GRAVES HASTALIĞI

salisalis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2020
11
7
28
Arkadaşlar Merhaba
Graves tanısını doktorum yeni koydu. Gebe kalmak istiyordum ama olmayınca bu hastalığı fark ettik. Siz neler yaşadınız bu hastalık süresince? Bana yardımcı olabilir misiniz ?

Hiç duymadım bu hastalığı çok gecmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız

Çok geçmiş olsun. Nasıl fark ettiniz belirti var mıydı başka? Gözleriniz etkilendi mi bu durumdan? Ailenizde başka graves olan var mı? Gebelik açısından biraz riskli olabiliyor iyi bir endokrin ve kadın Doğum doktoru bulmanız şart

Çok geçmiş olsun. Nasıl fark ettiniz belirti var mıydı başka? Gözleriniz etkilendi mi bu durumdan? Ailenizde başka graves olan var mı? Gebelik açısından biraz riskli olabiliyor iyi bir endokrin ve kadın Doğum doktoru bulmanız şart
Teşekkürler. Kalbimde çok çarpıntı oluyordu çok sinirli bi insan haline geldim. Gözlerim pörtledi. Ama ben hiç bu hastalığa yormadım. Tanı koyulduktan sonra anladım. Yaklaşık bir aydır tayzomal kullanıyorum ve dideral . Şuan poliklinikler kapatıldığı için kontrole de gidemeyeceğim. Sizde mi graves hastası sınız?

Teşekkürler. Kalbimde çok çarpıntı oluyordu çok sinirli bi insan haline geldim. Gözlerim pörtledi. Ama ben hiç bu hastalığa yormadım. Tanı koyulduktan sonra anladım. Yaklaşık bir aydır tayzomal kullanıyorum ve dideral . Şuan poliklinikler kapatıldığı için kontrole de gidemeyeceğim. Sizde mi graves hastası sınız?

Yok , Benim gözlerim büyük olduğu için (nam-ı diğer eşek gözlü :KK70: ) ve yapısı itibariyle biraz pörtlek olduğu için doktorlar şüphelenmişti, bazı bilenler de soruyorlar tabi tiroid mi var diye. Benim usgde hashimoto olarak gözüküyor arada kan değerlerime baktırıyorum şu an herhangi bir oynama yok gözüküyor .

Merhaba ben de graves hastasıyım ve hızlı tiroidler hamileliği etkilediği için tedavi görüyorum. Hayır pek şikayetim de yok tesadüfen öğrendik kan tahlilinde. Şimdilik 1-1,5 yıl ilaç kullanacağım

Merhana bende graves hastasıyım şuan gözleriniz ne durumda benimde göz kapaklarda çekilme ve şişlik var

Selamlar arkadşlar, aşırı saç dökülmesi sebebiyle gittim ve tiroitlerimde bu hastalık olduğu çıktı. Doktorum neden kaynaklandığını anlamak bazı testler verdi. 23 ünde belli olacak sonuçlar. Bebek sahibi olmayı istiyordum ama, şimdi biraz korktum ve üzüldüm açıkcası. Olan arkadaşlar süreçlerini anlatabilir mi? Ne kadar sürdü tedavi, ilaçlar? Hamile kalan oldu mu bu durumda

Merhaba degerlerim normal referans araligina ulasti ancak doktorum yine de 1.5 sene ilac kullanacaksın dedi, tekrar cikmasin diye..
Canım bu gün doktorum tahlil sonuçlarımı yorumladı graves değilmişim, tiroid iltihabıymış hafif bi ilaç verdi bir ay sonra görmek istedi o zmna dek düzeleceğini öngörüyor.inşallah

Merhaba arkadaşlar. Bilgi sahibi olmak, benim gibi duyar duymaz korkup ağlayanlar için yazıyorum. 2020 şubatta teşhisim koyuldu. Taymazol du sanırım ilacın adı kullanmaya başladım. Araya korona girdiği halde ilacımı asla aksatmadım. Kontrollerime düzenli gittim. Telefonuma alarm kurdum ve sabah akşam ilacımı saatinde içtim. İlacımı kullanırken Ağustos ayında hamile olduğumu öğrendim. Oysaki doktorum gebeliği 2 sene yasaklamıştı. İstenmeyen bir gebelikti. Değerlerim normal olduğu için (ilaç sayesinde) düzenli olarak tsh, t3, t4 her ay baktırdım. 9 ay boyunca normal seyretti. Doğum yaptım emzirmeyi bıraktım ve tekrardan doktoruma gittim. Bu arada sağlık ocağında belli aralıklarla hep baktırdım ve hala kan değerlerim normaldi. Doktoruma gebeliğimden itibaren anlattım ve şaşırdı. Değerlerin 4 5 ayda düzelmiş çok iyi dedi. Nodüllerim duruyor ama kan değerlerim hala aynı. İlacınızı düzgün kullanın lütfen. 6 ayda bir düzenli şekilde kan tahlilimi yaptırıyorum. Doktorum 6 ayda bir kontrol verdi

X