Güçlü Anneler & Güçlü Bebekler 🥰

İyi pazarlar kızlar.. Herkesin duygusu ortak şuan. Canım Sohrab çok zor bir durum içerisinde. Hasret ile beklediği yavruları melek oldu. Dün geceden beri üzüntü içerisindeyim. Allahım sabırlar versin.
Dün kontrolüme gittim. Herşey çok iyi idi. Bebeklerimi gördüm uyuyorlardı sonra uyandılar. Rahim ağzım kontrol edildi vajinal olarak. Bir açılma yok dedi ama bu açılma genelde 21.-24. haftalarda belli oluyormuş sanırım. Fetal dna yaptırdığım için herhangi bir tarama testine ihtiyacımız yok dedi.
Boyları 15-16 cm. (bacaklar ile birlikte) , kiloları da 170 gr civarı. Her ikisi de aynı boylarda çok şükür.
Doktorum biz yeterli şekilde burada ki ultrasonda görüyoruz ama içimiz rahat etsin diye detaylı ultrasona girebilirsin dedi.
Çok da şart koşmadı gibi ama.
Sanırım 24. haftaya kadar girilmesi gerekiyor. Şimdi ona odakladım kendimi. İnşallah onu da hayırlısı ile atlatacağım.
ilaçlarıma devam dedi. oksapar, proluton iğne ,progestan, vitamin ve tiroid ilacım.
Tam olarak şu anki duygularıma tercuman oldun canim. Bu endişe durumu hiç bitmiyor. Allah korktuklarimiza ugratmasin. Bebeklerinin iyi olmasına çok sevindim. Ben de cuma günü rahim ağzını özellikle sordum. Hiçbir problem görünmüyor dedi ama gel bunu bana anlat. Ben 2'li tarama yaptırdım çok şükür sonuçlar iyi. 3'lu ve 4'lu ikizlerde bakilmiyormus. Artık detaylı ultrasonu bekleyeceğiz. En uygun zaman 20-21 haftalarmis canım. Hayırlısıyla su süreci bir atlatalim gerçekten💞

14. Haftayi bitirdim bugun itibari ile. Henüz bebeklerime bir corap almis degilim . 2 bebis kaybim olunca inanin cesaret edemiyorum. Hop oturup hop kalkiyorum. En ufak bir agrida sizida acaba bisey mi oldu? Ne var acaba? Bu sorulardan kurtulamıyorum. Rahim agzi uzunluğu 32 mm . Vajinada batma hissettim bir kac kez kısaldı mi acaba diyorum. 2 doktora gidiyorum cok şükür sorun gözükmüyor.
Dogana kadar hep böyle olacağım sanirim. 😔 30 lu haftaları bi görseydik hayirlisiyla.

Gunaydın kızlar
Gece 2 bucukta normal dogum yaptım, 9 saat kadar dogum sancısı cektım, su gelmedi, keseyi doktor deldı mecburen..
İki bebeğim de MELEK oldu.. Dualarınızı esırgemedınız, hepinizden Rabbım razı olsun, saglıcakla kucagınıza alın benım yerime de öpün kolayın olur mu, nasıl toparlanırım nasıl dayanırım bılmıyorum 😔
Allah sabırlar versin. Benimde 2 meleğim var. Hiçbir şey teselli etmez biliyorum ama sabır. Rabbim dogru zamanda hayirlisiyla tekrar nasip etsin inşallah. Dualarim seninle

Çok teşekkürler canım. Valla bilmiyorum. Geçmiş pek parlak olmayınca tedbiri elden bırakmıyorlar herhalde. Benim tüp bebeği yapan doktorum da aynı. kendi kliniği vardı. Bahçecide yaptık tüp bebeği. Doktorum oraya geldi. Geçmişimi çok iyi biliyor. 2 başarısız tüp bebek denemesi. 1 normal hamilelik sonrası kürtaj. şimdide ikiz gebelik. Yaş da 34. Korkuyorum herşeyden.
Tabiki doktorun en iyisini bilir canım benimki sadece merak oldu 🙈

14. Haftayi bitirdim bugun itibari ile. Henüz bebeklerime bir corap almis degilim . 2 bebis kaybim olunca inanin cesaret edemiyorum. Hop oturup hop kalkiyorum. En ufak bir agrida sizida acaba bisey mi oldu? Ne var acaba? Bu sorulardan kurtulamıyorum. Rahim agzi uzunluğu 32 mm . Vajinada batma hissettim bir kac kez kısaldı mi acaba diyorum. 2 doktora gidiyorum cok şükür sorun gözükmüyor.
Dogana kadar hep böyle olacağım sanirim. 😔 30 lu haftaları bi görseydik hayirlisiyla.
Gerçekten ben de hiçbir şey almak istemiyorum ama bunu kimseye anlatamıyorum. Herkes bir hazırlık peşinde. Tabii bir yandan da olumlu düşünmemiz, güçlü olmamız gerekiyor.💞 Vajinada batma ara sıra bende de oluyor. Arkadaşlarıma soruyorum hepsi normal korkma herkeste olan şeyler diyor. Doktorum da normal diyor. Sanırım biz bebeklerimizi kolay elde edemedik bu endişe oradan geliyor. Allah bizi de yavrularımızı da korusun.🤲🤲🤲

Gerçekten ben de hiçbir şey almak istemiyorum ama bunu kimseye anlatamıyorum. Herkes bir hazırlık peşinde. Tabii bir yandan da olumlu düşünmemiz, güçlü olmamız gerekiyor.💞 Vajinada batma ara sıra bende de oluyor. Arkadaşlarıma soruyorum hepsi normal korkma herkeste olan şeyler diyor. Doktorum da normal diyor. Sanırım biz bebeklerimizi kolay elde edemedik bu endişe oradan geliyor. Allah bizi de yavrularımızı da korusun.🤲🤲🤲

Kesinlikle. Ben her ağrı olduğunda nerdeyse 2 haftada 1 acildeyim 😔 Çok emek verdik çok zor yollardsn geçtik. Allah hepimize sabır dayanma gücü ve sağlık versin 🙏

Gunaydın kızlar
Gece 2 bucukta normal dogum yaptım, 9 saat kadar dogum sancısı cektım, su gelmedi, keseyi doktor deldı mecburen..
İki bebeğim de MELEK oldu.. Dualarınızı esırgemedınız, hepinizden Rabbım razı olsun, saglıcakla kucagınıza alın benım yerime de öpün kolayın olur mu, nasıl toparlanırım nasıl dayanırım bılmıyorum 😔
Canım benim kaç kere yazdım sildim Rabbim kalbini ferahlatsın sabrını artırsın🤲😔

Yüreğim ağzımda geçiyor günler korka korka. Hayirlisiyla 30 lara bi gelsek. Göz açıp kapayincaya kadar bi geçse inşallah. Sanırım yaşam sınırını yani 28 haftayi gecene kadar bisey almayacağım. Ilk gebeligimde esime sürpriz yapmistim emzik almistim. Ona bakip aylarca ağladım cok etkiledi beni ufacık emzik. Ne atabildim ne bakabildim. Tuhaf günlerdi.
Rabbım evlatlarimizi korusun sag salim kucağımıza almamizi nasip etsin inşallah.

Tam olarak şu anki duygularıma tercuman oldun canim. Bu endişe durumu hiç bitmiyor. Allah korktuklarimiza ugratmasin. Bebeklerinin iyi olmasına çok sevindim. Ben de cuma günü rahim ağzını özellikle sordum. Hiçbir problem görünmüyor dedi ama gel bunu bana anlat. Ben 2'li tarama yaptırdım çok şükür sonuçlar iyi. 3'lu ve 4'lu ikizlerde bakilmiyormus. Artık detaylı ultrasonu bekleyeceğiz. En uygun zaman 20-21 haftalarmis canım. Hayırlısıyla su süreci bir atlatalim gerçekten💞
Fetal dna yaptırmamışmıydın sen canım? Bana doktorum ikizlerde 2 li de de sağlıklı bir sonuç alamayız demişti. O yüzden sadece fetal yaptırdık.

60x120 canım. Ben ilk dogduklarinda yatak odasına birini kurup sigabildikleri zamana kadar ikisini tek yatakta yatiracagim. Diğerini ve dolabı fazla eşyalarımı koyduğum bir oda var orayı boşaltıp oraya kuracağım.
Aaaa 2 si aynı yatakta olur mu ki? Hiç öyle düşünmedim. Ben 1 yaşa kadar olan bez beşiklerden alayım 2 tane dedim. Birini eşimin yanına birini benim yanıma kurarız diye düşündüm. Oda yapacağımız yeri bizde boşaltıp gardrop birde çekmeceli bir alt değiştirme ünitesi gibi bir şey alayım dedim. 1 yaştan sonra daha büyük yatak alırım diye düşündüm. İkizler için güzel yer kaplamayan yataklar vardı.

Aaaa 2 si aynı yatakta olur mu ki? Hiç öyle düşünmedim. Ben 1 yaşa kadar olan bez beşiklerden alayım 2 tane dedim. Birini eşimin yanına birini benim yanıma kurarız diye düşündüm. Oda yapacağımız yeri bizde boşaltıp gardrop birde çekmeceli bir alt değiştirme ünitesi gibi bir şey alayım dedim. 1 yaştan sonra daha büyük yatak alırım diye düşündüm. İkizler için güzel yer kaplamayan yataklar vardı.
Bende yatak odasında 1 tane yatak kullanmayı dusunuyorum yatak odam kucuk oldugundan bir tane park besık alacagım 70x120 tarzında yatabıldıklerı kadar yatsınlar diye dusundum acıkcası ilk baslarda ben de senin gibi dusunuyordum ayrı taraflara 2 tane kucuk alayım diye de sonra dedim iki taraflı yetısmekte zor esler ne kadar yardımcı olsalarda kusar eder bı anda diye ıkısıde yanımda olsun diye bende en son oyle karar verdim canım sende dusunebılırsın

Fetal dna yaptırmamışmıydın sen canım? Bana doktorum ikizlerde 2 li de de sağlıklı bir sonuç alamayız demişti. O yüzden sadece fetal yaptırdık.
Yok canım yaptırmadık. Doktorumuz ikili sonucunda bir şey çıkarsa fetal yaptırırız dedi. Yani 2'li de sorun yoksa zaten bir şey yoktur ama risk yüksek çıkarsa yaptırırız demişti. Çok şükür sonuç iyi geldi. Bir de perinatologa gittim. O da bu haftalar için detaylı ultrason yapıyormuş ona baktı. Damarlarına, omurgasına,kalbine falan. Bir sorun yok dedi. Valla o zaman içim rahatladi.

Canım arastirmalarima göre benim aldığım boyuttaki yataklara ilk 5-6 ay falan ikisini birden yatiriyorlarmis. Ben de biraz ölçtüm bictim cidden sıgarlar. Açıkçası 1 yıl için yatak almayım istiyorum. Bu benim aldığım yatak boyutu rahat 3 yaşa kadar götürüyormus. Sen şu sepet beşikleri mi diyorsun canım? Bir de alt açma ünitesi için annelerin çoğu hiç kullanmiyoruz önümüze neresi gelirse orada değiştiriyoruz diyorlar😄😄

Canım arastirmalarima göre benim aldığım boyuttaki yataklara ilk 5-6 ay falan ikisini birden yatiriyorlarmis. Ben de biraz ölçtüm bictim cidden sıgarlar. Açıkçası 1 yıl için yatak almayım istiyorum. Bu benim aldığım yatak boyutu rahat 3 yaşa kadar götürüyormus. Sen şu sepet beşikleri mi diyorsun canım? Bir de alt açma ünitesi için annelerin çoğu hiç kullanmiyoruz önümüze neresi gelirse orada değiştiriyoruz diyorlar😄😄
Anladım canım hiç bilmiyordum ben. Eklediğim beşikten düşünüyorum. Uygun fiyat 380 tl falan. Sallanıyorda. İçindeki yatak dandik biraz ona da ayrı bir yatak alırım. Aslında amaç alt açma ünitesi değil. İkea da gördüm çekmeceli bir dolap üstü de açılınca değiştirme ünitesi oluyor.
Çok işlevli gibi.

Eklentiler

• Screenshot_20220116_191205_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220116_191205_com.android.chrome.jpg
    55,9 KB · Görüntüleme: 24
Yok canım yaptırmadık. Doktorumuz ikili sonucunda bir şey çıkarsa fetal yaptırırız dedi. Yani 2'li de sorun yoksa zaten bir şey yoktur ama risk yüksek çıkarsa yaptırırız demişti. Çok şükür sonuç iyi geldi. Bir de perinatologa gittim. O da bu haftalar için detaylı ultrason yapıyormuş ona baktı. Damarlarına, omurgasına,kalbine falan. Bir sorun yok dedi. Valla o zaman içim rahatladi.
Hımm 15 haftalık ta detaylı ultrason bakıldığını bilmiyordum.
İşte ikili güven vermez deyince bizde yaptıralım dedik Fetali.
Ultrasonda da ense kalınlığı vs. Ölçümler yapılıyor ama yüzde 70 anlayabiliyoruz dedi. Dedi ya Bi kere aklımızda kalmasın dedik. Bende detaylı yı bekliyorum sabırsızlıkla

Bende yatak odasında 1 tane yatak kullanmayı dusunuyorum yatak odam kucuk oldugundan bir tane park besık alacagım 70x120 tarzında yatabıldıklerı kadar yatsınlar diye dusundum acıkcası ilk baslarda ben de senin gibi dusunuyordum ayrı taraflara 2 tane kucuk alayım diye de sonra dedim iki taraflı yetısmekte zor esler ne kadar yardımcı olsalarda kusar eder bı anda diye ıkısıde yanımda olsun diye bende en son oyle karar verdim canım sende dusunebılırsın
Valla siz söyleyene kadar aklımın ucundan bile geçmedi ikisini aynı yatakta yatırmak.
Ama rahatsız olurlar gibi geliyor bana ya ne bileyim.
Evet yetişme açısından ikiside gözümün önünde olur ama eşime söylüyorum bu arada da olmaz hiç rahat olamazlar diyor 😌

Valla siz söyleyene kadar aklımın ucundan bile geçmedi ikisini aynı yatakta yatırmak.
Ama rahatsız olurlar gibi geliyor bana ya ne bileyim.
Evet yetişme açısından ikiside gözümün önünde olur ama eşime söylüyorum bu arada da olmaz hiç rahat olamazlar diyor 😌
Bende sen gıbı canım bilmiyordum bı kac yerde soyledı ler besık bakarken🤣 esim de aynı senin esin gıbı rahatsız olurlar falan diye dusunuyordu sonra da ilk etapta hareketli degıl ler ya ilk bas 1 tane alalım odaya dedik bıde bizim en buyuk sıkıntımız yer sıkıntısı odada malasef secenek az oluyor dedik ılk bas 1 tane alalım sonra ıhtıyac halinde 2.cıyı alırız hemen diye dusunduk kendi odalarına da dolapla 2 tane yatak alacagım ınsallah ama biraz daha zaman gecırmeye calısıyoruz dunku olaydan da etkilendim ister istemez onumuzdekı ay bakacağım onlara bende bebek arabasını askıya aldım almayacağım gıbı sımdılık insanın aklı o kadar cok karısıyorkı😬

Anladım canım hiç bilmiyordum ben. Eklediğim beşikten düşünüyorum. Uygun fiyat 380 tl falan. Sallanıyorda. İçindeki yatak dandik biraz ona da ayrı bir yatak alırım. Aslında amaç alt açma ünitesi değil. İkea da gördüm çekmeceli bir dolap üstü de açılınca değiştirme ünitesi oluyor.
Çok işlevli gibi.
Canım gelinimiz bu beşikten aldı. Bebeğimiz 5 aylık su an bile boydan sigmamaya başlamış en fazla 2 ay daha yatabilir o da zorla. Evet ikeadaki dediğini görmüştüm. Sifonyer tarzı bir şey düşünüyorsan olur tabii ki☺️

X