• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günlük ped?

günlük çamaşır değişimi zaten yapılıyor ama ben günlük pedden de asla vazgecemiyorum iş yerinde camasır degiştiremeyecegimize göre ped kullanmamız geliyor. bazen akıntımız olabiliyor bu daha sağlıklı geliyor bana.
Kagıt havlu falan koysam ben yürürken bacagımdan kayar gider farketmem :1:

Normal de ınsan hergun değilse bile 2.gunu çamasırını degıstırmıyor mu
Buna ragmen mi ped kullanmaktan bahsedıyorsunuz
yoksa bır çamasırı 4-5 gun gıyıp kullanmaktanmı
Şaka gibisin canım :3:
bir çamasırı havalandırıp havalandırıp bir ay giyiyoruz o yüzden de ped kullanıyoruz :1:
Eve gittigimde hergun duş alırım,insan duştan çıkınca aynı çamaşırı nasıl giyer hem çamasırı günlük degiştiriyoruz, hemde ped kullanıyoruz.
Deterjancı,elektrikçi,sucu ve pedci hepsi kazanıyor bir nevi yanii :46:

hmm bende normalde kullanmam ama 2,5 aydır kullanıyorum ondan mı acaba akıntım çoğaldı :44::44::44::44:

hmm bende normalde kullanmam ama 2,5 aydır kullanıyorum ondan mı acaba akıntım çoğaldı :44::44::44::44:

Muhtemelen ondandır canım. Üniversite son sınıfta benim de başıma geldi.
Önce akıntı artıyor, sonra sistit başlıyor. Bırak kullanmayı. Doktorum da
bana peçete bile o pedlerden iyi, gerekirse onu dene demişti. Şimdi kullanmıyorum
ve rahatım.

Güzel kokmak için illaki o sentetik yüzeyli pedlere ihtiyaç yok ki. Günlük duş, düzenli
çamaşır değişimi, hijyen kurallarına uyma, günlük olarak vücuda kokulu nemlendirici,
roll-on uygulama sonucu hep misss kokuyorsunuz zaten. Eğer koku akıntı ile alakalı
ise o zaman enfeksiyon durumu söz konusu konusu olabilir.

Benim kardeşim de temizlik takıntılı ve ısrarla yıllardır günlük ped kullanıyor ve sürekli
akıntı, sistid gibi sorunlar yaşıyor.

benimde çok uzun yıllardır,kaç kere doktora gittiğim halde kesilmeyen akıntım var.kokusuz şükür ki ama yıne de ıslak çamaşır benı aşırı rahatsız eder,e çalıştığım içinde sık sık değiştirme şansım yok.bir dönem günlük ped kullandım hatta or..in uzun pedi vardı çok güzel.hem onu kaldırdılar piyasadan hem çalıştığım hastanenin kadın doğum doktorları kullanmayın dediler.mantardan tutun da pek çok hastalığa sebep oluyomuş maalesef.
şimdi bende her wc ye gittiğimde 3 tane ki incecik zaten kağıt havluyu orkid gibi yapıp koyuyorum,her gittiğimde de değiştiriyorum,işimi görüyor hem sağlıklı hem ekonomik valla.

Adet dönemlerinde bile pedden nefret ediyorken, her gün günlük ped hayatta kullanmam. Çamaşırımda günlük beyaz akıntı hissettiğimde ben mutlu oluyorum. Vajinam temizleniyor, yumurtam oluşuyor diye. gün gün takip ederim.çok yoğunsa günde 1 iç çamaşırı değiştiririm.Adete yaklaşılan dönemde ya çok az olur yada hiç olmaz o zaman üzülürüm.Bi tek ben mi böyleyim bilmiyorum. Eğer mantar falan olmuşsam o gecene kadar ince pecete ile geçiştiririm.

bende zararlı olduğunu bildiğim için kullanmıyorum. ben kağıt havlulardan koyuyorum onlar daha iyi benim için. adet dönemlerimde bile havlu peçete koyarım pedin üstüne aşındırmıyor en azından

Muhtemelen ondandır canım. Üniversite son sınıfta benim de başıma geldi.
Önce akıntı artıyor, sonra sistit başlıyor. Bırak kullanmayı. Doktorum da
bana peçete bile o pedlerden iyi, gerekirse onu dene demişti. Şimdi kullanmıyorum
ve rahatım.

Güzel kokmak için illaki o sentetik yüzeyli pedlere ihtiyaç yok ki. Günlük duş, düzenli
çamaşır değişimi, hijyen kurallarına uyma, günlük olarak vücuda kokulu nemlendirici,
roll-on uygulama sonucu hep misss kokuyorsunuz zaten. Eğer koku akıntı ile alakalı
ise o zaman enfeksiyon durumu söz konusu konusu olabilir.

Benim kardeşim de temizlik takıntılı ve ısrarla yıllardır günlük ped kullanıyor ve sürekli
akıntı, sistid gibi sorunlar yaşıyor.

aynen bende temizlik konusunda fazlaca takıntılıyım o yüzden yıllardır mantar enfeksiyon birsürü şeyle uğraştım ALLAH beterinden korusun AMİN
bende vajina mı intim jeller i geç sabun ve duş jelleriyle bile yıkardım temiz olsun misss gibi koksun diye doğal kokusu bile rahatsız ediyordu beni parfüm gibi koksun istiyordum ve günlük ped kokulu,kokusuz birsürü çeşit denedim aynı zamanda dantelli ve tanga kilot kullanırdım falan sonra enfeksiyon oldum
sonra doktorum bana yasakladı bunları onun önerdiği sebamed intim jel kullanıyorum şimdi ve günlük ped çokk ihtiyacım olmadıkca kullanmıyorum arada işte o da dışarı çıakrken falan
bir de babamın hemşire tanıdığı bana kağır havlu koy demişti bazen dışaarı çıkarkende kağır havlu koyuyorum ama evde tabi pamuklu çamaşır kullanıyorum artık ve her gün değiştiriyorum

bir de kızlar konu açılmışken bişi sorucam size
şimdi benim çamaşırım hiç kupkuru kalmıyor hep illa bir kaç damla da olsa akıntı geliyor ve değiştirsem bile sürekli o ıslaklığı hissediyorum ben yani hep ıslak bir durum var su gibi şeffaf bir akıntı
jinekoloğuma sordum normal genç kızsın dedi fakat
sizde de oluyor mu merak ettim ıslaklık hissediyo musunuz yani sürekli sanki başkalarında olmuyormuşta hep bende oluyormuş sadece gibi hissediyorum nedense psikolojikmidir ne:31:

bir de kızlar konu açılmışken bişi sorucam size
şimdi benim çamaşırım hiç kupkuru kalmıyor hep illa bir kaç damla da olsa akıntı geliyor ve değiştirsem bile sürekli o ıslaklığı hissediyorum ben yani hep ıslak bir durum var su gibi şeffaf bir akıntı
jinekoloğuma sordum normal genç kızsın dedi fakat
sizde de oluyor mu merak ettim ıslaklık hissediyo musunuz yani sürekli sanki başkalarında olmuyormuşta hep bende oluyormuş sadece gibi hissediyorum nedense psikolojikmidir ne:31:

Canım, vajina yapı olarak kupkuru olan bir organ değildir ki..bence normal,hatta fazla kuruluk olduğunda akıntı olur..

Tabi çok ıslak hissediyorsan bilemem ama doktorda bir şey yok diyorsa fazla kafana takmış olabilirsin... :ssz:

Pamuklu iç çamaşırı kullanırım asla dantel ya da naylon filan kulanmam gün de 2 kere filan değiştirmeye çalışıyorum çamaşırımı ped bana da çok sağlıklı gelmiyordu burda okuduklarımdan sonra iyi ki kullanmamışım diyorum.

havlu pecetelerden koyuyorum bende,daha önce günlük ped kullandigim oldu ama iyi degil,

yeri geliyor okulda ya da disarda oluyorsun saatlerce onu degistiremiyorsun cok kötü ama havlu pecete öyle olmuyor uzun süre dursada,

annemde havlu pecete kullaniyor rulo rulo bitiriyoruz:)

Hergün duş alıp,intim jelle her banyoda yıkanırım.Akıntı içinde gündüz pamuk koymak daha rahat wc ye girilince ıslanan kısımı atıp kullanılıyor gecede ped koyarım.Akıntım sık olmasada bu yöntemlerden memnunum.Sıkıntı yok ama kesinlikle temizlik ,sık çamaşır değişimi tüyleri fazla bekletmemek,parfümsüz ürünler kullanmak ve çamaşırlarda (iç çamaşırı dr tavsiyesi) asla yumuşatıcı kullanmamak lazım.Abartmadan en sağlıklı şekilde hareket etmeli.

Mantarım olmasına karşın günlük ped kullanıyorum .Çoğu insana göre memnunum.
Çünkü ıslaklık hissetmek dahada kaşınmama sebep oluyor.
Peçete kullanmayı falanda denedim ama bir türlü sabit durmadı.
Tabi kullanılan ped önemli.Bazı pedler, regl dönemimizde kullandığımız pedler gibi oluyor.
Onlardan kaçınıyorum.Ki regl döneminde bile, o içinde minik plastik toplar olan pedlerden kullanmıyorum.
Günlük ped olarak carefree kullanıyorum.Diğer pedlere göre daha pamuklu ve emcici.
Böyle daha rahat ediyorum.

Kullanmak istemeyenler için bir şey önerebilirim : evde olduğunuz zamanlar bez kullanabilirsiniz.
O da iyi bir yöntem.Tabi onları iyice kaynatıp, ütülemeniz lazım .

televizyonda bir doktordan günlük ped, parfümlü ped, parfümlü tuvalet kağıdı, genital bölge temizleyici gibi ürünlerin mantara sebep olduğunu dinlemiştim. yeni yeni kullandığım günlerdi. o günden beri kullanmıyorum. sadece adet dönemi sonlarında kullanıyorum. hatta ev arkadaşlarım her gün kullanırlardı ve üçünde de mantar enfeksiyonu vardı. tesadüf mü bilemem...

Canım, vajina yapı olarak kupkuru olan bir organ değildir ki..bence normal,hatta fazla kuruluk olduğunda akıntı olur..

Tabi çok ıslak hissediyorsan bilemem ama doktorda bir şey yok diyorsa fazla kafana takmış olabilirsin... :ssz:

fazla takıyorum sanırım doktor normal genç kızsın gelicek tabii ki o akıntı dedi ama ben çok takıntılıyımdır da
bir de bir yerde okumuştum kadınların vajinası fizyolojik olarak yürürken daha çok ıslanır çünkü iç dudaklar birbirine çarptığı için salınım daha fazla oluyormuş sanırım o yüzden dışarıda yürürken falan hareket halindeyken yani daha çok akıntı gelirmiş

Back