gümüş mü altın mı ??

erkeğe en başta haram zaten altın ama bence zaten yakışmıyoda gümüş çok daha goş duruyo ben kendim içinde sarı altn sevmem beyaz en güzeli

Kuranı kerımde haram veya helal olarak belırtılmeyen konularda kesın hüküm vermek caiz değildir . yani haram hükmü yoksa haram, helal hükmü yoksa helal diyemeyiz. Peygamber efendimiz dinimizle ilgili mevzuları anlatırken bizi araştırmaya yönlendirmiş ilk olarak Kuranı kerıme başvurun bulamazsanız hadislerime başvurun eger hala bir görüş yoksa alimlerin içtihatlarına yönelin buyurmuşlardir .
Hadis kaynaklarında erkeğin altın kullanmıyla ilgili çok fazla hadis mevcuttur ve bu hadisler güvenilir hadislerdir .
Hz ömer bizler harama düşme korkusuyla helalin 10 da 9 unu terkederdik buyruyor .Yani helalden bile gecmeyi düşünmüşlerdir .
Bizlerde hadislerde caiz olmadığı belirtildigine göre kullanılmasa birşey kaybetmeyiz bu bizin menfeatimize olur.

Altının erkeğe haram olup olmadığı tartışmasına girmek istemiyorum, çünkü bu inançla alakalı bşr şey ve inanç sorgulanmaz. Benim için böyle bir şey çok anlamsız, o ayrı.

Yalnız benim anlamadığım platin yüzüklerden vs. bahstemişler. Mantıklı düşündüğümde altın ve ipeğin haram sayılmasının nedeninin gösterişli olmaları herhalde. Erkekler gösterişten uzak dursun denmiş diyelim, e aynı görüntüde bir şeyi alıp taktıktan sonra ha altın olmuş, ha gümüş, ha platin.

Gösteriş yapmak zaten inançtan bağımsız olarak son derece ayıp, görgü kuralı diye de bir şey var.

Yani diyeceğim o ki, bence altın haramsa erkeğe, kişi öyle inanıyorsa; kuralın çevresinden dolanmasın. O zaman takmasın yüzük, olsun bitsin.

bende erkeğe altın haram diye duymuştum ama eşinizle aynı model alyansı kullanmak istiyorusanız özel brebir aynısından gümüş yapıyolar bazı kuyumcuların gümüşçüyle bağlantıları oluyo onlara söylüyosun onlar senin için yaptırıyo fazla pahalıda olmuyo seçtiğin modele göre değişiyo

görüntüden dolay değil. altın vücutta kadınlık hormonlarının salgılanmasına etki ediyormuş o yüzden. yasak olan her şeyde sağlık için bir zorunluluk kesinlikle var :81:

birde altının içindeki bir madde erkeklik hormonlarına zarar veriyormuş haram olma sebebi de oyüzdenmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…