• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güncel ekşınım arpacık

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
248
Evetttt son 1 haftafir sağ gözümün pınarının orda bi kasinti gibi sızı gibi birşey vardı.
Bugün baktım sivilce başlangıcı gibi birşey.
Parlak ve kırmızı içinde birşeyler var ama daha uç noktaya gelmemiş.
İçte sinsilik peşinde.
Sonra sürprizzzzz diyip cıkıcak gibi duruyor..
Napılır buna ?
Birde 1kez çıkarsa daha sık mı çıkmaya başlıyor bu meret nedir ?

Aydınlatın beni yoksa bi arpacık tüm görme yetimi kaybettirip karanlıkta kalıcam :KK43:

dayanabileceğiz sıcaklıktaki suyu pamuğa batırıp gözünüzün üzerine koyun geçicektir

Daha kaşınır kaşınmaz sarımsak sürünce geçiyor. Benim arpacık geçmeyince ameliyat olmuştum da öyle almışlardı. Kardeşim de 2-3 defa oldu. Diğer kardeşim de oldu. Ailecek arpacıktan ameliyat oluyoruz hobimiz :P

pamuğu çaya sür ıslat iyice sonra gözüne sür tonik gibi bunu 2 3 saate bir tekrarla. çok faydasını görürsün

Ben sarimsagi ikiye bolup, biraz bastirip suyunu cikarip ve gozume surmustum. Biraz yakiyo ama hemen geciyo yanma. Simdi yatmaadan once yaparsan hafifler yarina. Gozunun icine gelmesin dikkat et. Gecmis olsun.

Yüzünüzü gözünüzü her gün bebek şampuanıyla yıkayın.
Çay içerken, çaya temiz bir pamuk batırın gözünüze tutun. (Çay nedense iyi geliyor.)
Ama sıcak su da olur.

Onun şişip akması lazım. Yoksa öylecene kurur kalır.

dayanabileceğiz sıcaklıktaki suyu pamuğa batırıp gözünüzün üzerine koyun geçicektir

Tesekkur ederim ama bunun içinde ne var ?
İltihap mi yoksa nedir yani.
İltihapsa eğer sıcak azdırmaz mı ?

Daha kaşınır kaşınmaz sarımsak sürünce geçiyor. Benim arpacık geçmeyince ameliyat olmuştum da öyle almışlardı. Kardeşim de 2-3 defa oldu. Diğer kardeşim de oldu. Ailecek arpacıktan ameliyat oluyoruz hobimiz :p

Ameliyatı nasıl :(

pamuğu çaya sür ıslat iyice sonra gözüne sür tonik gibi bunu 2 3 saate bir tekrarla. çok faydasını görürsün

Teşekkür ederim :)

Ben sarimsagi ikiye bolup, biraz bastirip suyunu cikarip ve gozume surmustum. Biraz yakiyo ama hemen geciyo yanma. Simdi yatmaadan once yaparsan hafifler yarina. Gozunun icine gelmesin dikkat et. Gecmis olsun.

Ayy içim bi kötü oldu.
Sarımsak göze girer ama ya :(
Bu çünkü tam kalem çekilen yerde göz pinarinin orda

Yüzünüzü gözünüzü her gün bebek şampuanıyla yıkayın.
Çay içerken, çaya temiz bir pamuk batırın gözünüze tutun. (Çay nedense iyi geliyor.)
Ama sıcak su da olur.

Onun şişip akması lazım. Yoksa öylecene kurur kalır.

Zaten makyajımı hep bebe sampuaniyla temizlerim ama kuruması kötü ya.
Kurursa nolucak :(

Ben de vakti zamanında kiste dönüşen arpacığımı operasyonla aldırmak zorunda kalmıştım.. Denemediğim merhem krem kalmadı. Ama yukarıda da bir arkadaş bahsetmiş, bir sarımsağı ikiye bölüp arada kızaran yere tut.. Biraz gözün yanabilir ama gerçekten işe yarıyor.. Onun haricinde gözlerini çok yorma, sıcak su ile gözlerine masaj yap, bebe şampuanı ile gözlerini yıka, kapatmak için makyaj yapma, temiz tutmaya çalış. Bir süre sonra geçecektir.

Sıcak pansuman ile akıp temizlenirse çabucak iyi olur sertlesip kalırsa müdahale gerekir ki inş olmaz öyle bişey. Kapakcik altindakiler zor geçiyor sicramasin el Göz temizliğine dikkat edin.. beslenme ve uykunuza da dikkat edin bünye yorgun düşünce tekrarı kolay olurmuş

Ben de küçükken hep çıkardı. Zengin koca alacaksın derlerdi. Şimdi yatlarim, katlarım var:-p ha sıcak su ve çay çok ise yarıyor. Geçmiş olsun.

Ben de vakti zamanında kiste dönüşen arpacığımı operasyonla aldırmak zorunda kalmıştım.. Denemediğim merhem krem kalmadı. Ama yukarıda da bir arkadaş bahsetmiş, bir sarımsağı ikiye bölüp arada kızaran yere tut.. Biraz gözün yanabilir ama gerçekten işe yarıyor.. Onun haricinde gözlerini çok yorma, sıcak su ile gözlerine masaj yap, bebe şampuanı ile gözlerini yıka, kapatmak için makyaj yapma, temiz tutmaya çalış. Bir süre sonra geçecektir.

Off inşALLAH akar gider ya :(

Sıcak pansuman ile akıp temizlenirse çabucak iyi olur sertlesip kalırsa müdahale gerekir ki inş olmaz öyle bişey. Kapakcik altindakiler zor geçiyor sicramasin el Göz temizliğine dikkat edin.. beslenme ve uykunuza da dikkat edin bünye yorgun düşünce tekrarı kolay olurmuş

Sindi bebe sampuaniyla yikamaya gidiyorum :(

Alinti yapamadim. Benim goz kapaginda kirpik kokumde cikmisti o yuzden cok zor olmadi sarimsak surmek. Istersen kulak cubugu varsa onun ucuyla dene ama bilemedim goz pinari olunca.

Zaten makyajımı hep bebe sampuaniyla temizlerim ama kuruması kötü ya.
Kurursa nolucak :KK43:

Büyük bir şey değilse göze batmaz. Ama büyükse ufak bir işlemle alıyorlar.

Başından aşağı sıcaga yakın suyu akıt patlar ama tam gelismediyse henüz patlamaz tabi vakti gelince

Ameliyatı nasıl :KK43:
Göz kapağına iğne ile lokal anestezi yapıldıktan sonra, bir aletle göz kapağı ters çevriliyor. Yüzüne örtü örtüyorlar sadece o göz açık kalacak şekilde.. Sonra sanırım neşter ile falan orayı minicik kesiyor, belki de dokunduruyor ve içindeki pisliği temizliyor. Dikiş falan yok. 1 gün gözün bandajlı duruyorsun, kızarma oluyor ama..

Sallama çayı sıcak suya batırın, çıkarın ardından hafif sulu olacak şekilde sıkın ve üstüne koyun.

Evetttt son 1 haftafir sağ gözümün pınarının orda bi kasinti gibi sızı gibi birşey vardı.
Bugün baktım sivilce başlangıcı gibi birşey.
Parlak ve kırmızı içinde birşeyler var ama daha uç noktaya gelmemiş.
İçte sinsilik peşinde.
Sonra sürprizzzzz diyip cıkıcak gibi duruyor..
Napılır buna ?
Birde 1kez çıkarsa daha sık mı çıkmaya başlıyor bu meret nedir ?

Aydınlatın beni yoksa bi arpacık tüm görme yetimi kaybettirip karanlıkta kalıcam :KK43:
Arkadaşlarda yazmış gerçi ama bende yineleyim. Poşet çayı sıcak suya batırıp arpacık olan yere koy muhtemelen geçirir.Göz nezlesi ve arpacık olduğumda her zaman yaparım hemen ama hemen geçirir :KK24:

Kizlar arpacik agri sizi yapiyormu.benimde alt kirpik dibimde bisey cikti ama oyle duruyor agri kasinti iltihap falan yok.arpacik olabilir mi

Back