• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güdülmeye Alışmış Koca..!

Guri35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2016
413
326
103
51
Selam Arkadaşlar

Bazen diyorum kendime annem babam iyiki beni yoklukla,sıkıntıyla,acılarla büyütmüş. Bana bir cam bebek muamelesi yapmamışlar diyorum iyi ki. El bebek gül bebek nazlı tizli büyütmemişler,her istediğim alınmamış iyiki, kendimle kendim mutlu olmayı öğrenmişim elimdekilerle yetinmeyi bilmişim. İnanın şükrediyorum herhalime. Anam Babam birgün beni gütmedi kalkda şunu şöyle bunu böyle yap diye. Ben onlar demeden yapardım. Yada 1 kez deseler ikiletmez uygulardım. 18 yıllık evliyim eşim birgün bile müdahale etmemiştir kıyafetime,tavırlarıma,bana. Bana fırsat vermedin ki hiç neyi nerde nasıl yapacağını gayet iyi biliyorsun der. Ne mutlu sana o zaman derim.

Hayata karşı insan ilişkilerimde bile ölçülü,ne istediğini bilen ve asla hakkını yedirmeyen biriyim. Dimdik dikilirim ters bişey olursa hakkımı ararım savunurum. Ama Eşim? Her konuda pasif,sessiz,suskun. Onun hakkını bile ben soruyorum yeri gelir. Yanlışa uğrar susar. İşten atılır susar. Ailesi yanlış yapar hakkını yer susar. Birşey yapılacak düşünmez hep ben düşündürmek zorunda kalıcam. Ayakta dursa off yoruldum oturayım demez! İlla biri otur diyecek. Karamsar takılır illa ben yada başkası ona morel vermeli motive etmeli. El insaf yahu bende bayanım ben nasıl kendime yetiyorsam eşimden bir morel motive bile görmediğim halde çoğu zaman ayağa kalkıp güçlü duruyorsam diyorum bu eşim neden böyle??!

İnanın yıldım yılıyorum! Tahammülüm kalmadı inanın. Sürekli ağzıma bakan bir Eş. Yahu düş yakamdan sen erkeksin hep benden medet bekleme. Güçlü ol,kendine yet..Bana yet..Off yoruldum arkadaşlar nolur bana birşeyler yazın.. Çok zor güdülmeye alışmış bir erkekle yaşamak! Burda eşimin karateride zaten böyle demekle birlikte; aile içi yetiştirilme tarzında da hata görüyorum inanın..çünkü Annesi kendi diyordu "ayyy ben oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm nazlı büyütttüm" iyi yaptın be kadın!!! Kız gibidir oğlum valla şanslısın. En iyi bildiği şey evden işe,işten eve dedi kadın bana ozamanlar.. Pravo. Çocuklarınızı kuzu gibi büyütürseniz koyun gibi güdülürler demişler ama ben çoban olmak istemiyorum..Allah akıl vermiş hepimize herkez kullansa şu aklı. Ne bilim :KK43:(((

Çok sıkıldım yazayım dedim... sağolun

Son düzenleme:
Siz öyle olduğunuz için eşiniz de böyle. Ona bir şey bırakmamışsınız ki. O da zaten sizin her şeyi yapacağınızı bildiği için pasif duruyor.
18 yıllık evlilikte düzelmemişse zaten bundan sonra hiç sanmam.

Bende size katılıyorum pısırık bı erkek asla istemezdım.Erkek dedıgın bi işi halledebılmeli.Kendine guvenen özgüvenli olmalı.yinede şanslımısın ne sana başkaldıran biri yok :KK59:

18 yıldır evli olduğunuza göre eşinizin yaşı da az değildir artık. Bu yaşa kadar değişmeyen bundan sonra da değişmez. Öyle yetişmiş zaten evlenince de her işi becerebilen, dominant karakterde annesi yerine kendini yönlendirecek biriyle evlenmiş, kendini toparlamasına gerek kalmamış. İyi taraflarının tadını çıkarmaya çalışın ne diyelim.

Siz öyle olduğunuz için eşiniz de böyle. Ona bir şey bırakmamışsınız ki. O da zaten sizin her şeyi yapacağınızı bildiği için pasif duruyor.
18 yıllık evlilikte düzelmemişse zaten bundan sonra hiç sanmam.

Bekarkende böyleymiş canım. Annesi önündeymiş hep. Böyle yetiştiren alıştıran benden önce Ailesidir..

18 yıldır evli olduğunuza göre eşinizin yaşı da az değildir artık. Bu yaşa kadar değişmeyen bundan sonra da değişmez. Öyle yetişmiş zaten evlenince de her işi becerebilen, dominant karakterde annesi yerine kendini yönlendirecek biriyle evlenmiş, kendini toparlamasına gerek kalmamış. İyi taraflarının tadını çıkarmaya çalışın ne diyelim.

Maalesef değişeceğinden umudum yok artık..sağolasın

Bende size katılıyorum pısırık bı erkek asla istemezdım.Erkek dedıgın bi işi halledebılmeli.Kendine guvenen özgüvenli olmalı.yinede şanslımısın ne sana başkaldıran biri yok :KK59:

Katılıyorum bende sana. Başkaldırsan da bu sefer sevilmiyorsun be canım. Şuna bak nasılda hakkını arıyor, kendini savunuyor, kendine yetiyor diyorlar etrafda. Amannn ne diyim canım :(

Adam kırkına gelmiş değişmez artık

acaba hep mi böyleydi

yoksa siz zaten halledersiniz diye mi böyle oldu

zira biz çok rahat erkeklerin arkasını toplamaya alıştırıyoruz

aman X düşünür zaten diyiveriyorlar

oraya gidilecek, buraya gelinecek vs vs

geçen bir yakının cenazesi vardı, beni aradı şu saatte şurada imiş, sen gidecek misin dedi, gideyim dedim evi bilmiyorum dedim ara sor ben de camiye giderim namaz kaçta vs dedi neyse

sonra bir gittim, kv cenazeye gitmemiş ben de eşim onu almaya gitti sanıyorum yoo gitmemiş

eee dedim neden gidip anneni almadım

sen alsaydın dedi bana

ben de benim annem mi bana mı düşer dedim ayrıca benim arabam da yok dedim

söyleseydin alırdım dedi sonra

ben de dedim ki o annenin sorumluluğu bunu sana öğretmedi ise bunu ben mi öğreteceğim

adam değişmez, yıllarca böyle eksikliklerini kapatmaya çalıştım öğrenir belki diye hayır tam tersine biz takip etitkçe ddaha beter oluyor ben de artık onun arkasını kollamıyorum mesela

hani otur demeyince oturmaz demişsiniz ya işte demiyorum otur diye oturmasın

haa bu arada oğlumuz bizi almaya bile gelmedi gelin göndermedi de denmiş olabilir mesela ama ben gerçeği biliyorum ya yeter

ayy bu arada konunuzda kendi derdimi de döktüm

sonuçta çok her şeyi yapmamak lazım yani daha doğrusu onun yerine de düşünüvermemek lazım

bu arada eşim hiç nazlı da büyütülmemiş, geldiği yere de dişi ile tırnağı ile gelmiş ama hazır düşünen var deyip yaymak kolay oluyor çoğu zaman

Bu saatten sonra bu konuda eşiniz değişir mi bilemiyorum.Yapısı bu,ya kabullenmelisiniz yada..
Belki üzerine ufak ufak sorumluluklar verebilirsiniz,bu şekilde pasifliğini yavaş yavaş atabilir.
Bu arada yazdığınız ilk paragrafta kendimi gördüm,anlıyorum sizi.

Adam kırkına gelmiş değişmez artık

acaba hep mi böyleydi

yoksa siz zaten halledersiniz diye mi böyle oldu

zira biz çok rahat erkeklerin arkasını toplamaya alıştırıyoruz

aman X düşünür zaten diyiveriyorlar

oraya gidilecek, buraya gelinecek vs vs

geçen bir yakının cenazesi vardı, beni aradı şu saatte şurada imiş, sen gidecek misin dedi, gideyim dedim evi bilmiyorum dedim ara sor ben de camiye giderim namaz kaçta vs dedi neyse

sonra bir gittim, kv cenazeye gitmemiş ben de eşim onu almaya gitti sanıyorum yoo gitmemiş

eee dedim neden gidip anneni almadım

sen alsaydın dedi bana

ben de benim annem mi bana mı düşer dedim ayrıca benim arabam da yok dedim

söyleseydin alırdım dedi sonra

ben de dedim ki o annenin sorumluluğu bunu sana öğretmedi ise bunu ben mi öğreteceğim

adam değişmez, yıllarca böyle eksikliklerini kapatmaya çalıştım öğrenir belki diye hayır tam tersine biz takip etitkçe ddaha beter oluyor ben de artık onun arkasını kollamıyorum mesela

hani otur demeyince oturmaz demişsiniz ya işte demiyorum otur diye oturmasın

haa bu arada oğlumuz bizi almaya bile gelmedi gelin göndermedi de denmiş olabilir mesela ama ben gerçeği biliyorum ya yeter

ayy bu arada konunuzda kendi derdimi de döktüm

sonuçta çok her şeyi yapmamak lazım yani daha doğrusu onun yerine de düşünüvermemek lazım

bu arada eşim hiç nazlı da büyütülmemiş, geldiği yere de dişi ile tırnağı ile gelmiş ama hazır düşünen var deyip yaymak kolay oluyor çoğu zaman

Olsun canım sorun değil derdini yazabilirsin tabiki beni seni mi var. Bana çok güvenen bir eşe sahibim demekki. Herşeyde bana güveniyor. Ama elimde değilki ben hallediyorsam becerebiliyorsam bu da benim yapım demek ki. O alışsın diye yapmıyorum yapmadım ki işte. Adamın içinde var demek mi hemen sırtını dayaması onu gösteriyor.
Sizin o sorunda da sen haklısın bence. İlla sen mi git al diyeceksin anneni kendi düşünsün dimi ama? Ne diyeyim canım işimiz zor.

18 yıl olmuş. adamı değiştiremeyeceğinizi farkettiğinizde siz alışmaya çalışsaydınız keşke.

Onun bu tutumuna alışmaya çalışmak kendimden vermek olurdu herşey adına. O zaten böyle diye bende salsaydım ozaman napardık bilmem. Değişmesi için çok mücadele ettim ama maalesef. Olmayınca olmuyor

Bu saatten sonra bu konuda eşiniz değişir mi bilemiyorum.Yapısı bu,ya kabullenmelisiniz yada..
Belki üzerine ufak ufak sorumluluklar verebilirsiniz,bu şekilde pasifliğini yavaş yavaş atabilir.
Bu arada yazdığınız ilk paragrafta kendimi gördüm,anlıyorum sizi.

Ailesi çok iyi tanıyor oğullarını. O nazlı büyümüş ya. Sorumluluğu sadece işe gidip gelmek diye öğretmişler sanırım. Sağolasın

Esjniz boyle oldugu icin bu evlilik 18 yil surmus ve hala sururyor
emin olun size emir veren sizi yoneten bir esle hic yapamazdiniz cunku sizin karekteriniz dominant ancak boyle pasif bir erkekle gecinebilirsiniz
Hatta eminimki evlenirken esinizin bu yonleri hosunuza bile gitmistir ;)

Onun bu tutumuna alışmaya çalışmak kendimden vermek olurdu herşey adına. O zaten böyle diye bende salsaydım ozaman napardık bilmem. Değişmesi için çok mücadele ettim ama maalesef. Olmayınca olmuyor

e kendinden vermeyince bişey değişti mi? değişmemiş. ben sana sen de onun gibi ol demedim ki. şimdiye alışmış olman lazımdı dedim.

Ben de sizin gibiydim bekarken her işimi kendim hallederdim, ailem ayaklarımın üzerinde durabilecek şekilde yetiştirdi. Ancak gel gelelim evlenince işler değişti. 4 yıllık evliyim her şeyi eşim halleder yapar. Her şeyi üstlendiği için ben de alıştım onun yapmasına ona bırakıyorum o da pek hevesli zaten. Hatta bazen diyorum beni öyle bir alıştırdın ki sen olmasan çok zorlanırım iyi bir şey değil bu diye. Bence eşinize sorumluluk verin.

Eşiniz de sizin gibi olsaydı 18 yıl evli kalamazdınız. Gerçi yıldım bıktım diyorsunuz bu 18 yıl ne kadar önemli sizin için bilmiyorum ama. Yani bir ipte iki cambaz oynamaz.

Gudulmeye alışmış tabirini insan esi için kullanmamalı bence
Eşi için değil sadece kimse için
Yani insan kocasını hayvan yerine koyar mı
Siz dik bir insan olabilirsiniz o da içine kapanık sessiz biridir yani fıtratı öyledir
Belki o da bu halinizden memnun değildir
Alışmaya çalışmak kendimden vermek olurdu diyorsunuz onu değiştirmeye çok çalıştım diyorsunuz bu da onun kendinden vermesi demek

Selam Arkadaşlar

Bazen diyorum kendime annem babam iyiki beni yoklukla,sıkıntıyla,acılarla büyütmüş. Bana bir cam bebek muamelesi yapmamışlar diyorum iyi ki. El bebek gül bebek nazlı tizli büyütmemişler,her istediğim alınmamış iyiki, kendimle kendim mutlu olmayı öğrenmişim elimdekilerle yetinmeyi bilmişim. İnanın şükrediyorum herhalime. Anam Babam birgün beni gütmedi kalkda şunu şöyle bunu böyle yap diye. Ben onlar demeden yapardım. Yada 1 kez deseler ikiletmez uygulardım. 18 yıllık evliyim eşim birgün bile müdahale etmemiştir kıyafetime,tavırlarıma,bana. Bana fırsat vermedin ki hiç neyi nerde nasıl yapacağını gayet iyi biliyorsun der. Ne mutlu sana o zaman derim.

Hayata karşı insan ilişkilerimde bile ölçülü,ne istediğini bilen ve asla hakkını yedirmeyen biriyim. Dimdik dikilirim ters bişey olursa hakkımı ararım savunurum. Ama Eşim? Her konuda pasif,sessiz,suskun. Onun hakkını bile ben soruyorum yeri gelir. Yanlışa uğrar susar. İşten atılır susar. Ailesi yanlış yapar hakkını yer susar. Birşey yapılacak düşünmez hep ben düşündürmek zorunda kalıcam. Ayakta dursa off yoruldum oturayım demez! İlla biri otur diyecek. Karamsar takılır illa ben yada başkası ona morel vermeli motive etmeli. El insaf yahu bende bayanım ben nasıl kendime yetiyorsam eşimden bir morel motive bile görmediğim halde çoğu zaman ayağa kalkıp güçlü duruyorsam diyorum bu eşim neden böyle??!

İnanın yıldım yılıyorum! Tahammülüm kalmadı inanın. Sürekli ağzıma bakan bir Eş. Yahu düş yakamdan sen erkeksin hep benden medet bekleme. Güçlü ol,kendine yet..Bana yet..Off yoruldum arkadaşlar nolur bana birşeyler yazın.. Çok zor güdülmeye alışmış bir erkekle yaşamak! Burda eşimin karateride zaten böyle demekle birlikte; aile içi yetiştirilme tarzında da hata görüyorum inanın..çünkü Annesi kendi diyordu "ayyy ben oğlumu el bebek gül bebek büyüttüm nazlı büyütttüm" iyi yaptın be kadın!!! Kız gibidir oğlum valla şanslısın. En iyi bildiği şey evden işe,işten eve dedi kadın bana ozamanlar.. Pravo. Çocuklarınızı kuzu gibi büyütürseniz koyun gibi güdülürler demişler ama ben çoban olmak istemiyorum..Allah akıl vermiş hepimize herkez kullansa şu aklı. Ne bilim :KK43:(((

Çok sıkıldım yazayım dedim... sağolun
bi an kendimi gördüm , sizi en çok iyi anlayanlardan biriyim .iyi bir insan artniyetsiz, ama pasif , hem onu hem kendimi savundum 19 yıl boyunca hem kadın hem erkek oldum .19 yıl sonunda artık yeter dedim ve boşanma kararı aldım , ayın 2'de tam bir olucak , işin ilginci hala benimle evde ve evini tutacagım eşyasını alacağım onu yerleştirip kendi düzenime kaldıgım yerden devam edeceğim :) bu arada şu ana çocuklar da dahil akrabalarımda en yakın 1 arkadaşım hariç hiç kimse bilmiyor çok zor bir süreç beni bekliyor ...Rabbim utandırmasın pişman etmesin

Biz de basta boyleydik. Birakin yapmayin bisey. Annesini sucluyorsunuz. Bir yere kadar haklisiniz ama simdi siz de ayni seye devam ediyorsunuz. Birakin hakki yensin. Bi susar iki susar ücuncu de patlar.

Back