günlük ped?

uumutsuzz

sıraya dizdin bizi zaman.
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
280
9
68
İstanbul
arkadaşlar, burada yazılanları okurken bikaç cümle ile karşılaştım günlük pedin kullanılmamasına dair.

sorum şudur: sizce günlük ped kullanılmalı mı, kullanılmamalı mı? zararı var mı?

ben kullanıyorum, günlük pedsiz dolaşamam gibi geliyor. çünkü çamaşırın yapışma hissinden nefret ediyorum bunu da bi tek günlük pedle önleyebiliyorum.

evet kızlar, yorumlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler..

Ben zararli oldugunu duydugumdan beri hic kullanmiyorum onun yerine sik sik camasir degistiriyorum...kimisi bez kullaniyormus onunlada ben rahat edemem....

Jinekoloğum pek tavsiye etmemişti onun yerine sık sık pamuklu iç çamaşırını değiştir demişti ama pratikte dediği pek de kolay değil açıkçası. Ben sık olmasa da arada kullanıyorum.

Kullaniyorum.enfeksiyon turu akinti oluyo her seferinde canasir degistirnek yerine ped daha mantikli. Ama cok saglikli olmadigini duymustum. Surekli degistirildiginde bi sorun olmaz heralde.

nasil bi zarari oluyormus? hic duymadim.. merak ettim simdi..
ben kullaniyorum... olmazsa olmazim gibi birsey :)

Ben senelerdir hergün kullaniyorum, yani kullanmadigim gün yok
Sanirim pek saglikli degil ama insallah bir zarari olmaz

kk da gezinirken, konuların içinde gördüm, kullanılmaması gerektiği yazıyordu. sanırım bu tavsiye vajina kokusundan rahatsız olan bir bayana verilmişti.

ben de kullanmazsam rahat edemem yaa.

Her gün kullanmanın ben de zararlı olduğunu okumuştum bir yerde

Özellikle de böyle parfümlü kokulu olanları zararlıymış

Hergün kullanmam ben de onun yerine günde iki defa çamaşır değiştiririmm

bende tuvalet kağıdı vs koyuyorum oda zararlımı acaba

Hayır O Günlük Pedden Daha İyi..
Hatta Kağıt Havlu Varya Ondan Koyabilirsin..
Ebe Bir Arkadaşım Var O Söylemişti..

Günlük Ped Jel İçerdiği İçin Gelen Akıntıdan Bakteri Üretiyor..
Ama Peçete, Kağıt Havlu v.s. Öyle Değil..
Emiyor Akıntıyı ve Zaten Değiştiriyorsunuz Sık Sık..

zararlı olduğunu biliyorum,havasız bir ortam bakterilere zemin hazırlar ve vajinal mantar oluşumunu hızlandırır diye biliyorum jinekoloğum söylemişti kesinlikle kullanmayacaksın demişti ,sık pamuklu çamaşır değiştirmek en iyisi.

Normal de ınsan hergun değilse bile 2.gunu çamasırını degıstırmıyor mu
Buna ragmen mi ped kullanmaktan bahsedıyorsunuz
yoksa bır çamasırı 4-5 gun gıyıp kullanmaktanmı

Koku takıntım vardır her zaman güzel kokmalıyım ayağım elim saçım başım vs her yer işte.
Ve akıntım olsun olmasın muhakkak kokulu günlük ped yada kokulu peçetelerden koyarım birde bi süre önce genital bölge için deodorant aldım onuda sıkıyorum.Zararlımı bilmiyorum... Ama bunları kullanmadan rahat olamıyorum kendimi pis gibi hissediyorum.

Çok çabuk mikrop kapabilme özelliğim olduğundan mütevellit, evim hariç hiçbir yerde tuvalete girmez, sık sık sistit olurdum.
Doktorum özellikle günlük ped kullanmayı yasakladı.
Pedler tamamıyla emici olmadığından sürekli nemli durduğunda mikrop oluşumuna yüz tutuyormuş.
İlla kullanmak istiyorsan tuvalet kağıdı dene demişti.
Hem emiciliği hem de çabuk kuruması nedeniyle bunu önerdiğini de belirtmişti.

Ne kadar doğru bilemeyeceğim ama yıllardır kullanmadım, 1 aydır kullanıyorum günlük pedi ve yine sistitim!!!
Delirmeme az kaldı, yakacağım onları kutusuyla!

Son düzenleme:
sabah evden çıkmadan ve akşam eve gelince mutlaka çamaşır değiştiririm, hamileliğimden dolayı şimdi günde 3 oldu o yüzden çamaşırlarımın sayısını bilmiyorum...günlük ped kullanmayı yıllar önce bıraktım ve bu şekilde kendimi daha temiz hissediyorum ped cidden sürekli nemli kalıyor...

Sık sık çamaşır değiştirmek sağlıklı. Ped kullanınca bebeklerden örnek al , zamanında değiştirmezsen hastalık yapar. Pedi de değiştirme ihtiyacın olduğuna göre pamuklu iç çamaşır kullanmalısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…