- 3 Ağustos 2016
- 735
- 434
- 53
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
Hayır kullanmıyorum.sigara kullanıyor musunuz?
Merhaba ilaç kullanılan sürede gözde ilerleme olmaz dendi bana ama bende çok korkuyorum graves hastasıyım biraz göz kapağı yukarı vekilne var ins daha ilerlemezSlm bende zehirli guatr hastasıydım 1 sene ilaçla tedavi dediler tramazol ve diderol kullandım o süre içerisinde gözlerime vurdu hastalığım ilaçla tedavi olurken baktı olmuyor doktor ameliyat dedi ama geç kalmayıp ameliyat baştan olsaydım en azından gözlerim normal kalacaktı
Öncelikle çok geçmiş olsun uzun zamandır hep araştırıp okuyorum yazdıklarınız resmen bana umut oldu çok sevindim bende 29 yaşındayım yaklaşık olarak 3 ay önce graves teshısı konuldu ve tüp bebek tedavisine başlayacakken bu hastalığı tanıdım en doğru yol ameliyat dendi bende korkuyorum ama sanırım ama bu sekilde gecen surec bana daha stres yaratıyorMerhaba arkadaşlar yaklaşık on yıl önce graves tanısı konuldu gözlerim büyüdü thrimazol karaciğer enzimleri yükseltti iki doktor ameliyat demesine rağmen bir doktorum propicylle tedavi olabilirsin dedi ve onu dinledim 3 yıl kullandım sonra 7 yıl nüksetmedi taaa ki hamile kalmak İçin kullandığım folik asitin içinde iyot olduğunu farkedene kadartabi yaşım 32 olmuştu anne olmak istiyordum doktorlar ameliyat olmazsan gebe kalsan bile düşer dediler hemen ameliyat oldum sevgili Mete düren hocama ve hayatımın en doğru kararı olduğunu anlıyorum çok rahatlarım gözlerim tamamen olmasa da düzeldi yorgunluk halsizlik bitti psikolojim toparlandı kendimi çok daha iyi hissediyorum ve asla ağrımadı minoset dahi içmedim maşallah.lütfen ameliyattan korkmayın benim tamamı alındı sadece her sabah içtiğim bir ilaçla iki ayda düzene girdi hayatım.şimdi gebelik için çabalıyorum yumurtalarım zayıflamış doktor erken menapoz olabilir dedi çok korkuyorum ailede böyle birşey yok ama yıllarca ameliyat olmayışım vücudumdaki hormon düzensizliği yumurtacıklarımı bozmuş olabilir inşallah anne olabilirim hayırlısı Ama ameliyatınızı lütfen geciktirmeden olun hepinize geçmiş olsun
Aynıyız canm ben de 29 yaşındayım adet olunca gdecektim tüp bebek için ama tsh değerim sıfıra düşmüş endokrin doktoruna gittim hipertiroid dedi ilaç başladık propycil kullanıyorum günde 3 tane. ertelemek zorunda kaldıkÖncelikle çok geçmiş olsun uzun zamandır hep araştırıp okuyorum yazdıklarınız resmen bana umut oldu çok sevindim bende 29 yaşındayım yaklaşık olarak 3 ay önce graves teshısı konuldu ve tüp bebek tedavisine başlayacakken bu hastalığı tanıdım en doğru yol ameliyat dendi bende korkuyorum ama sanırım ama bu sekilde gecen surec bana daha stres yaratıyor
Yeni gördüm canım kusura bakma sanada çok geçmiş olsun şimdi napıyosun benim graves ameliyat en dogrusu dendi ama beklemedeyim hala bende 3 le basladim kac cikti degerlerinAynıyız canm ben de 29 yaşındayım adet olunca gdecektim tüp bebek için ama tsh değerim sıfıra düşmüş endokrin doktoruna gittim hipertiroid dedi ilaç başladık propycil kullanıyorum günde 3 tane. ertelemek zorunda kaldık
Dün kan verdim yaklaşık 20 gün ilaç kullanmama rağmen 0.019 a düşmüş nasl olacak bilmiyorumYeni gördüm canım kusura bakma sanada çok geçmiş olsun şimdi napıyosun benim graves ameliyat en dogrusu dendi ama beklemedeyim hala bende 3 le basladim kac cikti degerlerin
Bende yarın sabah kan vericem ama yükseldigini hic sanmiyorum en azindan kontrol amacli bakarim degerlerime heralde ameliyat olmadan olmucak bu iş kendimede cok stres oluyor Allah yardimcimiz olsun insallahDün kan verdim yaklaşık 20 gün ilaç kullanmama rağmen 0.019 a düşmüş nasl olacak bilmiyorum
Bende yarın sabah kan vericem ama yükseldigini hic sanmiyorum en azindan kontrol amacli bakarim degerlerime heralde ameliyat olmadan olmucak bu iş kendimede cok stres oluyor Allah yardimcimiz olsun insallah
Bu arada benim hipertroidi graves zehirli oluyor seninki inşallah ole degildirDün kan verdim yaklaşık 20 gün ilaç kullanmama rağmen 0.019 a düşmüş nasl olacak bilmiyorum
Maalesef benimki de oBu arada benim hipertroidi graves zehirli oluyor seninki inşallah ole degildir
Aynı benimde yaMaalesef benimki de oBasedow graves zehirli guatr. sen ne zamandan beri kullanıyorsun ilacı
Benim t3 6,64Aynı benimde yabende 1 hazirandan beri kullaniyorum 3 le basladim 2 ye dustum simdi yarim yarim sabah aksam ama bugun kan verdim
Tsh 0,032
T3 4,15
T4 1,26
Cikti yukselme var tsh da ama ameliyat icin t3 onemliymis oda yukselmis doz ayarlanmasi lazim dedi cerrah
En düşük 0.004 0.005 lere falan düşmüştü sanırım suan en yuksek bugunku sonuc 0,032Benim t3 6,64
t4 2,48 ilk ilaca başladığında kaçtı tsh ne kadar yükseldi yani 3 ayda
Birden düşüyor ama gıdım gıdım yükseliyorEn düşük 0.004 0.005 lere falan düşmüştü sanırım suan en yuksek bugunku sonuc 0,032
Canm bide doktorum iyotlu tuzdan uzak dur dedi kaya tuzu kullanmaya başladım aman sen de dikkat etBirden düşüyor ama gıdım gıdım yükseliyordoktorun tedavi için ne dedi peki sana
Evet canım aynı şekilde banada iyot bakımından eksik beslen dedi ameliyat öneriliyor bana ilaçla 1 sene maksimum içebiliyomuşsun ameliyat 20 25 bini buluyor çok kararsızım bende gerçekten oyle bi zamanda oldu ki tüp bebek parası bi yabdan bu ameliyat bi yandan Allahim daha beterini yaşatmasin sen neye karar verdinCanm bide doktorum iyotlu tuzdan uzak dur dedi kaya tuzu kullanmaya başladım aman sen de dikkat et
Amin Rabbim yardımcın olsun dert verip derman aratmasın şükür tedavisi var. bana ameliyat demedi canm 3 yıl ilaç kullanacaksın dedi ben de bugün aktardan bi karışım aldm doğru mu yaptm bilmiyorum bakalm Allah'tan hayırlısıEvet canım aynı şekilde banada iyot bakımından eksik beslen dedi ameliyat öneriliyor bana ilaçla 1 sene maksimum içebiliyomuşsun ameliyat 20 25 bini buluyor çok kararsızım bende gerçekten oyle bi zamanda oldu ki tüp bebek parası bi yabdan bu ameliyat bi yandan Allahim daha beterini yaşatmasin sen neye karar verdin
Canim egerki sanada uyarsa birbrmizi eklesek konussak olur mu whatsaptan paylassak moral olsak 05439049184 benim numaram dilara anaz adimAmin Rabbim yardımcın olsun dert verip derman aratmasın şükür tedavisi var. bana ameliyat demedi canm 3 yıl ilaç kullanacaksın dedi ben de bugün aktardan bi karışım aldm doğru mu yaptm bilmiyorum bakalm Allah'tan hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?