gümüş mü altın mı ??

cennet35

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
2.578
1.533
373
bir arkadaşım erkeklerin nişan yüzükleri falan gümüş olmak zorunda erkekler altın takmaz dedi aklıma takıldı doğru mu bu ??

altın erkeklere haram yani günah arkadaşlar altın sadece kadına aittir sadece kadını temsil ettiği için kuranı kerimde de erkeklerce takılması haram görülmüştür diye biliyorum oyüzden erkeklerin çoğu ya yüzük takmaz yada altın olan yüzükk yerine gümüş yüzük takar

DıNımizde erkeklere sarı altın süs olduğu için günah kızlar benim erkek arkadaşımda aynı düşünenlerden
biraz baktım internetten sizlerle de paylaşıyımm ,
bu arada babamda gümüş takıyor

ıpek erkeğe haramdır. Ancak elbisedeki dört parmak enindeki ipek şeritler, mesela ipek kravat caizdir. ıpek gömlek ve ipek elbise erkeğe haramdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Altın ve ipek, ümmetimin kadınlarına helal, erkeklerine haramdır.) [Taberani]

ipek kumaş ve altın yüzük hanımlara yönelik olmalıymş

Kızlar ya altın demişken beyazı, yeşili hepsi mi haram
Mesela ipek için belli bir sınır varmış ya
altın için de öyle bir sınır var mı
yani evlilik yüzüğü olsa bile haram mı

Bir de evli olup da gümüş alyans takanlar var mı aranızda

benim eşim de bu yüzden değiştirdi alyansını,gümüş aldık ona.aynısından ben de aldım kendime,arada takıyorum,aldığımız modelin aynısının altınını da görmüştüm,maddi durumumuz biraz düzelsin kendime altın olanını alacağım.şimdi hem gümüşü hem altını aynı anda taktığım oluyor:))

benim eşimde takmıyo yüzüğünü.hatta bu konuda biraz atıştık bile ben takmasını istiyorum ama yüzük takmayı sevimiyo.ilk başlarda erkek altın takmaz dedi tamam anladık çıkardı.ama sonra gümüş yüzük aldım ona onuda takmıyo bin türlü mazeret.

ay ne saçma
ne oluyo acaba altın takınca
ben böyle bişeye rastlamamıştım hiç

Allah aşkına dininizi başkalarından öğrenmek yerine Kuran-ı Kerim'i açıp bir okuyun. Hangi ayet yasaklamış erkeklere altını? Haramı ancak ve ancak Allah belirler, o da hükümlerini Kuran-ı Kerim'de bildirmiştir. bunun dışında kimse kafasına göre haram helal icat edemez. Allah aşkına hangi ayet yakalamış erkeklere altını?

Erkekler her türlü günahtan, mekruhtan ellerini eteklerini çektiler de, bir tek altın yüzük mü kaldı...
Sigara içen, alkol kullanan göz zinası yapan evlenmeden önce sevgili edinen adamın erkeğe altın günah demesi komik olur dimi...
Haa dininin tüm vecibelerini yerine getiriyordur, o zaman amenna...

Erkeklere altın Kuran tarafından yasaklanamıştır.. Fakat muteber hadisler Hz. Muhammed'in altın ve ipeği erkeğe yasakladığını söyler....
Yani günah değildir, sadece sünnet dışıdır....

bu saydıklarını yapan birisi zatenn bu kadar ince düşünemez
ıstisnalar için sorulmuş bi soru sanırımkaydirigubbakcemile5

arkadaşlar altın erkeklere haram ama neden hiç düşündünüz mü bunun bilimsel bi açıklaması var. altın erkeklerin hormonlarını zarar veriyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…