• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-GUNCEL- Hamilelikte yapilan testlerin fiyatlari

Merhabalar kacinci haftanizda 3 lu testi yaptirdiniz? Bildigim kadariyla 16-22 haftalar arasinda yapiliyormus. Ben ingilterede yasiyorum haftaya persembe geri donucem. Gitmeden 3 lu testi de yaptirmak istiyorum. Devlet hastanesine gidip kadin dogumcuya muayene olmaniz gerekiyor mu yoksa direkt ben 3 lu test yaptirmak mi istiyorum diyorsunuz?

merhaba 16.haftamda yaptırdım..16-18 haftalar arasında üçlü test yapılıyor diye biliyorum ..devlet hastanesinde yaptırmadım fakat bütün testler için önce kadın doğumcuya görünüyorsunuz o sizi yönlendiriyor.:34:

benim bütün testlerim devlet hastanesinde yapıldı, 20 şubatta da detaylı ultrasona gireceğim . detaylıya üniversite hastanesinde bakacaklar.. daha 1 lira ödemedim ben...şuan 23. haftanın içindeyim.. her ay düzenli kan, idrar tahlilim yapıldı.ikili ve üçlü testimide devlette yaptırdım. hiç para ödemedim..

Dün sabah Tv8'de Cengiz Semercioğlu'nun programında konuğu Ali Tezel'di. Hamilelerden ücret alınması konusuna değindi. Muayene ücreti, test ücretleri, doğum ücreti vs. gibi tüm masrafların hamilelerden SGK'lı olmasalar dahi alınması yasada yasak görünüyormuş ama yasadaki açıklardan dolayı hiçbir hastane bunu uygulamıyormuş. Ve bu durumda biz bir tek mahkemeye başvurup dava açarsak kesin kazanırmışız ve ödediğimiz bütün ücretleri geri alırmışız onun dışında bu ödediğimiz paraları geri almanın bir yolu yokmuş.

16 haftalık hamileyim geçen hafta doktor 7-8 tane test verdi ( kan idrar vs. ) İkitelli Batıbahat hastanesinde doktorum. laboratuvara indiğimde veznedeki kişi 110 tl ücreti olduğunu söyledi bizde bu yasayı yeni öğrenmiştik. daha önce bi sürü para ödemiştik fauta filan da istememiştik tabii. Ücret alınması yasaya aykırı isterseniz muhasebe ile görüşün ancak bizden para talep ederseniz aldığınız her kuruş için fatura isteriz, bizim için değil sizin için sıkıntı olur dedik ki ücret almaları uygunsuz olduğu için fatura kesemezler, uygunsuzdur. Direk içeri alındık tek kuruş talep edilmeden testlerim yapıldı çıktık. Kesinlikle ödeme yapmayın yada ödediğiniz her kuruş için fatura isterim diye tutturun. Gerekirse muhasebe müdürü ile görüşmek istediğinizi söyleyin. Elinizde yasaya ait bir çıktıda olabilir ama zaten bal gibi ezbere biliyorlar yasayı. Diğer hastalar sizi duyup uyanmasınlar diye hemen işinizi hallediyorlar. Korkmayın. Ben biraz yüksek sesle konuşmuştum çünkü vezne arkasına ufak bir camdan seslenebiliyordum. Hemen içeri aldılar. Hatta bundan bahsettiğim bir arkadaşım da başka bir hastanede eşinin tahlil ve testleri için yüksek mebla istediğinde yasadan bahsetti ve ondan da almadılar. İnatla diretin fatura diye elleri mahkum yapacaklar.

bende memorıalde yaptırdım 1600 tl tuttu.yklasık bu cıvarlarda.
Kizlar selam boyle bir topic acmayi dogru buldum birbirimize faydamizin olacagini dusunerek. Umarim katilim cok olur ve yardimlasabiliriz.

Benim gebelik haftam 7+0 dr.um toplamda 15 test istedi ve acikcasi fiyati da sigortasiz falan baya tuzluya geliyor. sigortam da yarisini karsiliyor. (yaklasik sigortanin karsiladigi 750'ye falan geliyor)

bizde kan uyusmazligi var o yuzden extra testler de var umarim benim de benimle ayni durumda olanlara yardimim dokunur guncel fiyatlar konusunda:

istenen testler:

Kan sayimi
Otomatik hemogram (en az 18 parametre)
Idrar analizi tam
Tiroid Stimulan Hormon (TSH)
Cytomegalovirus Antikoru IgG (CMV IgG)
Cytomegalovirus Antikoru IgM (CMV IgM)
Rubella Antikoru IgG
Rubella Antikoru IgM
HIV antikoru (1&2) +p24 Antijeni
Hepatit B s Antijeni (HBsAg)
Hepatit B s Antikoru (anti-HBs)
Kan Grubu (ABO) tayini
Toxoplazma Antikoru IgG
Toxoplazma Antikoru IgM
Indirekt Coombs

Bu testlerin hepsi herhangi bir sosyal guvence olmadan 1500 kusur tutuyor' sizler bu testleri yaptirdiysaniz ya da yaptiracaksaniz aldiginiz fiyatlar var midir?

Ben Acibadem Bakirkoyden aldim fiyat acibadem sigortaliyim sadece indirimi oldugundan %50 civari muaf oluyorum ve odeyecegim ucret yariya dusuyor.

Ben 10+5 haftalık hamileyim iki hafta önce kan sayımı, tam idrar testi, hepatit b, troid ve indrekt coombs da dahil olmak üzere dr bir sürü test istedi benden. İndrekt coombs dışındaki herşeyi sağlık ocağında ücretsiz yaptırdım, ki bu arada sigortam da yok. İndrekt coombs testini de 15TL ye bir özel klinikte yaptırdım.

kizlar isanbul lab.dan fiyat geldi 284TL butun yukarida yazdigim testler icin.

bir yerde 1500 baska lab.da 500 ...
bu ucurumun sebebi nedir? bir de bu testlerin hepsi devlet hastanesinde ucretsiz yaptirilabilec mi kesin bilgisi olan var midir? onumuzde daha 2li 3lu testler de var ucretler bircok yerde cok yuksek... ben de sizlerle aldigim guncel fiyatlari paylasacagim.

ikili üçlü testleri bilmiyrum ama diğerlerini ben devlete parasız yaptırdım tam kan sayımı idrar testi glukoz (şeker) bunları sağlık ocağına yaptrdım hatta bedavaya geldi hepsi sonra sonuçalrı doktoruma gösteriyrum :)

Son düzenleme:
16 haftalık hamileyim geçen hafta doktor 7-8 tane test verdi ( kan idrar vs. ) İkitelli Batıbahat hastanesinde doktorum. laboratuvara indiğimde veznedeki kişi 110 tl ücreti olduğunu söyledi bizde bu yasayı yeni öğrenmiştik. daha önce bi sürü para ödemiştik fauta filan da istememiştik tabii. Ücret alınması yasaya aykırı isterseniz muhasebe ile görüşün ancak bizden para talep ederseniz aldığınız her kuruş için fatura isteriz, bizim için değil sizin için sıkıntı olur dedik ki ücret almaları uygunsuz olduğu için fatura kesemezler, uygunsuzdur. Direk içeri alındık tek kuruş talep edilmeden testlerim yapıldı çıktık. Kesinlikle ödeme yapmayın yada ödediğiniz her kuruş için fatura isterim diye tutturun. Gerekirse muhasebe müdürü ile görüşmek istediğinizi söyleyin. Elinizde yasaya ait bir çıktıda olabilir ama zaten bal gibi ezbere biliyorlar yasayı. Diğer hastalar sizi duyup uyanmasınlar diye hemen işinizi hallediyorlar. Korkmayın. Ben biraz yüksek sesle konuşmuştum çünkü vezne arkasına ufak bir camdan seslenebiliyordum. Hemen içeri aldılar. Hatta bundan bahsettiğim bir arkadaşım da başka bir hastanede eşinin tahlil ve testleri için yüksek mebla istediğinde yasadan bahsetti ve ondan da almadılar. İnatla diretin fatura diye elleri mahkum yapacaklar.

böyle bişey gerçekten özellerde mümkün mü eğer öyleyse bu insanlar nasıl sömürülüyr böyle inanamıyorum ya şok oldum ilk defa duydum resmen :53:

fiyat araştırması yaparken bu sayfa çıktı karşıma, konu güncel değil ama belki güncel bilgisi olan çıkar :) yasa hala geçerli mi acaba? istanbuldaki özel hastanelerde istenen test ücretleri hakkında bilgisi olan var mıdır?

Benim gittiğim hastanede duvara pano ile asmışlar, sgk farkının %200 üne kadar alınabilir diye... yasal olmazsa yazamazlardı diye düşünüyorum.

Back
X