16 haftalık hamileyim geçen hafta doktor 7-8 tane test verdi ( kan idrar vs. ) İkitelli Batıbahat hastanesinde doktorum. laboratuvara indiğimde veznedeki kişi 110 tl ücreti olduğunu söyledi bizde bu yasayı yeni öğrenmiştik. daha önce bi sürü para ödemiştik fauta filan da istememiştik tabii. Ücret alınması yasaya aykırı isterseniz muhasebe ile görüşün ancak bizden para talep ederseniz aldığınız her kuruş için fatura isteriz, bizim için değil sizin için sıkıntı olur dedik ki ücret almaları uygunsuz olduğu için fatura kesemezler, uygunsuzdur. Direk içeri alındık tek kuruş talep edilmeden testlerim yapıldı çıktık. Kesinlikle ödeme yapmayın yada ödediğiniz her kuruş için fatura isterim diye tutturun. Gerekirse muhasebe müdürü ile görüşmek istediğinizi söyleyin. Elinizde yasaya ait bir çıktıda olabilir ama zaten bal gibi ezbere biliyorlar yasayı. Diğer hastalar sizi duyup uyanmasınlar diye hemen işinizi hallediyorlar. Korkmayın. Ben biraz yüksek sesle konuşmuştum çünkü vezne arkasına ufak bir camdan seslenebiliyordum. Hemen içeri aldılar. Hatta bundan bahsettiğim bir arkadaşım da başka bir hastanede eşinin tahlil ve testleri için yüksek mebla istediğinde yasadan bahsetti ve ondan da almadılar. İnatla diretin fatura diye elleri mahkum yapacaklar.