Günün Sözü ?

Ve kaybolursun... Kendi açtığın gaflet çukurunda yalnızlıklara boğulursun. Duramazsın bir hayata bir kendine küfredersin. Hafifçe eğip dudaklarını acı bir tebessüm asarsın suratına... Tenin, ruhsuz... ölü toprağı serpilmiş gibi... Kuşkulanırsın yaşadığından... Ve can vermiş bir yürek taşırsın yalanlanmış bir bedende... Birgün dersin... Susarsın...

Bir insana zorla sevdiremezsin kendini, Bana güven diyemezsin. O bunu hissetmiyorsa,
tek bir söz söyleyebilirsin: 'Sen Bilirsin'

Can Yücel

Tecrübelerimin bana öğrettiği bir şey var: Hayallerinin peşinden emin adımlarla yürüyen ve arzu ettiği hayatı yaşamak için gayret sarf eden insanlar, beklenmedik bir anda başarıyla karşılaşırlar."

Henry David Thoreau

‎'' AŞK seni çağırdığında onu İZLE, sesi hayallerini darmadağın etse bile.''

Halil Cibran

‎"Tam düşecekken tutunduğum tuğlayı
kendime rabb bellemiyeceğim
Razı değilim beni tanımayan tarihe
Beni sinesine sarmayan
tabiattan rıza dilenmeyeceğim..."

—İsmet Özel

Birine ya da bir şeye sadık olmak zorundaysam, öncelikle kendime sadık davranmalıyım. Gerçek aşkı arıyorsam, karşıma çıkan ortalama aşkları defterden silmeliyim. Edindiğim azıcık deneyim bana gösterdi ki kimse herhangi bir şeyin efendisi değildir, hepsi sadece bir yanılsamadır; maddi zenginlikler de ruhsal zenginlikler de... Çantada keklik sandığını kaybetmiş olan kişi, sonunda hiçbir şeyin ona ait olmadığını öğrenir. Ve hiçbir şey bana ait değilse, benim olmayanlar için kaygılanmamın gereği de yok demektir. Bugün, ömrümün ilk ya da son günüymüş gibi yaşamam daha doğru

PAULO COELHO

Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme...
Nereden bilebilirsin hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?

- Şems-i Tebrizi

Ve bir kadın,
" bize acıdan bahset " dedi ..
Ve o cevap verdi:
" acınız anlayışınızı saklayan kabuğun kırılışıdır "

|Halil Cibran

Eğer insanda güzellik olursa, Evde uyum ve yardımlaşma olur.

Eğer evde uyum ve yardımlaşma olursa,

Ülkede düzen ve adalet olur. Ve eğer ülkede düzen ve adalet olursa,

Dünyada sulh ve barış olur.

Sevgi, saygı ve bilgelikle kalmanız dileğiyle…

Çin Ata sözü

Hayattan zevk alabilir ve bu hayata veda edebilirsiniz. Bu, hayat oyunudur. Fakat siz bunu çok ciddiye alıyorsunuz. Her şeyi bir oyun olarak görmelisiniz; her şeyin gelip geçici olduğunu ve hiçbir şey kalıcı olmadığı için her şeyin bir sonunun olduğunu bilmelisiniz. Düzen düzensizliğe dönüşür, düzensizlik düzene dönüşür. Zayıf olan kişi güçlenir, güçlü olan kişi güçsüzleşir.. Aşk nefrete, nefret aşka dönüşür. Bu, Evrenin kuralıdır. Bunu durduramazsınız. Kabul etmelisiniz. Kabul ederseniz hayattan keyif almaya, onunla birlikte oynamaya başlarsınız. Yaşamak işte böyle bir şeydir.

” Sri Bhagavan"

Huzur içinde ellerimi kavuşturuyor ve bekliyorum. Rüzgara gelgite yada denize aldırmıyorum; Artık zamana yada kadere isyan etmiyorum.Bana ait olan bana gelecek çünkü ..”

Shakespeare

Ne kadar zengin olsan, ancak yiyebileceğin kadar yersin.
Denize testiyi daldırsan, alabileceği kadar su alır, gerisi kalır.

- Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Gel dedin; Geldim işte Sevgili..!
Sen dışında ne varsa kıyısız denizlere dökerek geldim…
Dilimde dua ile, kefenimi vuslatına çeyiz bilerek geldim… Geldim…
Aşkın demgahında ateşleri ıslatmak için neyim varsa yok bilerek geldim…

- Şems-i Tebrizi

Back