• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günde iki kere uyumam gerekiyor!?!

pembepepe08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2018
3.615
4.662
83
Herkese merhaba,
Yaklaşık bir aydır tuhaf bir durum içerisindeyim.Sebebi tabiki pandemi ile değişen hayat tarzımız ama benim durumumda başkaları var mı merak ettim.

Öncelikle sabah 11 civarı kalkıyorum ama daha doğrusu kalkamıyorum çünkü gözlerimi açamıyorum kesinlikle bir yarım saat kalkmaya uğraşıyorum yataktan.Eskiden de geceleri geç yatardım ama gözlerim 10 en geç 10.30 da açılırdı hemen kalkardım yataktan.

Sonra öğleden sonra tekrar uyumam gerekiyor yani ben uyumak istemiyorum ama gözlerim kendiliğinden kapanıyor resmen.Yaklaşık bir yarım saat.

Akşam yemeğini yiyorum yaklaşık 18.00 civarı ve 20.00 -20.30 arası öyle bir uyku bastırıyor ki beni uyumadığın sürece kendime gelemiyorum yine yklaşık yarım saat civarı.

Ve sürekli kollarımda yorgunluk (çok fazla olmamakla birlikte) ve hafif kemik ağrısı vs durumu var.Uykularım sadece yarım saat sürüyor.

Düzenli d vitamini alıyorum.Magnezyum hapı içiyorum.Eskidende çoooook hareketli bir insan değildim zaten ama bu durum gerçekten yaşam kalitemi sıfırladı.Ama en azından haftada 2-3 evden çıkardım.İlk karantina sırasında aşırı spor yaptım şuan yaklaşık ağustostan beri aşırı hareketsizim ve evden hiç çıkmıyorum nerdeyse.Koltuğun oturduğum köşesi artık içine çökmüş o derece.

Bu durumu yaşayan var mı ? Şu pandemi döneminde nasıl atlattınız? Şuan uyudum uyandım bunu yazıyorum.Görüşlerinizi bekliyorum.

Aynı durum bendede vardı özellikle kemik ağrısı,uykuya bi türlü doyamama ve aşırı yorgunluk hali , bende pandemiye bağladım birde hipotiroidi hastasıyım acaba ondan mı diye düşünüyordum geçen gün sırf bu yüzden doktora gittim ileri derece Demir eksikliği anemisi +hipotiroidi ilacım az geldiği için tsh baya yüksek çıktı , İnanın ilaç dozları düzenlemesi ve Demir ilacı kullanmamla bu sorunlarımın epey azaldığını farkettim , belki sizdede böyle bi durum vardır. özellikle uyku hali beni çok tedirgin etmişti , bi doktora gitmenizi tavsiye ederim ama inş havalardan ve pandemi psikolojisindedir ☺️

Hasta biriyim ve anlattıklarınızı yaşıyorum eskiden dipçik gibiydim ama vitamin eksiklikleri kronik hastalık kullandığım ilaçlar derken beynime vucudum birbirinden farklı şeyler istiyor evliliğimde kavgaların sebebi bile bu ınanır mısınız çocukta var yetemiyorum oğluma kocama minnet yaşıyorum mutlaka bi dahiliyeye baktirin.

Demir düzeyiniz nasıl, b12?
Bir de vücut bugün hangi saatte uyuduysa ertesi günde o saatlerde uyumak istiyor, o zinciri kırmanız lazım.
Eğer Yemek yedikten sonra oluyorsa bu durum genelde şekere yoruyorlar ama bilemedim.
Beslenme düzenim 1 aydır çok kötü aşırı karbonhidrat ve şekerle besleniyorum ki daha önce asla böyle birşey yoktu.
Kan vermem gerek sanırım

Aynı durum bendede vardı özellikle kemik ağrısı,uykuya bi türlü doyamama ve aşırı yorgunluk hali , bende pandemiye bağladım birde hipotiroidi hastasıyım acaba ondan mı diye düşünüyordum geçen gün sırf bu yüzden doktora gittim ileri derece Demir eksikliği anemisi +hipotiroidi ilacım az geldiği için tsh baya yüksek çıktı , İnanın ilaç dozları düzenlemesi ve Demir ilacı kullanmamla bu sorunlarımın epey azaldığını farkettim , belki sizdede böyle bi durum vardır. özellikle uyku hali beni çok tedirgin etmişti , bi doktora gitmenizi tavsiye ederim ama inş havalardan ve pandemi psikolojisindedir ☺️
Yok daha önce çok bakıldı tiroidim yok ama demir esksikliği olabilir tabi.

tiroitlerinizle ilgili problem var muhtemelen, d vit. dediginiz d3 mu?

Tiroide bakıldı yakın zamanda d3 aldım 1 ampul şimdi 30 damla şeklinde devam ediyorum.Bitkisel bir d vit. Verdi eczane.
d3 leriniz dusuk oldugu icin verildiyse bu vitamin yukseldikten sonra butun sikayetleriniz gecer, benimde d3 değerim 4 idi,yerlerdeydi yani ilaci icince kendime geldim

Bende ayniyim Cnm ama gunduz uyuyamiyorum
Özellikle kahvaltidan sonra uyku basiyo ama cok kotu ben insulin direncine bagliyorum
Yediklerime dikkat eder az yersem dipcik gibiyim ama bogaz durmuyo iste
Kan degerlerimde yerinde
Özellikle yemekten sonra oluyosa şeker vardir

Boyle halsizlik uyku hali en son bende demir, b12 ve d vitamini eksikliginde olmustu. Degerlerinizi olcturun. Fiziksel bir durum yoksa uzman bir psikiyatriste basvurun.

Bende ayniyim Cnm ama gunduz uyuyamiyorum
Özellikle kahvaltidan sonra uyku basiyo ama cok kotu ben insulin direncine bagliyorum
Yediklerime dikkat eder az yersem dipcik gibiyim ama bogaz durmuyo iste
Kan degerlerimde yerinde
Özellikle yemekten sonra oluyosa şeker vardir
Kesinlikle katılıyorum.Yeme düzenim çok bozuldu hem karbonhidrat ve şeker ağırlıklı besleniyorum sanırım bundan dolayı.

Seker ya da insulin direncim yok

Tiroidlerim saglikli

baska bir hastaligim yok

vitamin eksikligim yok

Seninle ayni durumdayim. Cunku sikiliyoruz evde. Yapacak bir sey bulamiyoruz.

Insan sürekli evde durmaya ve alistigi diszipline uymayi birakinca birazda tembellesiyor.
Eskiden 6-7 saat uyku ile günü gecirebilen ben, artik 9 saat uyumazsam cok yorgun oluyorum.
Uyanincada en az 20 dakika yataktan kalkmak icin vakit harciyorum.

Back