yerlestirdiler ve hayat basladi... v.s v.s Inanin bana yeri geldi kan agladim,yeri geldi ele muhtac kaldim ama inat etmistim dönmeyecektim memlekete.Dönmedimde burada kendime yeni bir hayat kurdum.Ama 10 senemi aldi.Dil ögren,is ve koca derken yepyeni bir hayatim var.Ama bana sorarsaniz keske o zamanlar inat etmeseydim ve dönseydim memleketime,kalmasaydim bu soguk yerlerde.Simdi Türkiye`de ailemin yakinlarinda olurdum orada da hayat kurardim.Kendi dilimizi konusmak,kendi insanimizla sohbet etmek o kadar farkli ki,arkadaslarimiz bile farkli.Burada dost yok ne var biliyor musunuz ,kiskanclik,menfaat asiri derecede var bunlar,sirdas kesinlikle yok.Ben cok özlüyorum memlektimi.Dönseydim hersey farkli olacakti.Kismet degilmis demekki.Ben tanidigim herkese söylüyorum cocuklarinizi evlendirip göndermeyin gurbete,hayatlarini mahvetmeyin.

Ah kizlar ah gece gece mahvettiniz beniii. Evleniyorum bi kac aya ama girbete gidecegim icin hic bi sekilde sevinemiyorum.. Ben ki aileme bukadar bagliyim..

Back
X