• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guatr, Cinsellik, Agresiflik

periler_ulkesi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
133
169
18
Merhaba güzellikler, öncelikle hepinizin bayramını kutluyorum.

Sorunumuza gelirsek;

Eşimde guatr var, Hashimoto hipotiroid.
İlacını düzensiz kullanıyordu zaten. 2 yıl önce ilacını tamamen bıraktı.

Tekrar belirtiler nüksedince ve kilo alınca, muayene oldu. Maalesef değeri çok yükselmiş ve dozu yüksek bir ilaca başladı. Yaklaşık 2.5 aydır düzenli kullanıyor. Ama gel gör ki; ilaçla birlikte altüst oldu psikolojisi. Aşırı cinsel isteksizlik başladı. Neredeyse sıfırlandı diyebilirim. Benim için sorun değil nihayetinde sağlığına kavuşacak. Fakat eşim kendine bunu çok sorun ediyor, sırf cinsellik için ilacını bile bırakmayı düşünüyor. Kendini bu soruna odakladı ve şartlandırdı. İlaçtan sonra daha da agresifleşti ve fazla içine kapandı. Evden dışarı çıkmak istemiyor.
Doktor ilacın başlangıçta sarsabileceğini söylemişti. Fakat bu kadar aşırı olacağını tahmin edemedik.

Guatr ilacı genelde tek tip oluyor zaten, muadilleri var sadece. İlaç değişimi de söz konusu değil.

Guatr ilacı kullananlar ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi, baska ne gibi etkileri var? Ne yapabiliriz, bu kadarı normal mi?
..

Teyzemde guatr illetiyle uğraşıyor nodül var ameliyat söz konusu.
Bu sinir halini çok yaşıyor etrafa yansıtmamak için kendini sıkıyor bide o yönden stres oluyor. Zor.
Allah yardımcınz olsun.
Eşiniz tedavisi bitene kadar katlansın ilacını asla bırakmasın siz ona o anlayışı gösterin yeterki

Çok geçmiş olsun

Ben kızıma doğum yaptığımda aynı rahatsızlığı yaşamıştım beş , altı sene o ilacı kullandım ama cinsellikle ilgili bir sorun yaşamadım.ama ben kadınım tabii,erkekleri nasıl etkiler bilmiyorum. Ama ilacı bırakması çok riskli ve kac yıl kullanması gerekir o belli değil.omur boyu kullanan var . sorunları için başka çözüm bulmalı.

Teyzemde guatr illetiyle uğraşıyor nodül var ameliyat söz konusu.
Bu sinir halini çok yaşıyor etrafa yansıtmamak için kendini sıkıyor bide o yönden stres oluyor. Zor.
Allah yardımcınz olsun.
Eşiniz tedavisi bitene kadar katlansın ilacını asla bırakmasın siz ona o anlayışı gösterin yeterki

Çok geçmiş olsun

Ben kızıma doğum yaptığımda aynı rahatsızlığı yaşamıştım beş , altı sene o ilacı kullandım ama cinsellikle ilgili bir sorun yaşamadım.ama ben kadınım tabii,erkekleri nasıl etkiler bilmiyorum. Ama ilacı bırakması çok riskli ve kac yıl kullanması gerekir o belli değil.omur boyu kullanan var . sorunları için başka çözüm bulmalı.
Teşekkür ederim kızlar.
Maalesef doktor da aynısını söyledi, duruma göre ömür boyu ilaca devam edebilirmiş. Yeterince anlayışlı olmaya çalışıyorum ama çok agresifleşti. Sürekli durduk yere herkesi azarlıyor. Evden hic dışarıya cıkmak istiyor. Cinsellik zaten sıfır. Kendide hiç mutlu değil, bu hallerinden şikayetçi. Ne yapacağız hiç bilmiyorum. Nasıl bir ilaçsa, hayat kalitemizi mahvetti.
Umarım hep böyle devam etmez.
Saç dökülmesi problemi de oluyor muydu peki?

Back