Siz öyle olduğunuz için eşiniz de böyle. Ona bir şey bırakmamışsınız ki. O da zaten sizin her şeyi yapacağınızı bildiği için pasif duruyor.
18 yıllık evlilikte düzelmemişse zaten bundan sonra hiç sanmam.
18 yıldır evli olduğunuza göre eşinizin yaşı da az değildir artık. Bu yaşa kadar değişmeyen bundan sonra da değişmez. Öyle yetişmiş zaten evlenince de her işi becerebilen, dominant karakterde annesi yerine kendini yönlendirecek biriyle evlenmiş, kendini toparlamasına gerek kalmamış. İyi taraflarının tadını çıkarmaya çalışın ne diyelim.
Bende size katılıyorum pısırık bı erkek asla istemezdım.Erkek dedıgın bi işi halledebılmeli.Kendine guvenen özgüvenli olmalı.yinede şanslımısın ne sana başkaldıran biri yok
Adam kırkına gelmiş değişmez artık
acaba hep mi böyleydi
yoksa siz zaten halledersiniz diye mi böyle oldu
zira biz çok rahat erkeklerin arkasını toplamaya alıştırıyoruz
aman X düşünür zaten diyiveriyorlar
oraya gidilecek, buraya gelinecek vs vs
geçen bir yakının cenazesi vardı, beni aradı şu saatte şurada imiş, sen gidecek misin dedi, gideyim dedim evi bilmiyorum dedim ara sor ben de camiye giderim namaz kaçta vs dedi neyse
sonra bir gittim, kv cenazeye gitmemiş ben de eşim onu almaya gitti sanıyorum yoo gitmemiş
eee dedim neden gidip anneni almadım
sen alsaydın dedi bana
ben de benim annem mi bana mı düşer dedim ayrıca benim arabam da yok dedim
söyleseydin alırdım dedi sonra
ben de dedim ki o annenin sorumluluğu bunu sana öğretmedi ise bunu ben mi öğreteceğim
adam değişmez, yıllarca böyle eksikliklerini kapatmaya çalıştım öğrenir belki diye hayır tam tersine biz takip etitkçe ddaha beter oluyor ben de artık onun arkasını kollamıyorum mesela
hani otur demeyince oturmaz demişsiniz ya işte demiyorum otur diye oturmasın
haa bu arada oğlumuz bizi almaya bile gelmedi gelin göndermedi de denmiş olabilir mesela ama ben gerçeği biliyorum ya yeter
ayy bu arada konunuzda kendi derdimi de döktüm
sonuçta çok her şeyi yapmamak lazım yani daha doğrusu onun yerine de düşünüvermemek lazım
bu arada eşim hiç nazlı da büyütülmemiş, geldiği yere de dişi ile tırnağı ile gelmiş ama hazır düşünen var deyip yaymak kolay oluyor çoğu zaman
18 yıl olmuş. adamı değiştiremeyeceğinizi farkettiğinizde siz alışmaya çalışsaydınız keşke.
Bu saatten sonra bu konuda eşiniz değişir mi bilemiyorum.Yapısı bu,ya kabullenmelisiniz yada..
Belki üzerine ufak ufak sorumluluklar verebilirsiniz,bu şekilde pasifliğini yavaş yavaş atabilir.
Bu arada yazdığınız ilk paragrafta kendimi gördüm,anlıyorum sizi.
Onun bu tutumuna alışmaya çalışmak kendimden vermek olurdu herşey adına. O zaten böyle diye bende salsaydım ozaman napardık bilmem. Değişmesi için çok mücadele ettim ama maalesef. Olmayınca olmuyor
bi an kendimi gördüm , sizi en çok iyi anlayanlardan biriyim .iyi bir insan artniyetsiz, ama pasif , hem onu hem kendimi savundum 19 yıl boyunca hem kadın hem erkek oldum .19 yıl sonunda artık yeter dedim ve boşanma kararı aldım , ayın 2'de tam bir olucak , işin ilginci hala benimle evde ve evini tutacagım eşyasını alacağım onu yerleştirip kendi düzenime kaldıgım yerden devam edeceğim :) bu arada şu ana çocuklar da dahil akrabalarımda en yakın 1 arkadaşım hariç hiç kimse bilmiyor çok zor bir süreç beni bekliyor ...Rabbim utandırmasın pişman etmesinSelam Arkadaşlar
Bazen diyorum kendime annem babam iyiki beni yoklukla,sıkıntıyla,acılarla büyütmüş. Bana bir cam bebek muamelesi yapmamışlar diyorum iyi ki. El bebek gül bebek nazlı tizli büyütmemişler,her istediğim alınmamış iyiki, kendimle kendim mutlu olmayı öğrenmişim elimdekilerle yetinmeyi bilmişim. İnanın şükrediyorum herhalime. Anam Babam birgün beni gütmedi kalkda şunu şöyle bunu böyle yap diye. Ben onlar demeden yapardım. Yada 1 kez deseler ikiletmez uygulardım. 18 yıllık evliyim eşim birgün bile müdahale etmemiştir kıyafetime,tavırlarıma,bana. Bana fırsat vermedin ki hiç neyi nerde nasıl yapacağını gayet iyi biliyorsun der. Ne mutlu sana o zaman derim.
Hayata karşı insan ilişkilerimde bile ölçülü,ne istediğini bilen ve asla hakkını yedirmeyen biriyim. Dimdik dikilirim ters bişey olursa hakkımı ararım savunurum. Ama Eşim? Her konuda pasif,sessiz,suskun. Onun hakkını bile ben soruyorum yeri gelir. Yanlışa uğrar susar. İşten atılır susar. Ailesi yanlış yapar hakkını yer susar. Birşey yapılacak düşünmez hep ben düşündürmek zorunda kalıcam. Ayakta dursa off yoruldum oturayım demez! İlla biri otur diyecek. Karamsar takılır illa ben yada başkası ona morel vermeli motive etmeli. El insaf yahu bende bayanım ben nasıl kendime yetiyorsam eşimden bir morel motive bile görmediğim halde çoğu zaman ayağa kalkıp güçlü duruyorsam diyorum bu eşim neden böyle??!
İnanın yıldım yılıyorum! Tahammülüm kalmadı inanın. Sürekli ağzıma bakan bir Eş. Yahu düş yakamdan sen erkeksin hep benden medet bekleme. Güçlü ol,kendine yet..Bana yet..Off yoruldum arkadaşlar nolur bana birşeyler yazın.. Çok zor güdülmeye alışmış bir erkekle yaşamak! Burda eşimin karateride zaten böyle demekle birlikte; aile içi yetiştirilme tarzında da hata görüyorum inanın..çünkü Annesi kendi diyordu "ayyy ben oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm nazlı büyütttüm" iyi yaptın be kadın!!! Kız gibidir oğlum valla şanslısın. En iyi bildiği şey evden işe,işten eve dedi kadın bana ozamanlar.. Pravo. Çocuklarınızı kuzu gibi büyütürseniz koyun gibi güdülürler demişler ama ben çoban olmak istemiyorum..Allah akıl vermiş hepimize herkez kullansa şu aklı. Ne bilim(((
Çok sıkıldım yazayım dedim... sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?