Günlük tutsam mi, tutmasam mi?

canim yazmak insanı rahatlatır.. kkdada gunluk var oraya yaz istersen.. yada eşine kızgınsın bı kagıda yaz yaz kırgınlıklarını kızgınlıklarını vs sonra o kagıdı parcalayıp çöpe at,buda insanı rahatlatıyor :34:

Bencede yaz .. ama söz uçar yazı kalır diye bişeyde var emin olduğun bi yere saklabilirsin belki senerlr sonra okur vayy be dersiin ben çok severim seneler önce yazdığım şeyleri okumayı bunları benmi yapmışım ? benmi yaşamışım ? diyebiliyor insan..

Ben tutuyorum ama insanlarda meraklı ne yazık ki
Yakmayı düşünüyorum rahatlayayım derken bide bu dert oluyo başa :1:

Sizce gunluk tutmak mantikli mi? İcimi dokmek istiyorum ama korkuyormda...esim okursa diye degil, ama ya baskasinin eline gecerse dye...

günlük tutma arkadaşım. benim başıma geldi. sonuçları kötü oluyor.:20::20::20::20: çok zor günler geçirdim bu yüzden. onun yerine yakın arkadaşlarınla konuş. içini dök.

Ben eskiden gunluk tutardim.. evde okumayan kalmamistir heralde gunlugumu :51:

simdiyse ders defterlerimin ara veya arka sayfalarina dokuyorum icimi, icimden geldikce. cokta umrumdaydi kim okursa okusun. devlet sirri yazmiyor icinde. sadece kendi duygularim yer aliyor, onlarda kimseyi ilgilendirmez. ilgilenenlerde umrumda degil ne dusunurlerse dusunsunler :37:

Okuma yazmayi ogrendigimden beri gunluk tutarim. Gerci ilkokulda tuttugum gunluk kaybolmasaydi iyi olurdu ama ondan sonrakiler benimle. Eskiden hergun yazardim. Simdi belki haftada bir belki yilda bir yaziyorum, hic belli olmuyor. Sadece icim dolunca yaziyorum artik. Su anda yazasim var mesela. Gunlugume dokmek istediklerim icimde tasti... Alistim bir de. Sadece gunluk degil, elime gecen kagida da oturup gunluk yazdigim, sonra o kagitlari sakladigim oluyor. Daha gecen gun kac sene once yazdigim bir kagit buldum gunlugumun ortasinda. Cok hosuma gitti. Ben bu tur kisisel hatiralari cok severim. Gunluklerim benim hazinem gibi. Nadiren rastgele bir sayfasini acar, roman okur gibi okurum. Hep de gulumserim okurken, bazi yasadiklarimi cok net hatirlarim okudukca, bazen de "aa boyle mi olmus" diye sasiririm okurken. Velhasil ben seviyorum gunluk olayini. Ha, benim babam cok meraklidir. Gunluklerimi ondan kacirmaya calisiyorum. Zaten okudu bile cogunu ama, iste... Napayim, babam okuyor diye yazmayayim mi yani... :)

Soruna gelince... Gunluk tutmak cok mantikli bence. Ama tutabilmek herkese gore degil. Cunku herkesin rahatlama, stres atma sekli farklidir. Benim gibiler yazarak rahatlar, o yuzden gunluk son derece mantikli ve uygundur. Sen istemiyorsan, sadece gunluk tutayim diye tutarsan, evet mantiksizlik olur. Icinden gelmiyorsa tutma. Yazmanin insani cok rahatlattigini dusunuyorum, o yuzden ben denemeni tavsiye ederim.

Ben 5-10 sene önce yazdığım günlükleri şimdi okuduğumda ne kadar çocukmuşum diyorum. Okudukça bir gülümseme oluşuyor vay be neler yapmışım diyorum. İnsana iyi geliyor açıkçası ne kadar değiştiğini ne kadar başka bir insan olduğunu anlıyorsun.

seni bilmem ama ben gğnlük tuttuğum zaman sadece olumsuz şeyler yaşadığım zaman aklıma geliyor yazmak bi nevi içimi döküyorum.mutluyken aklıma bile gelmiyor.sonra dönüp okuduğum zaman bunu ne be hep olumsuz şeyler diyorum.e başkasının okuma riski var.diğer taraftan kişisel gelişimle ilgilenenler bilir eğer yazdığın olumsuz şeyler orda kalırsa evrene bi enerji yayoyor.bu yüzden yazıp yırtmak veya yakmak en mantıklısı.hem içini dökersin hem kimsenin okuma triski yok hem evrene de olumsuz mesaj göndermiyorsun...

Bende günlük tutanlardan"dım". Malesef ablam okuduğu günden beri(!) bir daha asla bir yere bir şey yazamıyorum başıma gelmeyen kalmamıştı:27:

Yahu "özel" diye bir şey var,insanlar ne kadar da meraklı. Yazmak,içini dökmek insanı rahatlatıyor,yine de günlük tut diyorum ben. Ama lütfen güzel bir yerde sakla. Ben yaptım bir kere hata:1:

Back