Gün Gün AÇLIK ORUCU

Kulaga korkunc geliyor😳😱
Bana da korkunç gelmişti başta sonra araştırınca aslında hiçte öyle olmadığını gördüm Aidin Salih hanımın şu cümlesi her şeyi kafamda netleştirmeme sebep olmuştu..
Net olarak kelime kelime cümlesini yazamayacağım özetle Bir çocuk ya da yetişkin hastalandığı zaman vücudun ilk tepkisi neden iştah kapanması olur?
Çünkü vücûd hastalığa karşı nasıl savaşacağını çok iyi bilir..

Oruç tutarken, yani bedene dışarıdan herhangi bir besin gelmediğinde bağışıklık sistemi sindirimle uğraşmaktan kurtulur, bütün gücünü vücudu temizlemeye yöneltir.

Karaciğer ve bağırsaklardan dışkıyla, akciğerler- den öksürük ve nefesle;beyinden hapşırma, gözyaşı, kulak akıntısı ve geniz akıntısıyla; böbreklerden idrarla; kandan terle metabolik atıkları atmaya başlar.

Bu ağır işin gerçekleşmesi sırasında çok enerji harcanır.

Bu enerjinin temini için önce glikojen ve yağ depoları kullanılır. Onun için açlığın ilk 3-4 gününde her gün 1-1,5 kg. verilir.

Açlık Orucu sırasında su içilmezse, su temini için daha çok hasta hücre kullanılır, dolayısıyla iyileşme daha kısa zamanda gerçekleşir.

Ancak susayanların su içmesi gerekir.
Çünkü Susama toksinleri eritmek için vücudun suya ihtiyacı olduğunu gösterir.

Açlıkta niyet çok önemlidir.

Açlığa niyet edildiğinde bağışıklık sistemi, her organ ve her bir hücre kendini bu niyete göre programlar.

Açlığın her günü için belli miktarda fazlalığı atmayı ve harcamayı planlar.

Açlıktan korkmak için sebep yoktur, açlıktan zarar gelmez;
Açlıkta beden de aç kalmaz, çünkü her bir hücrede her zaman 40 günlük zahire, fizik vardır.

Bununla birlikte vücut, yıllarda toplanan birikinti ve değişen hücreleri gıdaya dönüştürerek kullanabilir.

Bunu idrak edebilenin açlığı rahat geçer.

Hayızlı ve nifaslı kadın, oruç niyetiyle değil, sağlık niyetiyle Su Orucu yapmalıdır.

Sağlık için 10 günden fazla açlığa gerek yoktur.

Açlık yapamayanlar açlık gününün 2 katı kadar günü meyve veya sebze suyu içerek, örneğin, 3 günlük açlık yerine 7 günü, 10 günlük açlık yerine 21 günü sadece meyve- sebze suyu içerek geçirmelidir.
Günde 1,5-2 litre meyve-sebze suyu yeterli olabilir.
Meyve ve sebze suyuna bir miktar su ilave etmeyi unutmamak gerekir.
Gün boyu aynı meyve suyu içilebileceği gibi her öğün farklı meyve suları da içilebilir.
Mesela, 7 gün boyunca sadece greyfurt suyu, elma suyu veya havuç suyu + elma suyu ya da kırmızı pancar suyu + havuç suyu karışımı içilebilir.

aralikli oruc dedikleri diyeti uygulasaniz daha saglikli bence 16 saat vucut dinlendirilip 8 saat yenilip iciliyor sanirim tam bilgim olmamakla birlikte bana daha mantikli gibi geldi. Tabi siz daha iyi bilirsiniz.

01.06 PAZARTESİ

1.GÜN ; Kendimi kötü hissetmiyorum sadece halsizim biraz haricinde Aç değilim susuz da değilim.. Canım hiç su istemediği için içmedim isteseydi içerdim Şimdilik iyi gidiyor diyebilirim..

aralikli oruc dedikleri diyeti uygulasaniz daha saglikli bence 16 saat vucut dinlendirilip 8 saat yenilip iciliyor sanirim tam bilgim olmamakla birlikte bana daha mantikli gibi geldi. Tabi siz daha iyi bilirsiniz.
Evet bunu yaptıktan sonra onunla devam edeceğim 🍀

02.06 SALI

2. GÜN ; yani bir gün öncesinin kahvaltısından sonra bşy yemediğim için Aslında 3.günüm bugün..
Kendimi doğal olarak halsiz hissediyorum . Halâ Aç hissetmiyorum daha devam edebilirim

Niyee zor muydu neler yasadınız
60 saattir bşy yememenin verdiği halsizlik bugün beni ciddi etkiledi hafif mide bulantısı vardı geceden ve bacaklarımda ağrılar oluşmaya başladı aslında yavaş yavaş etkisini göstermeye başlamıştı ama ben yenildim..aralıklı oruç /IF düzeniyle devam ediyorum.. Ayrıca 70 saat açlıktan sonra metabolizma hızı aşırı yavaşlıyor ya bende devam edemeyeceğim için bari riske atmayım dedim ..

60 saattir bşy yememenin verdiği halsizlik bugün beni ciddi etkiledi hafif mide bulantısı vardı geceden ve bacaklarımda ağrılar oluşmaya başladı aslında yavaş yavaş etkisini göstermeye başlamıştı ama ben yenildim..aralıklı oruç /IF düzeniyle devam ediyorum.. Ayrıca 70 saat açlıktan sonra metabolizma hızı aşırı yavaşlıyor ya bende devam edemeyeceğim için bari riske atmayım dedim ..
Anladım aralıklı orucu bozmayın derim gecen yıl önunla güzel kilo vermiştim

Tamam bende devam edeceğim siz ne kadar vermiştiniz nasıl uygulamıştınız
Ben 24 saatte bir yedim. Sabahları sadece hindistan cevizi yağlı kahve tükettim. İlk zamanlar zorlanıyorsun ama sonraları 24 saatte bir bile yemek canın istemiyor. 12 kiloya yakın vermiştim ama tam olarak ne kadar sürede verdim hatırlamıyorum geçmiş zaman

Boyle riskli diyetlere ne gerek var. Sabahlari oldukca hafif yiyerek ve gunde 1 ogun gerekli besini alarakta istenilen kilolar hizli bir sekilde veriliyor. Mesela ben sabah 1 haslanmis yumurta domates peynir ve sekeriz kahve gunde 1 ogun (ekmek pirinc sekerli tuzlu yagli hazir paket hersey yani normal diyette ne yemek yasaksa yemeyip) seklinde kisa surede istedigim kiloyu verdim ve sabitledim. (+ -) 1 2kilo durumuma gore degisse de istedigimi yer haldeyim

Boyle riskli diyetlere ne gerek var. Sabahlari oldukca hafif yiyerek ve gunde 1 ogun gerekli besini alarakta istenilen kilolar hizli bir sekilde veriliyor. Mesela ben sabah 1 haslanmis yumurta domates peynir ve sekeriz kahve gunde 1 ogun (ekmek pirinc sekerli tuzlu yagli hazir paket hersey yani normal diyette ne yemek yasaksa yemeyip) seklinde kisa surede istedigim kiloyu verdim ve sabitledim. (+ -) 1 2kilo durumuma gore degisse de istedigimi yer haldeyim
Ama bu sadece diyet değil ki açlıkla gelen şifa ❤️

X