Arkadaslar vucudumda once kücük daha sonra büyüyüp kırmızı kasıntısız kızamıklar cıktı ONce devlet hastanesine gittim doktor egzama sedef arası dedi krem verip yolladı hiç tatmin olmadıgım icin Birde özel hastaneye gittim oda gül rose hastalıgı dedi krem verdi Ama hiçbir işe yaramadı bir bir artıyor sayıları kafayı yemek üzereyim bu hastalıgı geciren veya olan varmı ne iyi geliyor ve neden cogalıyor sapıtıcam artık stres yapma diyorlar bunları gordukce nsan nasıl stres yapmaz Dua edin lütfen biran once yok olsunlar tamamen
(
Canım bende bu sene oldum. Ben ilk çıkışını farkedemedim bir gün duşa giriyordum ki soyununca göbeğimde küçük küçük kırmızılıklar farkettim sonra nemlendirici filan sürdüm geçer diye bekledim ben duşa girip keselendikçe her gün dahada arttı gögsüme kollarıma kalçalarıma kadar indi.
Doktora gittim özele gittim profesöre muayene oldum dr. direkt bakar bakmaz rose hastalıgı dedi. Ufak ufak yuvarlaklar içi kuru pul pul etrafı kırmızı.
Senin gencecik bu yasında ne derdin varda kendine bu kadar stres yaptın dedi bu hastalıgın tek sebebi ve tetikikleyicisi sadece stres dedi.
Geçmesi duruma göre 6 hafta 12 hafta arasıdır dedi.
Dua etde iz kalmasın dedi.
İz kalmasın diyince ben başladım ağlamaya iz kalırsa ne yaparım ben nasıl gelinlik giyerim nasıl insan içine çıkarım 50 tane şey kurdum kafamda.
Allaha şükür ilaçlarımı düzenli kullandım şimdi 1 tane bile kalmadı vücudumda hepsi tamamen geçti gitti. Kimisinde kalıcı olabiliyormus.
Yapmaman gerekenler sadece şunlar.
- Asla tırnaklarınla kaşıma, kaşındıgı zaman avcunun içiyle hafif ovala kaşıntısını alır.
- Duşa girdiğinde kesinlikle duş jeli gibi maddeler sürme
- Sakın keselenme dahada çoğaltıyor.
Suyu vücuduna dök saçlarını önüne alarak yıka şampuan da değmesin vucuduna birde ilaçlarını aksatma düzenli kullan.
Bana bir tane nemlendirici losyon verdi bir tanede lekeleri yok etmek için bi ilaç verdi birde atarax verdi hap.
ilk zamanlar çok batma yapıyor iğne sokar gibi oluyor kaşınıyor zamanla tamamen geçiyor.
Benimkiler tamamen geçti 3-4 ay oldu fakat şu an vücudum acayip kuruyor derilerim yırtılır gibi ayrılıyor birbirinden, hemen nemlendirici sürüyorum ayrıyetten her duştanvücut losyonu nemlendirici kullanıyorum.
Zor bi hastalık çok bakım istiyor.
şimdiden geçmiş olsun canım.
Sakın kafana takıp stres yapma dahada çoğaltırsın emin ol geçicek sadece uzun sürüyor biraz sabırlı olmalısın...