Günlük Sakızı ve faranjit, boğaz ağrısı

arkadaşlar ben sık sık bronşit olurum malesefki oğlumda sık sık grip arkası hırlamaya döner geçen sene aktara sordum ne söker diye günlük dedi ama yapılışını bunu eski bi tencere yada cezveye koyup üstünede kalınca bi pamuk kapat erit ondan çıkan buharı pamuk çeksin sonra sıcakken göğsüne koy dedi ben yaptım ama bi faydasını görmedim açıkcası...bu küçük küçük sarı parçalar demi onlarımı çiğneyeceğiz baya sert nasıl olcak ki
 
ya kızlar bende bugün aldırdım bunları çiğniycezmi emeceğizmi...günde kaç sefer


O küçük küçük sarı parçaları gün içinde aklınıza geldiğince birer tane ağzınıza atın nasıl şekeri ağzınızda eritiyorsanız o da eriyor acı suyu çıkıyor onu yutmak lazım ne zamanki acı suyu bitiyor tat almıyorsunuz o zaman sakızı atın zaten sakızda yumuşuyor ağızda kaldıkça.Ben faydasını 1 hafta içinde gördüm.
 
ya cüvcüv cüm bu günlük sakızı arkadas aktardan bugün aldı ama canım aktar şöyle demiş...(bu günlük sakızı kullanınca kesinlikle kahve ve çay içmeyecek... bir bilgin varmı(((
 
ya cüvcüv cüm bu günlük sakızı arkadas aktardan bugün aldı ama canım aktar şöyle demiş...(bu günlük sakızı kullanınca kesinlikle kahve ve çay içmeyecek... bir bilgin varmı(((

Bilmiyorum benim okuduğum kaynaklarda böyle birşey yazmıyordu.fisfisfis
 
Sevgili Cüvcüv, 3 gündür kullanıyorum ve kesinlikle faydasını görmeye başladım, teşekkürler...
 

bilgi için teşekkürler canım...Şeniz
 

Günlük ağaçları Muğla, fethiye de bulunuyor ülkemizde.Yaz aylarında çıkan talihsiz yangınlarda yanan tv den izlediğimiz ağaçların çoğu günlük ağaçları.
Benim ulaştığım bilgiler aşağıda:


Diğer isimleri:Buhur, Boswellia, Styrax, Frankincense, Encens

Doğada: Tropik bölgelerde yetişen "Sigala (Amber) Ağacı”ndan elde edilen yağdır. Sigala yağının mart ayından itibaren sekiz ay süre ile üretimi yapılmaktadır. Bu yağ ağacın salgı hücrelerinde meydana gelir. Salgı hücreleri bitkide tabii olarak fakat az miktarda bulunmaktadır. Ağaçlarda yaralama sonucu balsam meydana gelir ve bu yaralama sırasında salgı hücrelerinin sayısı da artar.

Özellikleri: Antienflamatuar, antiseptik, sakinleştirici, sindirime yararlı, diüretik, tonik. Zihinsel ve duygusal etkileri için çok eski zamanlardan beri kullanılan Frankincense, karışıklık içindeki zihne tutarlılık ve düzen sağlar. Kendini güvende hissetmeme, kendini eleştirme, disiplin eksikliği, şüphecilik, takıntılı olma, yorgunluk ve cesaret eksikliği gibi durumların hepsi, bu yağın sakinleştirici ve aynı zamanda canlandırıcı etkisinden fayda sağlayabilirler.

Kullanıldığı yerler: Masaj, kompres... Banyo suyuna veya Buhar yolu ile: Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizle. Solunum yolu enfeksiyonları için yararlıdır. Mideyi ve bağırsakları Ülser ve hemoroite kullanılır. Yorgunluk ve cesaret eksikliği gibi durumların hepsi, bu yağın sakinleştirici ve aynı zamanda canlandırıcı etkisinden fayda sağlayabilirler.

Tonik olarak: Cildi gençleştirmede, kırışıklıkları giderir. Yaraların iyileştirilmesinde

Uyarılar: Gebelikte kullanılmamalı

GÜNLÜK

Orjinal Adı Liquidambar orientalis

Diğer Adları Akamber, Günnük, Sığla, Sığıla

Bilgi
Acıfındıkgiller familyasındandır. Yeryüzünün Üçüncü (Tersiyer) döneminden, yani yaklaşık 65 milyon yıl öncesinden günümüze kalan Anadolu Günlük ağacı (Liquidambar orientalis) dünyada yalnızca ülkemizde, Muğla ilimizin Marmaris, Milas, Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde yabani olarak yetişmektedir. Aynı cinsten Amerikan Günlük ağacı (L. styracifluea) ile Formoza Günlük ağacı (L. formosana) ülkemizde yetişmez. Anadolu Günlük ağacı 20 m'ye kadar boylanabilen, kışın yapraklarını dökmeyen, çınara benzeyen kalın dallı ve geniş tepeli bir bitki olup ya tek cins ya da diğer ağaçlarla birlikte ormanlar oluşturarak gelişir. Çınarınkine benzeyen ama daha küçük ve daha açık renkli olan yapraklan ince uzun saplı, 3-7 loplu ve bu lopların kenarları keskin dişlidir. Yaz mevsiminde açan çiçekleri yeşilimsi renktedir. Aynı ağaç üzerinde erkek ve dişi eşeyli çiçekleri ayrı gruplar halinde bulunur. Kapsül biçimindeki meyvelerinin içinde 1-2 tane küçük tohumu yer alır. Nemli ve humuslu toprakları seven günlük ağacı, döktüğü tohumlarla çoğalır.

Günlük ağacının odunlaşmıs gövdesi üzerinde balsam kanalları vardır. Her ağaçtan iki ya da üç yılda bir, yaz mevsiminde uzunlamasına yarıklar açılarak ağacın güzel kokulu yağı (balsam) ve kabukları alınır. Bu balsam stirol adlı uçucu yağ, vanilin, rejine, sinnanik asit, stirasin ve storesin adlı maddeleri içerir. Parfümeri endüstrisinde iyi bir koku tespit edicidir (fîksatif). Günlük ya da sığla yağı denilen bu balsam, Türkiye'nin tarımda önemli bir dışsatım ürünüdür. Ayrıca tütüne güzel koku vermek üzere kullanılır. Ağacın balsamı alınmış kabukları buhur adıyla dini törenlerde tütsü olarak yakılır.

Tibbi Etkileri ve Kullanımı
Piyasada satılan sarımsı gri renkli, bal gibi koyu kıvamlı, güzel kokulu ve acımsı tatlı günlük ya da sığla yağının tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle özetlenebilir:

• İyi bir antiseptiktir. Yaraların temizlenmesinde ve iyileştirilmesinde dıştan uygulanır.
• Ciltte ve saçlı deride de antiseptik ve temizleyici olarak dıştan uygulanır.
• Uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında günlük merhemi ya da yakısı şeklinde uygulanarak, asalak öldürücü ve iyileştirici etkilerinden yararlanılır.
• Mide ve onikiparmakbağırsağı ülserlerinde yara iyileştirici niteliğinden yararlanılır. Bunun için günlük yağı sulandırılıp içine bal ya da şeker katılarak tatlandırılıp içilir.
• Ayrıca günlük yağı balgam söktürücü, nefes darlığını giderici ve bedeni rahatlatıcı etkiler taşır. Bunun için bir önceki maddedeki gibi tatlandırılıp sulandırılarak içilir.
 
Ya bu günlük sakizi gercektende cok faydali birseymis bende duydum hatta sunuda paylasmak istedim sizinle

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) “Evlerinizi Akgünlük ve Kekikle tütsülendiriniz.” Buyurmustur. (Hadis-i Serif, E. Nuaym, 109/9)
“Günlük yemeye devam et. 0, kalbi kuvvetlendirir. Unutkanligi giderir.” Hz. Ali (r.a)

Cüvcüvcüm cok sagol bilgilerin ve paylasimin icina.s.
 
bende çok teşekkür ediyorum inşallah kurtulurum o kadar çok antibiyotik kullandımki bu nedenden kronik faranjit benimkide ve dışarda nefes almaya korkuyorum nerdeyse inşallah bende faydasını görürüm
 
bende günlüğü 10 gün kadar oldu kullanıyorum.boğazımda akıntı başladı sanırım iltihap çözülüyor.bir de koku var boğazımda sizde de oldu mu böyle kızlar bunlar iyiye mi işaret
 
Doğru Bir Yorum Ayni Zamanda Günlük Sakizinin Bir Tavada Yakip Buharindanda Faydalanabilirsiniz
 
benim günlük sakızından sonra boğaz akıntım çoğaldı.öyle bir tecrübe yaşayan var mı arkadaşlar aranızda
 
Bendeçok uzun süredir kronik faranjit hastasıyım her banyo yaptığımda ertesi günboğazım gıcık yapmaya başlar ve bu yüzdende sıksık antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorum.Bir haftadır günlük kullanıyorum benimde boğaz akıntım var. İnşallah bu dertten bende kurtulurum.
 
Bilgiler için çok teşekkürler. İlk defa duydum. İlk okul yıllarımda annem önlüğümün cebine koyardı. Kokusuna bit gelmezmiş. 2 buçuk yaşında oğlum sürekli faranjit oluyor ona versem olurmu. Çocuklarda kullanmakta bir sakıncası varmıdır.
 
Ben de yeni aldım.4 gündür kullanıyorum.İnşallah faydası olur.Tadı çok acı ama mecburen kullanıyorumm.İnşallah şifa bulurum.Cüvcüv Allah razı olsun arkadaşım...Sabırla bekliyorum.......
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…