GÜL OLDUM :(

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Mesajını gördüm canım, ama buraya yazmak istedim ki başkaları da okuyabilsin :KK66:.
Benim bildiğim kadarıyla bu hastalığın karaciğerle alakası yok, yani doktora sorduğumda öyle demişti. Hatta o kadar söyledim tahlil yapalım dedim, hiç gerek yok, bu psikolojik bir hastalık dedi. (Üstelik özel hastaneye gittim, bilirsiniz normalde özel hastaneler para almak için gerekli gereksiz bir çok tahlil yaptırmak isterler)
Ama benim gözlemlediğim kadarıyla gerçekten de söylediğin şeyler hastalığın var olan semptomlarını arttırıyor. Mesela turşu yersem ya da terlersem kaşıntılarım artıyor. Bunlara dikkat etmeye çalışıyorum. Doktor 3 ayda geçer demişti, heralde 2 ayı geçmiştir benim hastalığın başlangıcı. Az kaldı inşallah. Ama hala yenileri çıkmaya ve kaşınmaya devam ediyor malesef :KK43:.
İlgin alakan için tekrar teşekkür ederim. Allah tüm hastalara şifa versin.
Hastalığınız geçti mi acaba ?

Evet. Nasıl kurtuldunuz.
Merhaba.
Kurtulmak demeyeyim de daha doğrusu zamanla kendiliğinden söndü. Çünkü doktorun verdiği ilaçlar sadece dıştan cilde sürülen kremlerdi ve malesef yeterli olmadı. Hastalığım toplamda 6 ay sürdü özellikle ilk 3-4 ay çok şiddetli geçmişti. Sonra zamanla azalarak bitti çok şükür. Benimki tamamen psikolojikti belki o yüzden ilaçlar yeteri kadar etki etmemiş olabilir.
Size çok geçmiş olsun dilerim, inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz.

Merhaba.
Kurtulmak demeyeyim de daha doğrusu zamanla kendiliğinden söndü. Çünkü doktorun verdiği ilaçlar sadece dıştan cilde sürülen kremlerdi ve malesef yeterli olmadı. Hastalığım toplamda 6 ay sürdü özellikle ilk 3-4 ay çok şiddetli geçmişti. Sonra zamanla azalarak bitti çok şükür. Benimki tamamen psikolojikti belki o yüzden ilaçlar yeteri kadar etki etmemiş olabilir.
Size çok geçmiş olsun dilerim, inşallah en kısa zamanda iyileşirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Bende atlatırım inşallah. İlaçlar bana da yeterli gelmedi. Umarım gecer.

Gelişmeleri aktarmak istiyorum, belki birilerine faydası olur :KK52:
Kortizonlu losyonu fazla kullanmak istemedim. Belki en fazla 10 gün düzenli kullanmışımdır. Bu losyon sadece kaşıntıyı azaltıyor, onun dışında tedavi edici bir ilacı yokmuş bu hastalığın.
Kaşıntılar azaldı, ancak yenileri çıktı sonradan, onlar kaşınmaya başladı bu sefer. Şimdilik durumum daha iyi. Döküntüler başlayalı yaklaşık 1,5 ay falan olmuştur bu arada. Tamamen geçmesi 3 ayı buluyormuş doktor öyle demişti. İnşallah vücudumda iz, leke kalmaz :KK17:.
Geçmiş olsun canım. Kremi en fazla on gün kullan demişti doktorum ve alerji hapida verdi.stres yapınca yüzümde hemen tekrar lekeler oluşuyor.bir sürü test yaptılar kesin bı tedavisi olmadı .krem hap çok kötü olursa iğne

Bu hastalıktan kurtulan varmı bnde bir buçuk yıldır cekiyorum içten ateş ve kizariklae olmaya başladı nemlendirici ilaçlar fayda etmiyoru güneş hele mafediyoe adamı
Canım kimsenin havlusunu kullanmam.kimsenin carsafina yatmam . yastık kılıfını iki günde bir degistiririm .mümkün olduğunca yüzüne kimyasal hiç bir sabun kullanma.nemlendirici kremler daha kötü yapıyor.illa nemlendirmek gerekirse hafif buhar ya da hafifçe ispat yüzünü öyle kalsın.sabun kesinlikle sürme. Kortizonlu kremler bı yere kadar oluyor.onemli olan çok dikkat etmek. Streste çok tetikliyor.mumkun olduğunca direk güneş ışığına maruz kalma.sapka ya da şemsiye kullan

Canım kimsenin havlusunu kullanmam.kimsenin carsafina yatmam . yastık kılıfını iki günde bir degistiririm .mümkün olduğunca yüzüne kimyasal hiç bir sabun kullanma.nemlendirici kremler daha kötü yapıyor.illa nemlendirmek gerekirse hafif buhar ya da hafifçe ispat yüzünü öyle kalsın.sabun kesinlikle sürme. Kortizonlu kremler bı yere kadar oluyor.onemli olan çok dikkat etmek. Streste çok tetikliyor.mumkun olduğunca direk güneş ışığına maruz kalma.sapka ya da şemsiye kullan
Bn smdi fototerapi tedavisi görüyorum ışık tedavisiymis bakalım nolcak.hayatimiz sürekli bu sekildemi gecixek peki.zaten çalışıyorum iş yerinin stresi ayri .stressiz yaşam yok

Yahu bu öyle geçmeyecek yıllar sürecek bir şey degildi ki. Şaşırdım yorumları okuyunca. Bulaşıcı bir şey de değil.

Üniversite yıllarında olmuştu bende de. Madalyonu arayıp bulmuştu doktor, sırtımdaymış. Bu stersten olan bir şey, kaşıntıyı azaltacak bir şeyler yazarım ama üç aya kadar kendiliğinden geçer demişti. Nitekim geçti de. Verdiği kremleri de bir iki defa kullandım, kaşıntı dayanılmaz değilse kullanma demişti çünkü. Sonra bir daha da olmadı.

Bence stresinizi azaltmayı deneyin. Mahvoldum bittim hastalığı falan değil yani. Hatta ben ilk önemsememiştim de boynuma kadar çıkınca yüzümde de olacak diye gittimdi doktora. Yüzünde çıkması çok zor ama merak etme iz bırakmadan kaybolur bunlar çıksa da demişti.

Yahu bu öyle geçmeyecek yıllar sürecek bir şey degildi ki. Şaşırdım yorumları okuyunca. Bulaşıcı bir şey de değil.

Üniversite yıllarında olmuştu bende de. Madalyonu arayıp bulmuştu doktor, sırtımdaymış. Bu stersten olan bir şey, kaşıntıyı azaltacak bir şeyler yazarım ama üç aya kadar kendiliğinden geçer demişti. Nitekim geçti de. Verdiği kremleri de bir iki defa kullandım, kaşıntı dayanılmaz değilse kullanma demişti çünkü. Sonra bir daha da olmadı.

Bence stresinizi azaltmayı deneyin. Mahvoldum bittim hastalığı falan değil yani. Hatta ben ilk önemsememiştim de boynuma kadar çıkınca yüzümde de olacak diye gittimdi doktora. Yüzünde çıkması çok zor ama merak etme iz bırakmadan kaybolur bunlar çıksa da demişti.
Benim iş hayatım stres vala .stresi birakamiyorsunki . Güneşten aşırı etkileniyorum

X