• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

-GUNCEL- Hamilelikte yapilan testlerin fiyatlari

mrtylz

Eylül'ün ve Mustafa'nin annesi
Kayıtlı Üye
Kizlar selam boyle bir topic acmayi dogru buldum birbirimize faydamizin olacagini dusunerek. Umarim katilim cok olur ve yardimlasabiliriz.

Benim gebelik haftam 7+0 dr.um toplamda 15 test istedi ve acikcasi fiyati da sigortasiz falan baya tuzluya geliyor. sigortam da yarisini karsiliyor. (yaklasik sigortanin karsiladigi 750'ye falan geliyor)

bizde kan uyusmazligi var o yuzden extra testler de var umarim benim de benimle ayni durumda olanlara yardimim dokunur guncel fiyatlar konusunda:

istenen testler:

Kan sayimi
Otomatik hemogram (en az 18 parametre)
Idrar analizi tam
Tiroid Stimulan Hormon (TSH)
Cytomegalovirus Antikoru IgG (CMV IgG)
Cytomegalovirus Antikoru IgM (CMV IgM)
Rubella Antikoru IgG
Rubella Antikoru IgM
HIV antikoru (1&2) +p24 Antijeni
Hepatit B s Antijeni (HBsAg)
Hepatit B s Antikoru (anti-HBs)
Kan Grubu (ABO) tayini
Toxoplazma Antikoru IgG
Toxoplazma Antikoru IgM
Indirekt Coombs

Bu testlerin hepsi herhangi bir sosyal guvence olmadan 1500 kusur tutuyor' sizler bu testleri yaptirdiysaniz ya da yaptiracaksaniz aldiginiz fiyatlar var midir?

Ben Acibadem Bakirkoyden aldim fiyat acibadem sigortaliyim sadece indirimi oldugundan %50 civari muaf oluyorum ve odeyecegim ucret yariya dusuyor.

sizin özel rahatsızlıklarınız haricinde de bu kadar testi bütün haMile bayanlara uyguluyorlarmı acaba? bende yeni hamileyim 2 gün sonra doktora gidicez. bizdende böyle bir sürü test mi isticekler korktum bi an :S

sizin özel rahatsızlıklarınız haricinde de bu kadar testi bütün haMile bayanlara uyguluyorlarmı acaba? bende yeni hamileyim 2 gün sonra doktora gidicez. bizdende böyle bir sürü test mi isticekler korktum bi an :S

emin degilim ama bunlardan tahminim 5-6 tanesi kan uyusmazliginla alakali digerleri fix yapilan testler. kan sayimi hepatit vs sanirim siz de yaptirirsiniz. kan ve idrar aliniyor sadece gozde buyutulecek bir test degil ama maliyeti acisindan biraz tuzlu benimkiler. umarim herkes yaptirdigi testleri nerde yaptirdiklarini ve fiyatlarini yazar ve hepimiz bilgilenmis oluruz. ben bugun birkac yerden daha fiyat alicam onlari da paylasicam sizle.

18 haftalık hamıleyım bende..dr 2li test ıstedi yaptırdık 100 tl
şimdi 3 lü tarama testi istedi gecen hafta onuda yaptırdık 70+ 20 muayene ucretı
onumuzdekı ay 22 haftalıkken genel ultrason ıstedı 175 tl

Sizin bahsettıgınız kan sayımı cok bısey tutmuyor sgk lı ısenız 15 tl gıbı bır rakam tutuyor...

Ayrıca bırsey duydum dun tv de butun hastaneler hamılelere ucretsız muayene ve test yapmak zorundaymış dendı ne kadar dogrudur bılemem...

Acıbadem hastanesi oldukça pahalı bir hastane. Farklı hastanelerde bu testleri daha uygun fiyata yaptırabilirsiniz. 200-300 arası bir rakama idrar,kan sayımı,hormon testleri vs yaptırılabilir. Ayrıca bu testlerin bazılarını sağlık ocakları bile yapıyor. Ben bir kısmını sağlık ocağında yaptırmıştım. İsterseniz devlet hastanelerinde zaten bu testlerin hepsi ücretsiz.

Bir de geçenlerde Ali Tezel'in bir yazısını okumuştum. Dediğine göre hamilelerin bütün tedavi ve testleri özel hastanelerde dahi ücretsiz yapılmalıymış. O kadar parayı haksız yere veriyoruz sanırım.

http://www.haberturk.com/yazarlar/ali-tezel/714135-hamilelikte-hastaneler-tek-kurus-isteyemez

kan uyuşmazlığı ve idrar için testlere toplamda 200 tl vermiştim

İkili test içinde kan testine 100 küsürdü.

Üçlü test için 40 tl

Afp değerlerim yüksek olduğu için doktor bir kaç karaciğerle ilgili test istedi aile hekimliklerinde yapılıyordu. Çok şükür o ücretsiz oldu.

Valla ikinci düzey ultrason 378 lira ödedim.

Muayen ücreti 72 tl ödüyoruz.

Çok şükür ki durumlarımız bunu kaldırabiliyor. Olmayanlara yardımcı olsun Allahım...

Selam kızlar çok merak ettim bu hamilelerden para alınmayacakmıs. pekı bu butun hamıleler ıcın gecerlı mı yanı kısı sıgortalı olsa da olmasa da? cunku ben hepsını ucretlı yaptırdım. eger sıgortasızdan da alınmayacaksa bu paralar hemen gerı odeme yapılması ıcın ıslemlerı baslatmak ısterım. sonucta az paralar degıl onlarla dogacak bebeklerımızın ıhtıyaclarını karsılarız.

kizlar isanbul lab.dan fiyat geldi 284TL butun yukarida yazdigim testler icin.

bir yerde 1500 baska lab.da 500 ...
bu ucurumun sebebi nedir? bir de bu testlerin hepsi devlet hastanesinde ucretsiz yaptirilabilec mi kesin bilgisi olan var midir? onumuzde daha 2li 3lu testler de var ucretler bircok yerde cok yuksek... ben de sizlerle aldigim guncel fiyatlari paylasacagim.

ben yarın kontrol amaçlı devlet hastanesine gideceğim.
2 li 3 lü testlerin yapılıp yapılmadığını sorarım. cevap yazarım:34:

emin degilim ama bunlardan tahminim 5-6 tanesi kan uyusmazliginla alakali digerleri fix yapilan testler. kan sayimi hepatit vs sanirim siz de yaptirirsiniz. kan ve idrar aliniyor sadece gozde buyutulecek bir test degil ama maliyeti acisindan biraz tuzlu benimkiler. umarim herkes yaptirdigi testleri nerde yaptirdiklarini ve fiyatlarini yazar ve hepimiz bilgilenmis oluruz. ben bugun birkac yerden daha fiyat alicam onlari da paylasicam sizle.

Kan uyuşmazliği için yaptirdgn test indirekt coombs ve heray bu testi doktorun isticek bnde hamilelgm bşnda 23tane test yaptrdm sgk 500tl tuttu

ben yarın kontrol amaçlı devlet hastanesine gideceğim.
2 li 3 lü testlerin yapılıp yapılmadığını sorarım. cevap yazarım:34:

devlet hastanesinde ücretsiz yapılıyor bu testler. arkadaşım yaptırmıştı oradan biliyorum. hatta hamilelikteki bütün testleri yaptırabiliyosunuz. detaylı ultrasona bile girebiliyosunuz.

devlet hastanesinde ücretsiz yapılıyor bu testler. arkadaşım yaptırmıştı oradan biliyorum. hatta hamilelikteki bütün testleri yaptırabiliyosunuz. detaylı ultrasona bile girebiliyosunuz.

teşekkürler cnm.
Doğumu özelde istiyorum evet ama nedense testleri hep devlette yaptırasım var. bakalım zaman neyi gösterecek:31:

Kan uyuşmazliği için yaptirdgn test indirekt coombs ve heray bu testi doktorun isticek bnde hamilelgm bşnda 23tane test yaptrdm sgk 500tl tuttu

canim peki bisey daha sorucam bu indirect coombs test pozitif cikarsa ne oluyor? yani ben trafik kazasi gecirdigim icin kan transferi falan olmustum drum bu yuzden supheli olarak nitelendirdi ve bu testi istedi. eger indirect coombs pozitif cikarsa bebegimin gelisiminde problem mimolur ya da bazi sendromlari mi olur down send. zeka sorunu ya da fiziksel problem????

Bende bu testlerin hepsini geçen hafta yaptırdım bizde de kan uyuşmazlığı var. Ben kontroller için Beylikdüzü Kolan Hastanesi'ne gidiyorum orada sordurdum sgklı fiyatı 500 küsür lira dediler, daha sonra Beylikdüzü Medilife Hastanesi'ne sordum orada sgklı 209 liraya yaptırdık testleri. Ama bu hamilelerden test ücreti alınmamasının yasaya aykırı olduğunu bilmiyordum eğer öyleyse neden hakkımızı kullanmıyoruz kazıklanıyoruz. Bu konuyu ben iyicene araştıracağım eğer konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

özel hastaneye gidiyorum fakat testleri devlet hastanesinde yaptırdım 7 -8 tüp kan ve idrar vermiştim haliyle hiç bir ücret ödemedim .
onun dışında
2 li test 20 tl+muayene ücreti
3 lü test 20 tl+muayene ücreti
ayrıca devlet hastanesinde 2 li test 3 lü test ve ayrıntılı ultrason var .:40:

özel hastaneye gidiyorum fakat testleri devlet hastanesinde yaptırdım 7 -8 tüp kan ve idrar vermiştim haliyle hiç bir ücret ödemedim .
onun dışında
2 li test 20 tl+muayene ücreti
3 lü test 20 tl+muayene ücreti
ayrıca devlet hastanesinde 2 li test 3 lü test ve ayrıntılı ultrason var .:40:

Merhabalar kacinci haftanizda 3 lu testi yaptirdiniz? Bildigim kadariyla 16-22 haftalar arasinda yapiliyormus. Ben ingilterede yasiyorum haftaya persembe geri donucem. Gitmeden 3 lu testi de yaptirmak istiyorum. Devlet hastanesine gidip kadin dogumcuya muayene olmaniz gerekiyor mu yoksa direkt ben 3 lu test yaptirmak mi istiyorum diyorsunuz?

canim peki bisey daha sorucam bu indirect coombs test pozitif cikarsa ne oluyor? yani ben trafik kazasi gecirdigim icin kan transferi falan olmustum drum bu yuzden supheli olarak nitelendirdi ve bu testi istedi. eger indirect coombs pozitif cikarsa bebegimin gelisiminde problem mimolur ya da bazi sendromlari mi olur down send. zeka sorunu ya da fiziksel problem????

canım bana doktorum gebeliğimn 20. haftasında kan uyuşmazlığı iğnesi vurdurmuştu şimdiki doktorlar vurdurma gereği duyuyorlarmış ama benim iğneden sonra testin sonuçu pozitif çıkmaya başladı 28. hftama kadar öle sürdü doktorumda tedbir amaçlı prof. renkli dopplere girmemi istedi bebekte bi ödem oluşmamış ama tedbir amaçlı tekrar kan uyuşmazlığı iğnesi vurdurdu eger ki kanın bebeğe geçerse çocukta ödem oluşuyormuş ve doğdugunda kan hastası kalp yetmezliği gibi problemler yaşana biliyomuş

bende 7 haftalık hamileyim adanada özel bir hastaneye gidiyorum kan uyuşmazlığı dışındakilerin hepsini yaptırdım.muayene ücreti dışında hiçbir ücret ödemedim.doktorum yrd. doç. olduğu içinde 2 muayenede bir ücret ödüyorum. arkadaşımda başka bir özel hastanede 2 li testi 10 tl ye yaptırmış bakalım bize ne diyecekler

Back
X