Günlük yemek takımı almak ya da almamak :)

muftak perisi

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2011
264
263
323
Arkadaşlar karacanın çeyiz setini almıştım. Onu misafirlik kullanmayı bir de 24 parça günlük yemek takımı almayı düşünüyordum. Ama çevremdeki herkes hiç gerek yok diye diye başımın etini yedi. Annemim mantığı yeni evli olacaksın sonradan çok şey beğenirsin bu aldıklarını günlük kullan sonra beğendiğin bir şey olursa onu saklıya alırsın şeklinde. Baştan diretiyordum günlük alacağım diye ama düşündükçe aklıma da yattı.. Zaten göre göre bile sıkıldım nerdeyse takımdan ikide bir açıp bakıyorum.. Acaba bunu normal kullansam.. ilerde beğendiğim bir şey bulunca onu mu alsam sonra yedek olarak.. :)

Olabilir tabiki cnm ilerde de alabilirsin .
Ama ben duramadım şahsen hem günlük 12 kişilik yemek takımı aldım porland dan . Birde misafir gelince kullanmak için altın sarılı kare yemek takımı aldım 12 kişilik. Kütahya porselen onun markasıda.Birde babaannem verecek 6 kişilik yemek takımı onuda anneme veririm sanırım :) yoksa sirtaki mi yapsam diye düşünmüyor değilim

Benim annem gazeteden almıştı bende günlük olarak onları kullanıyorum ayrıca kareler de hoşuma gidiyordu misafir için de onlardan aldım. İyi de oldu şimdi kırarım bişey olur ilk dönemlerde yemekli misafir alınıyor aileler filan onlara kullandım gelen misafirlere kullanıyorum kurabiye vs koymak için iyi de oldu. ayrı al bence...

Valla ben herseyimi aldim ki evlendikten sonra tabaga canaga para vermek yerine esimle harcarim malum yeni evli olucaz gezip tozmak isticez o yuzden icinde kalmasin bisey 1 kez evleniyoruz yalnizca.. Mutluluklar dilerim.

Ben misafir için 12 kişilik bir takım aldım şuan için günlük yemek takımı almayı düşünmüyorum en azından başlangıç için yeterli ya takımdan 2 kişilik bize çıkartacağım ya da 2 kişilik bir takım oluşturup başka bir markadan o şekilde kullanacağız Kalabalık olayını hiç sevmiyorum mutfağa hatta sığmayacaklar diye şüpheliyim

bende karacanın 12 kişiliğini almıştım, artı birde 6 kişilik günlük aldım . alınabilir bence durumunn varsa ilk aylarda gelen gideninde cok olabilir çeşit çeşit aç kullan :)))

Ben günlük yemek takımı aldım, 6 kişilik iki farklı takım alarak 12 kişilik günlük takımım oldu Kütahya Porselenden. Çok da uyguna geldi. Siz bilirsiniz tabi yine de.

ben günlük kullanmaya 12 kişilik yemek takımı almıştım pişman oldum keşke 6 kişilik alsaymışım.Mutfağıma anca sığdı.

Günlük alırsam 6 kişilik olanlardan almayi dusunuyorum zaten.. 12 kisilik cok fazla gelir zannımca.. Malum ikimiz de çalışıcaz (is bulursam inşallah).. Misafirin çok olacağını sanmıyorum ama gelirseler nişanlımın tarafı kalabalık baya kişi olur diye düşünüyorum.. Böyle tek tek gezecek bir aile degiller kalabalık seviyorlar.. Sirtaki olayı hoşuma gitti aslında =D sırf zevkine ucuzundan bir şeyler alasim geldi bir an =D teşekkürler düşünceleriniz için..

Misafir için yemek takımımı açtığımda 12 kişilik çorba kasesinden 5 tanesı kırılmıştı çöpe attım bende kırılan parçaları.Meğersem firma karşılıyomuş parçaları ona götürseydim ama atmıştım bi kere sirtaki yapmama gerek kalamadan gitti tabaklarım

canım bende 12 kişilik misafirlik bir takım almıştım. 6 kişilik de günlük yemek takımı. ama sonra gözüme az geldi gidip 12 kişilik bir takım daha aldım günlük:) şuan 1 aylık evliyim. eşimin ailesi kalabalık bir kahvaltıya çağırdım inan 12 kişik günlük takım zor yetti. 6 kişilik kahvaltı takımım da vardı ama kullanamadım tabi bu durumda. ayrıca tüm misafiri de geç. bulaşık makinası kullanıcaksan 6 tabakla makina dolmuyo. iki kişi olunca iki günde bir açıyorum makinayı o yzden günlük takım şart bence:)

Bence annenizin düşüncesi mantıklı, ben 6 kişilik günlük takım almıştım ama çok içime sinmeden.. 20 gün oldu hep misafir takımımı kullandım sonra gezerken çok beğendiğim bir 6 kişilik takım bulup aldım :) diğerini artık hediye götüreceğim birisine.. Bu arada hiç yıpranmadı misafir takımım

Yine düşüncelerim değişmeye başladı şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca.. :) en iyisi ben sona bırakayım bu ikinci yemek takımı meselesini karar veremiyorum böyle..

Bir de evet bende duydum kırılan parçaları değiştiriyorlar.. Satarken bunu belirtmeleri lazımdı aslında.. Söylemedilerse satıcının hatası olmuş.. =/

ben 12 kisilik ymk takimi aldim misafr icin . gunluk ymk takimi almayida dsunuyrm her sefernde de 12 kisilik kullanilmazki bnce yani . hc istemiyosan alti kisilik seramik renkli tabaklar oluyo yani alti kisilik dedigim tanesi iki uc ya da en fazla bes tl den alti tane al renkli onu kullan . ben oyle ypcm cok tatli duruyorlar bnce bole sirf pembe sirf mavi renk ya da vs..

günlük takım alacak olursam kafamda marka model var zaten karar veremiyordum bir türlü annemin dediklerinden sonra.. Ama alacağım şu saatten sonra içimde kalmasın kafam rahat olur en azından..

Ben günlük için 12 kişilik yemek takımı aldım. En önemli sebebi de ; parça parça, desen desen, çeşit çeşit olmasın günlükte kullandığım diye. Hepsi birbiriyle en azından uyumlu olur diye düşündüm. 6 kişilik de tercih etmedim, çünkü çalışan bir bayanım ve şu an bile bulaşık makinesi kullanıyorum elde yıkamayı sevmiyorum. Yani makine dolana kadar da tabak bardak lazım oluyor tabi ki.
Ayrıca günlük olduğu için yuvarlak tercih ettim, çünkü herkesin de söylediği gibi kare takımların bazen köşelerinden kırılmalar olabiliyormuş. Tabi ki misafir için de 12 kişilik ayrı takım alacağım fakat onu kare veya dikdörtgen alacağım çünkü gerçekten çok hoş duruyorlar ve çok sık da kullanmayacağım için sorun olmaz diye düşündüm.

Günlüğe 12 kişilik almam orası kesin çünkü mutfağıM çok büyük olmayacak.. Altı kişilik alacağım şu an aklıma o var.. Kareyi günlük takımlarda pek tavsiye etmiyorlar zaten makineye zor sığdığı için deforme olabiliyormuş sık kullanımda.. Bu arada yemek takımından başka konuya atlamış gibi olacağım ama bulaşık makinesi olarak en rahat hangisi sizce? 2 yada 3 programlı alacağım en fazla ama sepeti düzgün olsun sığdırabileyim her şeyi istiyorum..

Ben Arçelik tercih ettim... 4 programlı aldım ben de :) Çok severek beğenerek. Ki annem de kullanıyor çok memnun. alt ve üst sepetindeki teller katlanabiliyor geniş alan açılabiliyor. üst sepet aşağı yukarı çekilebiliyor, boy ayarlayabiliyorsun yani yükseklik olarak... alt çekmecede bulunan kaşıklık tam ortada durmak zorunda değil. sağa sola istediğin kadar kaydırabiliyorsun vs... Ayrıca makinenin tam dolmasına gerek yok bazen acele bişey yıkamak lazım oldu diyelim. sadece alt rafa dizip yarım makine ekonomisinde yıkayabiliyorsun... Vitrinde duran eşyalar ya da yeni aldığın paketinden çıkarıp yıkamak istediğin ürünler için de yani çok kirli olmayan kısa programı var... zaten bunlar 4 program ediyor işte.. Bi de normak yüksek derece programı var... Ayrıca parlatıcı koyuluyor makineye mesela (deterjan değil ek olarak parlatıcı) Her seferinde koymak zorunda değilsin. Haznesi var onu dolduruyorsun o bitene kadar kullanıyor bitince uyarı veriyor. Yani bu şekilde bir yıkamada bütün hazneyi harcamıyor.

Anladım canım. Bir de tuz koymayın boşuna çiziyor bulaşıkları diyorlar evdekine koymuş bulunduk çünkü aldıktan sonra söylediler ama bakalım kendim evlenince baştan tuz koymayacağım makinaya bakalım bir faydası olacak mı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…