Yav pilavla pasta ayni seymi ya kabarmazsa
Kurabiyeyide xok severim ,tam senlik bir katagori olur ogretirsin bize artik butik kurabiyelerini
ahaha evet sorma ben ne talihsizlikler yaşamadım bu kategoride
onlardan yapmam da tart güzel olurduu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yav pilavla pasta ayni seymi ya kabarmazsa
Kurabiyeyide xok severim ,tam senlik bir katagori olur ogretirsin bize artik butik kurabiyelerini
ahaha evet sorma ben ne talihsizlikler yaşamadım bu kategoride
onlardan yapmam da tart güzel olurduu
Bak ben birkeresinde elmali tart denemistim elmalari cig koydugum icin olmamistisendrn sana yakisir bir tart bekliyoruz ozaman
kazene soyle sana bir abonelik karti cikartsinaa hadi ya
ben hiç tart yapmadım ama çok severim yapılırsa yarışma deneyecez artık sanki katılmak zorundayım yaa
ahh sorma hemde nasıl uğraştırıcıGayet şık olmuş, tadıda güzeldir. Baya da uğraştırıcıymış
kazene soyle sana bir abonelik karti cikartsin
saka bir yana katil tabiki siz katildikca bizde istaha geliyoruz
ahh sorma hemde nasıl uğraştırıcı
teşekkür ederim canımm
ahaha yok almıyım :18::18:
sende katılda bende iştaha geleyim
ahaahah kazene ileteceğimRisksiz bir katagori olursa kesin katilirim
VAY VAY VAAY EYLÜLE BAK SEEN
Ne güzel bi pasta olmuş öyle tebrik ediyorum süper bi marifet
Dolmiği unutmayıp pastadan verirsin demi
eylülüm ellerine sağlık
her asamasını okudum meraktan yarısmada basarılar dilerim tatlım
çok hoş çok şeker yaa elinize sağlık
üç kat pandıspanya olması için küçük ve derin kalıpta mı kek yapmalıyız:26:
hazır pandıspanya ile olmaz sanırım
Canımm çektiii :76:
Eylülotii ellerine sağlık yavrumm, çok güzel gözüküyor
zeynoo nickin eski haline dönüvermiş
teşekkür ederim tatlımmm yarışma ne olacak bakalım
He yaav kk eski versiyona döndü sanırsam
Oyum sana
Herkese merhabalarrr
Tarifime başlamadan önce bu kategoride çok talihsizlikler yaşadığımı belirtmek istiyorum Aslında başka bir pasta yapmıştım ama dediğim gibi bir sürü aksilik sonucu pastam istediğim gibi olmadı ve uğur böceğinin bana uğur getirmesini umarak uğur böceği pastamla karşınızdayım
Malzemeler
Eki Görüntüle 1029385
Pandispanya için :
3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 su bardağından 2 parmak az un
2 silme çorba kaşığı mısır nişastası
2 paket kabartma tozu
Ara Katları için ;
(Ben krema kullanmadım onun yerine ara katlar ve üzerini kaplamak için krem şanti kullandım , krema da kullanabilirsiniz tabi )
2 paket krem şanti
1 kase vişne
2 paket çikolatalı draje
Biraz çikolata parçaları
Üzeri İçin ;
Frambuazlı Jöle
Pandispanyamızı yapmaya ; yumurta, un, şeker , nişasta ve kabartma tozunu karıştırma kabına ekleyerek yaklaşık 7 dakika çırpıyoruz
Eki Görüntüle 1029386 Eki Görüntüle 1029387 Eki Görüntüle 1029388
Daha sonra hazırladığımız pandispanya harcını yağladığımız kalıba döküp , 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz
Eki Görüntüle 1029389 Eki Görüntüle 1029390 Eki Görüntüle 1029391 Eki Görüntüle 1029392
Pandispanya pişerken bu arada , uğur böceğimizin üstündeki benekleri yapmak için düz bir tepsiye yağlı kağıdın üzerine bir miktar benmari usulü erittiğimiz çikolataları yuvarlak şekilde sıkıyoruz ve soğutuyoruz
Eki Görüntüle 1029393 Eki Görüntüle 1029394
Pişen pandispanyamızı 3 kat olarak kesiyoruz ve yuvarlak bir pasta olmasını sağlamak için pandipanyanın sığabileceği büyüklükte bir tencereyi folyoyla sarıp içerisine ilk katı yerleştiriyoruz , krem şanti ve vişne ile kaplıyoruz
Aynı şekilde ikinci katı da yerleştirip krem şanti , çikolata ve drajelerimizle kaplıyoruz , üst tabanını da dikkatli bir şekilde yerleştirip dolapta şekil alana kadar bekletiyoruz yaklaşık 15-20 dk
Eki Görüntüle 1029395 Eki Görüntüle 1029396 Eki Görüntüle 1029397 Eki Görüntüle 1029398 Eki Görüntüle 1029399 Eki Görüntüle 1029400
Soğuyan kekimizi tencereyi ters çevirerek servis tabağımıza alıyoruz , çok tatlı oldu top gibim
Eki Görüntüle 1029401 Eki Görüntüle 1029402
Daha sonra oval durması için kenarlarından biraz kesiyoruz ve krem şantiyle kaplıyoruz
Eki Görüntüle 1029403 Eki Görüntüle 1029404
Daha önceden soğuttuğumuz çikolata beneklerimizi üzerine yapıştırıyoruz
Eki Görüntüle 1029405 Eki Görüntüle 1029406
Kekimizin jölesini kaplamak için fırın telinin altına bir tabak koyup kekimizi telin üzerine koyuyoruz ve jölemizi ilave ediyoruz , kendi etrafına yayılıyor zaten
Eki Görüntüle 1029407 Eki Görüntüle 1029408
Kekimizi Jöleyle kapladıktan sonra tekrar servis tabağına alıp uğur böceğimizin kafasını yapmaya başlıyoruz , aslında kalan kekleri top şeklinde yapıp çikolatayla kaplayacaktım ama olmadı çikolatası dağıldı bu yüzden şeker hamuruyla yaptım
Bir parça siyah şeker hamuru yuvarlayıp üzerine şeker hamurundan gözlerini ağzını ve antenlerini yapıyoruz
Eki Görüntüle 1029409 Eki Görüntüle 1029410
Vee Pastamız Sonunda Hazırrrr
Eki Görüntüle 1029411 Eki Görüntüle 1029381
Servis edebilirizzzz
Eki Görüntüle 1029378
Eki Görüntüle 1029379
Afiyet Olsun
Eki Görüntüle 1029377
Eki Görüntüle 1029383