Günün Sözü ?

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!
Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!
~~~~N.FAZIL KISAKÜREK- 1949~~~~

Müminler birbirlerini sevmede aynen bir can gibidirler. Hani bir yerin ağrıdığında canın onu hisseder ya. işte birbirini seven iki mümin de diğer müminin acısını hisseder ve canı acır. {Hz. Muhammed sav} Buhari

Üzülme Can! Doğruysan zarar gördüm deme. Bil ki iyiler mutlaka kazanır..(Hz. Mevlana)

Sık Ve Çok Gülmek; Zeki Insanların Saygısını Ve Çocukların Sevgisini, Şefkatini Kazanmak; Dürüst Eleştirilerin Takdirine Layık Olmak Ve Yanlış Arkadaşların Ihanetlerine Katlanabilmek; Güzelliği Takdir Edebilmek, Başkalarındaki “En Iyiyi Bulabilmek”; Sağlıklı Bir Çocuk, Bahçelik Bir Arazi Ya Da Daha Iyi Duruma Getirilmiş Bir Sosyal Durum Yoluyla Bu Dünyayı Olduğundan Biraz Daha Iyi Bırakarak Terk Etmek; Bir Tek Yaşamın Bile Sırf Siz Yaşadınız Diye Daha Rahat Soluk Almış Olduğunu Bilmek… İşte Başarmış Olmak Budur.

Ralph Waldo Emerson…

Hepimiz kaybettiğimiz yada ulaşamadığımız her şey için zamanı suçlarız. Oysa unutma ki; Zaman konuşacak olsa, hepimiz utanırız.

Düşünce tarzınızın kalitesi yaşam kalitesini belirler.
Tek bir olumsuz düşünceye sahip olma lüksünüz yoktur.
Çünkü o büyür ve kontrolü ele geçirir...

Robin Sharma

Mutlu olmak için içinde bulunduğunuz andan daha iyi bir zaman olduğuna karar vermek için beklemekten vazgeçin. Mutluluk bir varış değil, bir yolculuktur. Pek çokları mutluluğu insandan daha yüksekte ararlar, bazıları da daha alçakta. Oysa mutluluk insanin boyu hizasındadır.

Konfüçyus

(Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkan yok” der, dönüp gider.) [Tibyan] Hadis-i Şerif

Ne senin adın Yûsuf, ne de ben Züleyhâ’yım.
Sanma ki ellerimden yırtılacak gömleğin...
Lâkin bir gün Züleyhâ olup gelirsem sana,
Yûsuf gibi karşıla, asil, iffetli, serin...

"Bazı insanlar her şeyi olduğu gibi görür ve 'neden' diye sorarlar. Bense her şeyi asla olmadığı biçimde hayal eder ve 'neden olmasın' diye sorarım..."

George Bernard Shaw

Hiç kimse üstün değildir, hiç kimse aşağı değildir, fakat kimse eşitte değildir. İnsanlar yalnızca eşsizdir, karşılaştırılamaz. Sen sensin, ben benim. Ben potansiyelimi hayata vermek zorundayım; sen potansiyelini hayata vermek zorundasın. Ben kendi varoluşumu keşfetmek zorundayım, sen kendi varoluşunu keşfetmek zorundasın.

-OSHO-

Hiçbir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini bekleme. Daireyi tamamla. Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmişte olduğun kişiyi bırak ve şu anda kimsen o ol...

Paulo Coelho

Sevgide fedakarlık yolunu bulamayanları, Asla gönül kapınızdan içeri sokmayın..!

- Hz.Mevlana -

İnsanlardan çoğunun mutluluğu veya mutsuzluğu kendi düşünce ve inanışlarına bağlıdır.

Oscar Wilde

Beni dışardan yargılayanlara söyleyecek sözüm yok. Zaten dışarıda kalmaları onlara yetiyorMark Twain

Hep nefs çıkar karşıma, ölüp ölüp dirilsem,
İnsandan kaçmak kolay, kendimden kaçabilsem...

N.F.K.

Sen ol da; ister yâr' ol, ister 'yara'; lütfun da başım üstüne, kahrın da.Şems-i Tebrizi

Hâlâ anlayamadınız değil mi?
Önemli olan haklı ya da haksız olmak değil.
Kavganın kazananı yoktur.
Ya kaybedersiniz ya da daha çok kaybedersiniz.
Önemli olan kalp kırmamak.
Önemli olan yargılamadan ,karşılıksız sevebilmek ve iyilik yapabilmek.
Haklı bile olunsa özür dileyecek kadar asil olmak,bilge olmaktır.
Egonuzu kontrol edemediğiniz sürece,
O sizi kontrol etmeye devam edecek.
Böyle olduğu sürece tüm dünya sizin bile olsa asla mutlu olamazsınız.

ALBERT EINSTEIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…