Gül "geliyorum" dedi AKP kapıları kapattı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.661
798
AKP kongresinin 27 Ağustos'ta yapılması, Gül'ün genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna oturmasını engelleyecek.

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi, “AKP’de genel başkan kim olacak?” tartışmalarını başlattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Cumhurbaşkanlığım bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim. Benim için tabii ki doğal olan şeydir” dedi. Cumhurbaşkanlığı görevi 28 Ağustos’a kadar sürecek olan Gül, “Cumhurbaşkanlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim. Partime dönmem benim için doğal olan şeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde yoluna devam edecek” şeklinde açıklama yaptı.

Gül’den sonra basın toplantısı düzenleyen AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik ise AKP’nin 27 Ağustos’ta olağanüstü kongreye gitme kararı aldığını açıkladı. AKP MKYK’sından çıkan karara göre Cumhurbaşkanı Gül, AKP için genel başkanlığa aday olamayacak. Çünkü Cumhurbaşkanı Gül, cumhurbaşkanlığı görevini kongreden bir gün sonra 28 Ağustos’ta Tayyip Erdoğan’a devredecek.

Kongrenin 27′sinde yapılıyor olması, Ankara kulislerinde, 28 Ağustos’ta görev süresi dolacak olan Gül’ün partiden uzaklaştırılması olarak yorumlandı.

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/akpde-gul-kavgasi-575411/

Hayir olacak olan şudur bence ki. Ahmet Davutoğlu Başbakan olacak. Abdullah Gül'ün amaci Basbakanlik değil ki. Zaten biraz dinlenmek ara vermek istedigini duymustum. Daha farkli bir konuma gelecektir büyük ihtimalle...

ben kötü niyetli bir haber olduğunu düşünmüyorum ama sanki erdoğan - gül arası da gergin gibiydi son zamanlarda

Hayir olacak olan şudur bence ki. Ahmet Davutoğlu Başbakan olacak. Abdullah Gül'ün amaci Basbakanlik değil ki. Zaten biraz dinlenmek ara vermek istedigini duymustum. Daha farkli bir konuma gelecektir büyük ihtimalle...
Abdullah gül ün askıya alınan davası açılacakmış..kayıp 1 trilyon davası..bakalım sonuç nasıl olacak..

'Kayıp Trilyon Davası'nda Abdullah Gül için geri sayım başladı!
bizim siyasette başlık çıkmış..hayırlısı olsun inşallah..

Başbakan Davıdoğlu olur gibi geliyor bana, sonradan Gül olacak konuşmaları da var tabi ki. herhangi bir ildeki milletvekili istifa ettirilip ara seçime gidilerek Gül'ün önce vekil sonra başbakan olacağı söyleniyor

Akp nin Abdullah Gül'e kapıları kapattığını düşünmüyorum,başbakan olmak şuan hemen kolay olmayabilir,başbakan Ahmet Davutoğlu olur diye düşünüyorum,Gül'ü 2015 seçimlerine hazırlarlar büyük ihtimalle.

durun bakalım hakkında açılan bir dava var sonuçta ondan ceza alacakmı?

Almaz bence.
Aklıma rahmetli Erbakan geldi. Nur yüzlünün tekeydi rahmetli, ama trilyonları götürdü valla. Davasıda zaten ev hapsine dönmüştü derken öldü gitti.
çalan çırpan vezasını çeksin..rabbim fırsat vermesin inşallah yaptıkları yanlarına kar kalmasın..baklava çalan çocuk bile ceza alıyorken..

Bende Arınç olur diyordum ama Sayın Bülent Arınç'ın önü kesildi vb yorumlar okudum, yine de bilemiyorum tabii:KK64:
Ya birde Cumhurbaşkanı olan birinin yeniden Başbakan olması ya da siyaset hayatına devam etmesi garip geliyor bana.

onlar dava arkadaşı öyle ha deyince kimse aralarına nifak tohumu ekemez....vardır bi bildikleri.....kimse öküz altında buzağı aramasın......

O hiç belli olmaz, uzun zamandır Sayın Gül ve Başbakan arasında anlaşmazlıklar vardı, bu yeni bir dava değil, hatırlar mısınız bilmem, eşler arasında bile eskisi gibi samimiyet olmadığı, mesafe olduğu konuşuldu, dedikodu diyebilirsiniz, delil var mı diyebilirsiniz, şöyle bir hafızanızı yoklayın, Emine hanım ve Hayrünisa hanım protokol gereği zorunlu haller hariç uzun zamandır hiç yanyana geldi mi?
Türkiye Barolar Birliği toplantısındaydı sanırım Sayın Gül tebessüm edip alkışladığında Başbakanımızın yüz ifadesini hatırlayın, bence Başbakan uzun zaman önce yolları ayırmayı düşünüyordu zaten.
Biraz olsun Başbakanı tanıdıysam şayet Abdullah Gül'ü yeniden partiye almaya niyeti olsaydı bunun sinyalini aylar önce verirdi, Gül hakkında soru sorulduğunda hep üstü kapalı ama beraber devam etmeyeceğine dair mesajlar verdi.
Düşüncemi yineliyorum, zaten Gül'ün yeniden partiye girip vekil, bakan veya başbakan olması bana göre uygun değil
.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back