Canım Argan, kayısı çekirdeği vs vs daha doğrusu göz altına uygulanan bitkisel yağlar, yada türevleri. Zaman içerisinde yağ bezeleri oluşumunu tetikleyen, hatta yağ bezelerini oluşturan etkenlerden biridir. Bir dönem bende yaptım anlık çözüm oluyordu. Yok efendim avakado yağı, yok efendim buğday yağı, yok bademyağı vs vs minik butonların oluşmaya başladığını takiplediğim an vazgeçtim. Zaten bahsettiğim üzere anlık çözüm oluyorlardı , yıkayınca yine kuru yine cansız. Cildim hassas ve kuru bir cilt, dolasıyla her ürünü gönül rahatlığı ile kullanamıyorum. Mecburen de çok göz kremi denedim. Ama hiç birinden şu an kullandığım ürün kadar memnun kalmadım aynı zamanda. Sevil Parfümeri den aldım bunu. " Methode Jeanne Piaubert Irilys Glyco Protecteur" kremin tam ismi. Sabah akşam temizlenmiş cildimde, göz altlarıma tampon hareketler ile uyguluyorum. İçerisinde ışığı yansıtan pigmentler var. Asla doğallıktan uzak, pırıl pırıl parlayan yada ıslak imajı veren bir görüntü değil. Doğal bir ışıltı ve duru bir görüntü veriyor. Benim de tam olarak aradığım bu idi açıkçası. Güler güzlü biriyim bu sebepten tabi mimik çizgilerim de mevcut göz altlarımda. Bunlarda da etkili olduğunu gözlemledim. Gün boyu nemli ve aydınlık gözaltı. Ben diğer kremlerde yeterli nemi bulamadım bu güzel çok şükür memnun kaldığım bir göz altı buldum. Yüz içinde şu aralar Lancome' un Genifique Creme ini deniyorum ikinci kutudayım oldukça pürüzsüz, yumuşak saten gibi bir ten sunuyor memnunum.