Şampuan ve Saç Kremleri Güçsüz, kırık ve dökülen saçlara yapılabilecekler ...

D U R U

Elif Duru 🌼 Ayça 🌜
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2013
16.949
4.096
448
Burası en çok girilen bölüm olduğu için buraya açtım. İçinde şampuan önerisi falan da geçtiği içinde uygun gibi geldi. Yanlışsa kusura bakmayın.

Sizin için bir kaç ipucu ve öneri derledim. Saçlarınız güçsüz, dökülüyor, ve kırıklarınız artmaya başladıysa bu öneriler dikkate alınmalı.

- Öncelikle güçlü saçlar için beslenmeye dikkat edilmeli. Protein ağırlıklı beslenilmeli. Yumurta, süt ve ürünleri, et, balık, tahıl ürünleri sıklıkla tüketilmeli.
- Şampuan olarak keratinli şampuanlar ya da buğday, pirinç ve mısır proteinli şampuanlar tercih edilmeli. (Saçı oluşturan maddelerden biri keratindir)
- Bakım yağları(yılan yağı, zeytinyağı, susam yağı, hint yağı, badem yağı, terebentin yağı vs.) ile saç diplerine masaj yapılmalı.
- Şampuanlama esnasında saç diplerine masaj yapılmalı bu kan dolaşımını hızlandırır ve saçı güçlendirir.
- Saçlar nemliyken taramalı. Kuruyken taramak daha fazla kırar ve güçsüzleştirir.
- Mümkün olduğunda saçı ısıya az maruz bırakmalı. Maşa, düzleştirici, kurutma gibi.
- Sıkı lastikler yerine dişli tokalarla toplamalısınız.
- Taraklarınız geniş dişli ve yuvarlak uçlu olmalı.
- Jöle, briyantin ve sprey ve köpük ürünlerinden uzak durmalısınız.
- Saç boyama işlemleri de en aza indirilmeli.
- Saçları sürekli sıkı sıkıya toplamakta güçsüzleştirir ve saçı döker. Açık bırakılmalı.
- Bol bol kuruyemiş tüketilmelisiniz. (Fındık, fıstık, badem, ceviz)

Umarım faydalı olmuştur

Benim saçım renk açma esnasında yandı, şu an kopmalar başladı, acil destek rica ederım, Yanan yıpranan saçı kesin onaran bir şey var mı? Üstelık saç diplerım de zarar görmüş olmalı ki dökülme başladı çok acil tavsıyeler rıca ederım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…