Şafak 450 : hiç gidilmek istenmez.. ayaklar geri geri gider.. hiç hoşnut kalınmaz olunan durumdan..
Şafak 350: alışılamamıştır bir türlü hep bir isyan.. hep bir sıkıntı.. hep bir geçmeyecek sözleri vardır insanın dilinde
Şafak 250: Artık yavaş yavaş yarılara gelinmiştir.. yapılacak şeylere yavaş yavaş alşılmıştır..artık askeriyenn içindedir kişi.. zaman zaman alıştm artık ya der zaman zaman yeter artık der..
Şafak 150: çok az kaldı gözüyle bakılır .. Az da kalmıştır .. pek bir değişiklik yoktur bu dönemde herşey aynı , tıkırında devam eder...
Şafak 90: Özlem bastırır insanın yüreğini.. Az kalındı denilir ama bir türlü geçmez o az denilen günler şöyle bir bakınca 90 bile göze çok gelir..
Şafak 81: Plakalara düşmenin sevinci yaşanır
Şafak 50 : Teskere almaya yaklaşanlara danışılır 50lrin 40ların nasıl geçtiği sorulur.. 50ler de saniyeler bile saat gibi uzun gelir geçmek bilmez..
Şafak 40: Nasıl iştir bilinmez ama 50lerin tersine su gibi geçer 40lar
Şafak 30: Artık adana olsun denir iç geçirilir..
Şafak 20 : Gün azaldıkça sevdiklerini göremediğiniz gün sayısı artar ve daha da zorlaşır oradaki durum..
Şafak 15: Sürekli iç çekişler vardır,günaşırı sürer işte.. zaman geçmez bitmez işte..içi sıkılır insanın.
Şafak 10: Kimseyle konuşmak istemez yalnızca uyumak istersiniz zaman geçsin ve artık bitsin diye ama bitmez.. şafak sıkıştırır.. çok az kalmıştır son haftanın içine gireceksinzdir ama bir türlü bitmez.. öyle zordur ki şafak 10 sanki yeni başlamışsınızdır askere öyle uzun gelir ki zaman sanki 450 sayıyormuşsunuz gibidir..
Şafak 5 : Artık gelsinn..artık gelsinn artık bitsinn seslerini duyar gibiydim sevgilim..çünkü ben de sen gibiydim..
Şafak 3 : Şöyle bir düşünme zaman gelmiştir gözünüzde büyütürsünüz o özgürlüğü askere gelmeden önceki zamanınız gözünüzde büyür korkarsınız biraz.. onca dert olacaktır..hiç gelmek istemezsiniz bir yandan.. artk çok alışmışsınızdır oraya.. ve garip gelir size özgürlük...
Şafak 2 : Koşuşturmaca günüdür bugün birsürü işiniz vardır .. imzalanacak şeyler.. çıkacağınıza dair belgeler vs.. vedalaşma faslı vardır..eşşyalarınızı hazırlama faslı..ve çok mutludur kişi.. onca zorluk bitmiştir..
Şafak 000 : Ve sonunda bitmiştir o koskoca 450 gün koskoca bir yük kalkmıştır üzerinizden.. Eminim içinizde vatani görevi yapmanın verdiği bir gurur ve o sevilmeyen yerden çıkmanın huzuru vardır.. en güzeli de sevdiklerinizin yanına gidecek kendi odanızda kendi yatağınızda uyumak olacaktır.. ve midenize güzel ,sıcak yemekler girecektir sonunda..
uzun süre bot giymeyeceksinizdir sanırım.. Herşey hatıra olarak kalacaktır.. herkese askerde olanları anlatma çabası vardır üzerinizde..
Ve askerliğin getirdiği olgunluk vardır üzernizde..
Benim ve sevgilimin yaşadıkları bunlardıı kızlarr.. öyle paylaşmka istedim özet olarak..