gümüş mü altın mı ??

arkadaşlar altın erkeklere haram ama neden hiç düşündünüz mü bunun bilimsel bi açıklaması var. altın erkeklerin hormonlarını zarar veriyormuş

haklı olabilirsin.eğer gerçekten haramsa (ki bunu ilk defa burda duydum) elbet bi nedeni vardır laf olsun diye haram değildir o.

ben de haram diye biliyorum
ama sanki sarı altın haram da beyaz altın değil diye aklımda kalmış
ama tamamen uyduruyor da olabilirim

Arkadaşlar,hiç Kuran'ı açıp okudunuz mu?Ben altının erkeğe haram olduğunu söyleyen bir ayete rastlamadım...

Hatta bu konuda bir ara çok ciddi araştırma yaptım.Yok,yok...Bulamadım...

Hatta bu konuda yazılmış hadisler de çelişkili...

Son düzenleme:
Yaaa ısrarla altın erkeğe haram haram deyip duruyorsunuz... Biliyormusunuz ki şuan hepiniz bunu söyleyerek günah işliyorsunuz...
Allah'ın yasaklamadığı hiçbirşey haram değildir... kENDı KENDıNıZE HELAL HARAM ıCAT EDYORSUNUZ.... Altın'ı da Allah yasaklamamıştır.. Kuran'da böyle birayet yoktur....

Altının yasaklanması diye bişey de yoktur.. Sadece muteber (güvenilir) hadislerde Hz. Muhammed'in erkekler için altın ve ipeğin uygun olmadığı uzak durulması gerektiği söylediği rivayet ediilir...
Yani bu durumda erkeğin altın ve ipek kullanması sünnet dışıdır.... Yani alyın alyans takması ile ipek kravat takması arasında hiçbi fark yoktur... Ayn şekilde sakal bırakıp asa kullanmamaı ile altın yüzük takması arasında da hiçbi fark yoktur.. Zira Peygamberimiz sakal bırakmış ve asa kullanmştır, bunları yapmayarak da sünnet dşı hareket etmiş olunur, altın yüzük takarak da sünnet dışı davranılmış olur.....

Bu kadar küçük ayrıntılara takılmayın.... Dinimizin hertürlü gereklerini yerine getirdi de bir tek altın yüzk takmamak mı kaldı....

Altın takmanın ve ipek giymenin erkeklere haram olduğu hususu Kur’ân’da geçmiyor. Altın ve ipek kullanımını erkeklere yasaklayan Hazret-i Peygamber’dir (asm).

Abdullah bin Abbas’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) bir zatın elinde altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkardı, attı. Daha sonra şöyle buyurdu:
“Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.”

Resulullah (a.s.m.) gittikten sonra orada bulunanlar yüzük sahibine, “Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın” dediler. Fakat o zat, “Hayır, vallahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı” dedi(Müslim, Libas ve’z-zînet: 53.)

Fakat unutmayalım; Hazret-i Peygamberin (asm) her sözü vahiydir, her sözü dinin aslındandır. Nitekim unutmayalım; Kur’ân, “O’nun konuşması ancak vahiy iledir”1 buyurarak, Hazret-i Peygamber’in (asm) ancak Cenâb-ı Allah adına yasakladığını veya Cenâb-ı Allah adına emrettiğini bildiriyor. Hazret-i Peygamber (asm), Cenâb-ı Hak adına konuşuyor ve her sözü Vahiy Sahibi tarafından te’yid ediliyor ise, ümmetinin, Kur’ân’da yoktur diye Hazret-i Peygamber’in (asm) sözünü dikkate almaması düşünülemez.

Altın ve ipeğin erkeklere yasaklanmasının sebebine ve hikmetine gelince; öncelikle illeti esas almalıyız. Bunu bir İlâhî nehiy olarak algılayıp, erkek olarak, hiç sebep ve hikmet aramadan altın ve ipek kullanımından vazgeçmeliyiz. Erkekler, altın ve ipek kullanımını Cennete bırakmalılar.

Diğer hususa gelince; altın ve ipek süs olarak, kadınlara mubah kılınan birer süs eşyasıdır. Süslenmek kadının fıtratında vardır. Erkek ise süslenmeye düşkün yaratılmamıştır.—Estetik olmak ve güzel giyinmek ayrıdır.—Süslenmek erkek fıtratına uygun değildir. Riya ve gösteriş kapısını açar. Toplumda tevazu, yardımlaşma ve sevgi gibi güzel hasletlerin yaygınlaşması yerine; gösteriş, bencillik, kibir gibi kötü duyguların yaygınlaşmasına yarar. Güzel ahlâk yerine rezil ahlâklar gelip yerleşir.

İstisnai durumlara gelince: İmam-ı Muhammed, nikâhı tebrik alâmeti olarak altın yüzüğe 3-4 gramı geçmemek şartıyla2; İmam-ı Şafii de başka bir maddeyle karışık halde bulunan, yani saf olmayan ipeğe kumaş içinde yüzde elliden fazla olmamak şartıyla kullanımına izin vermiştir.
milli görüş forumdan alıntıdır.bilginize

sedacım sana katılıyorum. artı bir bilgi vermek istiyorum dini kaynak sadece kuran değildir. dini kaynaklar 4 tür. kuran, sünnet, icma ve kıyastır. kuran da yazmayabilir. ama bu konudaki bilgiyi peygamber efendimiz vermiştir. bilginize....

Arkadaşlar,hiç Kuran'ı açıp okudunuz mu?Ben altının erkeğe haram olduğunu söyleyen bir ayete rastlamadım...

Hatta bu konuda bir ara çok ciddi araştırma yaptım.Yok,yok...Bulamadım...

Hatta bu konuda yazılmış hadisler de çelişkili...

kuranda geçmiyo evet ama hadismiş rivayet mi hikaye mi bilemiycem artık
Peygamber Efendi'miz eline ipek ve altın yüzük alıp erkeklerimize bunlar haramdır demiş

sedacım sana katılıyorum. artı bir bilgi vermek istiyorum dini kaynak sadece kuran değildir. dini kaynaklar 4 tür. kuran, sünnet, icma ve kıyastır. kuran da yazmayabilir. ama bu konudaki bilgiyi peygamber efendimiz vermiştir. bilginize....

evet canım çok güzel yazmışsın..

benim eşime de benim alyansımın aynı modelinin gümüşünü yaptırmıştık :)

arkadaşlar altın erkeklere haram ama neden hiç düşündünüz mü bunun bilimsel bi açıklaması var. altın erkeklerin hormonlarını zarar veriyormuş

katılıyorum..ayrıca sünnet dışı diyenler olmuşş.yanılıpta günaha girmeyin peygamberimizin yaptığı sünnettir..sünnet dışı diye bi şey yoktur peygamberimiz bi şeyi yasaklıyosa bitmiştir..ayetler ardından hadisler vardır dinimizde bize yol gösteren.eğer hadislerde dinlenmicekse pygamberinde bi anlamıyok..haşa niye arar insan sokuluyo..zira burda Allahın dünya üzerinde sözcüsünden bahs ediyoruz onun bize emr ettiği ve yasakladığı şeyler Allahında sözüdür..mirmirmirmir

ayrıca bazı fıkıh kitablarında yazarki.."ya dini emirlerin hepsini yerine getirdimde bi bumu kaldı demek kesinlikle büyük günahlardandır.".oh ya birini yapmadım diye külliyenmi vaz geçicez zaten kimse dünya üzerinde muktedir değildir bütün vecibeleri yerine getirmeye..o yüzden ne kadar yapabilirsen yapıcaksın..

Ben sünnet dışıdır dedim, ama sanırım yanlış anlamışınız...
Erkeğin altın yüzük takması sünnetdışıdır dedim...
Bu eşinizin insiyatifinde olan bişey....
Dini tüm vecibeleri tüm sünnetleri yerine getiriyorsa ne ala... Yüzüğü de altın olmasın...
Ama dinimizin farzları olan mesela namazı kılmayıp da aman altın yüzük yasakmış erkeğe demenin de mantıklı bir tarafı yok demek istiyorum....

Beni birkaç arkadaşım var namaz kılmazlar falan ama nişanlanıken aman altın olmasın günahmış deyi de platin yada gümüş yüzük aldılar..
O zaman onlaa da kızmıştım.. Şimdi de bu konu açılınca aklıma geldi...
Allah'ın her buyruğunu yerine getirdin sanki de tek sorun yüzük altın olmasına geldi demiştim, gene aynı şeyi söylüyorum....
Allah'ın emrettiğini yapmayıp, altın yüzük olayını düşünmek saçma diyorum..
Yoksa dinin tüm gereklerini yerine getiriyorsa ona afım yok, yüzüğü de gümüş olsun...

benim kuzenim çelik yüzük yaptırdı kendine bende öle düşünüyorum 2aya kadar nasipse nişan var aklınızda olsun çokta hoş duruyo

benim aşkımda altın yüzüğünü takmıor onun yerine gümüş takıor bizde erkeklere haram die duymuştukta

Altın takmanın ve ipek giymenin erkeklere haram olduğu hususu Kur’ân’da geçmiyor. Altın ve ipek kullanımını erkeklere yasaklayan Hazret-i Peygamber’dir (asm).

Abdullah bin Abbas’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) bir zatın elinde altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkardı, attı. Daha sonra şöyle buyurdu:
“Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.”

Resulullah (a.s.m.) gittikten sonra orada bulunanlar yüzük sahibine, “Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın” dediler. Fakat o zat, “Hayır, vallahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı” dedi(Müslim, Libas ve’z-zînet: 53.)
Ben bu olayın bi başkasını Hz. Muhammed(s.a.v) kızına sölediğini dinlemiştim Nihat Hatipoğlu'ndan şuan tam olarak hatırlamıyorum yanlış bi bilgi vermiyim ama eğer sağlık açısından zararlı ise ve peygamber efendimiz takmamayı uygun gördüyse erkeklerde altın yüzük takmayı versin ne olur.

ya bizde yakında alıcaz sözlüm altın istemiyo ama sadece sarı altın istemiyo yani çok sarı yüzüklerde erkekte hoş durmuyo zaten hakverirsinizki ama beyaz altın veya sarısı belli olmayan 2renkli alyans takabilirler bence hem düşünsenize ellerinde sarı yüzükler olan ve ipek gömlekle yaldır yaldır gezen bi erkeği ıyy haram olması çok doğal:lepi:

Ben sünnet dışıdır dedim, ama sanırım yanlış anlamışınız...
Erkeğin altın yüzük takması sünnetdışıdır dedim...
Bu eşinizin insiyatifinde olan bişey....
Dini tüm vecibeleri tüm sünnetleri yerine getiriyorsa ne ala... Yüzüğü de altın olmasın...
Ama dinimizin farzları olan mesela namazı kılmayıp da aman altın yüzük yasakmış erkeğe demenin de mantıklı bir tarafı yok demek istiyorum....

Beni birkaç arkadaşım var namaz kılmazlar falan ama nişanlanıken aman altın olmasın günahmış deyi de platin yada gümüş yüzük aldılar..
O zaman onlaa da kızmıştım.. Şimdi de bu konu açılınca aklıma geldi...
Allah'ın her buyruğunu yerine getirdin sanki de tek sorun yüzük altın olmasına geldi demiştim, gene aynı şeyi söylüyorum....
Allah'ın emrettiğini yapmayıp, altın yüzük olayını düşünmek saçma diyorum..
Yoksa dinin tüm gereklerini yerine getiriyorsa ona afım yok, yüzüğü de gümüş olsun...

Dinimizin tüm vecibelerini yerine getirmek elbette önemli ama bir ibadeti yapmıyor diye diğer ibadetlerden vazgeçmek de müslimana yakışmaz.Allahu Teala kulun yaptığı hiç birşeyin zayi olmayacağını bildiriyor,ne bir iyiliğin ne bir kötülüğün.

Back