• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gündüz mışıl mışıl uyuyor gece sürekli ağlıyor

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
86
İçel Mersin
Arkadaşlar merhaba. 26 günlük oğlum var. Ama bazı problemler yaşıyorum. Bebeğim gündüz düzenli besleniyor uyuyor. Ama gece sürekli ağlıyor. Ve gündüz de dahil uyanık olduğu her anı ıkınmakla geçiriyor. Hatta bazen uyurken bile ıkınıyor. Kabız değil, hatta bazı bitkisel gaz şurupları da aldım. Ama ne yapsam fayda etmiyor. Tecrübesi olanlar lütfen yardım edin. Bu bir sorun mu, yoksa her bebekte olur mu? Bazen geceleri çıldıracak gibi oluyorum. Bu ıkınma ve gece sürekli ağlama sorunu 2 haftadan sonra başladı. Bir de baharatçıdan rezene ve anason aldım. İkisini karıştırıp çay yaptım. Ne kadar vermeliyim. Bir zararı olur mu sizce.

Bence öncelikle doktora gitmelisin zaten kontrol zamanı da gelmiş.. bu sorunların 2. haftadan sonra başlamasının sebebi ilk iki hafta sindirim sisteminin çok daha ilkelişlemesi 2haftadan sonra yavaş yavaş normale dönmeye başlıyor amabu sefer de gaz sorunu başlıyor.. doktor sana gazını rahat çıkartabileceği bir ilaç yazacaktır emin ol o senin kurtarıcın olacak. gece uykuları için de gündüzleri aydınlık geceleri karanlık ortamda yatırmak işeyarayabilir.. bir de gündüzleri çok uzun uyumasına izin verme.. ayrıca yatmadan hemen önce ılık bir banyo hem gazını rahatlatır hemde uzun uyumasını sağlar..
aklıma bunlar geldi umarımişine yarar...

çok teşekkür ederim. deneyeceğim. umarım işe yarar. banyo yaptığında evet iyi uyuyor. ama her gün üşütür diye korktuğum için yaptırmıyorum. 3 veya 4 günde bir yaptırıyorum.

Arkadaşlar merhaba. 26 günlük oğlum var. Ama bazı problemler yaşıyorum. Bebeğim gündüz düzenli besleniyor uyuyor. Ama gece sürekli ağlıyor. Ve gündüz de dahil uyanık olduğu her anı ıkınmakla geçiriyor. Hatta bazen uyurken bile ıkınıyor. Kabız değil, hatta bazı bitkisel gaz şurupları da aldım. Ama ne yapsam fayda etmiyor. Tecrübesi olanlar lütfen yardım edin. Bu bir sorun mu, yoksa her bebekte olur mu? Bazen geceleri çıldıracak gibi oluyorum. Bu ıkınma ve gece sürekli ağlama sorunu 2 haftadan sonra başladı. Bir de baharatçıdan rezene ve anason aldım. İkisini karıştırıp çay yaptım. Ne kadar vermeliyim. Bir zararı olur mu sizce.

geceleri ıkınıyorsa gazdandır canım.benim tavsiyem;
uyuttuktan sonra ayaklarının altına sıcak su torbası koy ve uyutmadan önce de temiz bir havluyu ütüyle ısıtıp ısıtıp karnına koy derim.
ben çok yapmıştım ve faydasını da gördüm.
inşaallah bebeğinede faydası olur.:61:

Son düzenleme:
benımde 22 günlük bir oğlum var. taze anneleriz ama sinirlerim şimdiden çok yıpranıyor. aynı sorunlar bizde de var gündüz 2-3 saat arası uyur emmeye kalkar gene uyur. gece oldumuda 12 yada 1 de uyanır sabah eşim işe gittikten sonra saat 8 gibi uyuyor. sonra gündüz yine aynı düzen. keşke gündüz uyumasa diyorum ama imkansız elimden birşey gelmiyor. gece uykusuzluğu çok kötü. gece gözler fıldır fıldır etrafı izliyor kucağıma almamı istiyor. ve benimkide sürekli bir ıkınma halinde. gazını kendi çıkarsada yeterli gelmiyor galiba. uyku düzeni değişse keşke yoksa bütün gece kesintisiz uyanık kalmak çok zor pilim bitiyor biryerde

Back