Gss Prim Borcu

LadyCedar

Guru
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar, bir sorum olacak.
Biz eşimle 2012 de öğrenciyken evlendik. Gss dan gelir testi yaptırdık, resmi olarak gelirimiz brüt asgari ücretin 3de 1 inden az olduğu için prim ödemeden gss li olduk.
Kasım 2013 de eşim devlette çalışmaya başladı. Ben de 2014 ün 1 yada 2. ayı SGK ya gittim eşim üzerinden bakılmak için gerekli işlemleri yaptırdım.
Temmuz 2014 de üniversiteden mezun oldum. Şuanda eşimin üzerinden bakıldığımı zannediyordum ama maalesef nasıl oluyorsa, Temmuz 2013den beri GSS ye borçlanıyor görünüyorum.
2600 lira borcum olmuş. Bu borcu sildirebilir miyim?

Canim sgkya gittiginde bile zor bulursun sen bu sorunun cevabini.
Hakli da olsan devletin kurumu her zaman devleti kollayacagindan oturu hak idda edebilecegini zannetmiyorum ama umarim hallolur.:cry:

öğrenci olduğunu ispat ettiğinden (öğrenci belgesi veya diplomayla) silindiğini okudum.
E okul bitti, zaten öğrenciyken eşim de çalışıyordu. Gidip işlemlerimi de yaptırdım. Onun üzerinden görünüyorum zannediyorum.
Yarın diplomam, evlilik cüzdanım, ne varsa SGK ya götüreceğim. :)

Sistem hatası arkadaşım. Milyonlarca insan var şuan bu sorunu yaşayan. Sen sigortalı çalışsanda yada eşinin/babanın sigortasından faydalansanda sana borç yazıyo.
Gidip düzelttirebilirsin.

İnşallah yaa.
O kadar moralim bozuldu ki borcu görünce.
Her gün kontrol etmek zorunda mıyım ben SGK nın sitesini? Eşim üzerinden görünüyorken, birden kendim üzerinden görünmeye başlamışım.

öğrenci olduğunu ispat ettiğinden (öğrenci belgesi veya diplomayla) silindiğini okudum.
E okul bitti, zaten öğrenciyken eşim de çalışıyordu. Gidip işlemlerimi de yaptırdım. Onun üzerinden görünüyorum zannediyorum.
Yarın diplomam, evlilik cüzdanım, ne varsa SGK ya götüreceğim. :)

=)) umarim hallolur ben hic anlamiyorum anlattigin s3y cooook karisik geldi bana, tek gunle bile cok sey kazanmis yada kaybetmis oluyoruz kismet:KK51:

Arkadaşlar, bir sorum olacak.
Biz eşimle 2012 de öğrenciyken evlendik. Gss dan gelir testi yaptırdık, resmi olarak gelirimiz brüt asgari ücretin 3de 1 inden az olduğu için prim ödemeden gss li olduk.
Kasım 2013 de eşim devlette çalışmaya başladı. Ben de 2014 ün 1 yada 2. ayı SGK ya gittim eşim üzerinden bakılmak için gerekli işlemleri yaptırdım.
Temmuz 2014 de üniversiteden mezun oldum. Şuanda eşimin üzerinden bakıldığımı zannediyordum ama maalesef nasıl oluyorsa, Temmuz 2013den beri GSS ye borçlanıyor görünüyorum.
2600 lira borcum olmuş. Bu borcu sildirebilir miyim?
Bunu ben de yasadim 9 aylik prim borcum 3 bin cikti, ama gelir testi yaptirip dustu borc, su an 300 tl. Tabi af bu ayin sonunda bitiyor maalesef, yarin gidebilir misin sgkya, hallet dicem ama ana baba gunudur simdi oralar.

=)) umarim hallolur ben hic anlamiyorum anlattigin s3y cooook karisik geldi bana, tek gunle bile cok sey kazanmis yada kaybetmis oluyoruz kismet:KK51:

Karışık evet, biz bile eşimle konuşurken karıştırıyoruz olayın sırasını şeklini. :) Ama tek bildiğim, eşim çalışmaya başlayana kadar prim borcu ödemeden Genel sağlık sigortalıydım, eşim çalışmaya başladıktan sonra onun üzerinden bakılmaya başlamıştım.

He bu arada sistem hatasi da olabilir. Benim su an hic borcum gozukmuyor ama normalde uc yuz tl borcum var.

Sistemde hata olduğunu tahmin ettim. En fazla 8-9 ay önce gidip eşim üzerinden bakılmak için işlemleri yaptırdım. Evve gelip kontrol ettim, eşi üzerinden provizyon alabilir diyordu. Şimdi bakıyorum GSS li kendi üzerinden diyor.

Sistemde hata olduğunu tahmin ettim. En fazla 8-9 ay önce gidip eşim üzerinden bakılmak için işlemleri yaptırdım. Evve gelip kontrol ettim, eşi üzerinden provizyon alabilir diyordu. Şimdi bakıyorum GSS li kendi üzerinden diyor.

Canım eşimde sorun yaşadı 3 aylık gssliydi. Eve kağıt geldi bi baktıkki hem sigorta işliyo hem gss avukat arkadaşımızı aradık tc vs inceleyip arıycam dedi.
Kendisindede çıktı borç
Milyonlarca kişi aynı dertten muzdaribim gidip düzelttiriceksin dedi.
Eşim gitti düzeltme istedi ve borcu sildiler.
Bu kadar basit

Canım eşimde sorun yaşadı 3 aylık gssliydi. Eve kağıt geldi bi baktıkki hem sigorta işliyo hem gss avukat arkadaşımızı aradık tc vs inceleyip arıycam dedi.
Kendisindede çıktı borç
Milyonlarca kişi aynı dertten muzdaribim gidip düzelttiriceksin dedi.
Eşim gitti düzeltme istedi ve borcu sildiler.
Bu kadar basit

Yarın gideceğim, düzeltilir umarım sorun çıkmadan :)

canim sgk ya git ogrenci belgeni de gotur silinecektir.ayrica yapilandirma 31 ocakta bitecek uzatma geldi.hangi ildesin bu arada

Mezun oldum ama diplomamı götüreceğim artık. Kütahyadayım.

Hatunlar, erkek kardeşim 26 yaşında ama hala öğrenci. Ona da 1500 borç çıkmış öğrenci olduğunu belirtse silinir mi acabao_O

Back
Yukarı