- 3 Ağustos 2016
- 735
- 434
- 53
- Konu Sahibi Manolyalarca
-
Çok sağolun bilgi için.Öncelikle Geçmiş olsun P Pembemavi17
Ben Yeşim hocadan önce acıbadem de baska bir profa gitmistim, kendisi bana ameliyata gerek yok gozunde sorun olursa kortizon alirisn gibi seylerle beni oyalamış. Uzun arastirmalarim sonucu Yeşim hocayi nisantasindaki muayenesinde ziyaret ettim tetkiklerime bakti ve trioid krizindesin kesinlikle acil ameliyat olman gerek,hayatinin sonuna kadar anti-trioid haplari kullanamazsin dedi ve kendisine güvendim ameliyat oldum,hic pisman olmadim.ameliyatim 45dk surmus,bogazimda cok cok silik bir iz kaldi o kdr olur dedi.Baska doktora gitmedim,göz doktorum cerrah pasa profu, ameliyat olmakla cok iyi yapmissiniz dedi iyi ki olmusum.
Yeşim hocanın disinda hic bir doktora gitme geregi duymadim çünkü ameliyat oncesi gibi sonrası da cok ilgili kendisine cepten yada ofisine giderek ulasabiliyorum. Cok iyi bir endokrin doktoru güvenin o en iyisini bilir.
YESIM hoca özel hastanede ameliyat yapiyor anlasmali oldugu ve ozel saglik sigortasi gecerli hastanelerde , benim saglik sigortam o zaman yoktu ben cepten karsiladim ucreti. Özel kolan hastenesinde oldum yeni hastane cok iyiydi 1 gun tedbir amacli kaliyosunuz.sgk gecerli degil.
Su an ki durumum cok iyi,tum trioid etkileri gecti.saglik acisindan iyi hissediyorum tekrarlaması mumkun degil trioidimin tamami alindi cunku.trioid hapi kullaniyorum.Eger biyopsi kotu ciktiysa sonuclariniz yesim hocaya danışın derim o en doğru sekilde yönlendirir sizi.
Bir sorunuz olursa buradayim:)
Öncelikle Geçmiş olsun P Pembemavi17
Ben Yeşim hocadan önce acıbadem de baska bir profa gitmistim, kendisi bana ameliyata gerek yok gozunde sorun olursa kortizon alirisn gibi seylerle beni oyalamış. Uzun arastirmalarim sonucu Yeşim hocayi nisantasindaki muayenesinde ziyaret ettim tetkiklerime bakti ve trioid krizindesin kesinlikle acil ameliyat olman gerek,hayatinin sonuna kadar anti-trioid haplari kullanamazsin dedi ve kendisine güvendim ameliyat oldum,hic pisman olmadim.ameliyatim 45dk surmus,bogazimda cok cok silik bir iz kaldi o kdr olur dedi.Baska doktora gitmedim,göz doktorum cerrah pasa profu, ameliyat olmakla cok iyi yapmissiniz dedi iyi ki olmusum.
Yeşim hocanın disinda hic bir doktora gitme geregi duymadim çünkü ameliyat oncesi gibi sonrası da cok ilgili kendisine cepten yada ofisine giderek ulasabiliyorum. Cok iyi bir endokrin doktoru güvenin o en iyisini bilir.
YESIM hoca özel hastanede ameliyat yapiyor anlasmali oldugu ve ozel saglik sigortasi gecerli hastanelerde , benim saglik sigortam o zaman yoktu ben cepten karsiladim ucreti. Özel kolan hastenesinde oldum yeni hastane cok iyiydi 1 gun tedbir amacli kaliyosunuz.sgk gecerli degil.
Su an ki durumum cok iyi,tum trioid etkileri gecti.saglik acisindan iyi hissediyorum tekrarlaması mumkun degil trioidimin tamami alindi cunku.trioid hapi kullaniyorum.Eger biyopsi kotu ciktiysa sonuclariniz yesim hocaya danışın derim o en doğru sekilde yönlendirir sizi.
Bir sorunuz olursa buradayim:)
Merhaba,Merhaba Manolyalarca
Ben de Graves hastasıydım.Ameliyat olalı 1 yıl oldu.Bu ara boğazım mı boynum mu çözemediğim ağrılar oluyor.Psikolojik mi bilmiyorum çünkü tekrarlamasından çok korkuyorum.Gerçekten tekrarlamaz mı bu hastalık. Bezlerimin ve nodüllerimin tamamı alındı.
Ayrıca benim de sol gözümdeki çıkıklık biraz kaldı ve gerilemiyor maalesef.neyseki çok dikkatlli bakınca belli oluyor
Merhaba,
Geçmiş olsun..Hayır tekrarlaması mumkun değil artik trioidimiz yok tamamı alındigi icin. Psikolojik olabilir bence doktoruna danış bunu derim,ben de hic agri olmadi sorun yasamadim. Benim de sağ gözümde cikiklik var ameliyattan once fazlaca belli oluyordu ameliyattan sonra geriledi ama tamamen eski haline ne yazik ki dönmedi ve doktorumun demesine göre donmeyecekmis en fazla boyle kalirmis buyume de yapmazmis..Belki ileri de gözümden ameliyat olurum cok estetik kaygi hissedersem..
Merhaba, oncelikle gecmis olsun.Merhaba,
Bana 6 ay kadar önce graves teşhisi kondu ve ilaç tedavisine (thramazol) başlandı. Şu an hormon değerlerim normal sınırlar içerisinde yani ötiroit haldeyim. Bu süreçte gözlerimde bariz bir büyüme oldu. Hatta sol gözüm sağdan biraz daha büyük ve estetik açıdan problem yaratıyor. Gözlerim için şimdi damardan yüksek dozda kortizon kullanıyorum. İlaç tedavisini sürdürmek mi ameliyat olmak mı daha iyi karar vermeye çalışıyorum.
Manolyalarca, sana birkaç sorum olabilir mi?
1- Doğru hesapladıysam yaklaşık 1 buçuk yıl önce Yeşim Hocada ameliyat oldun. Hastalığın erken mi teşhis edildi? Teşhis edildiğinde göz büyümesi başlamış mıydı? Teşhisten itibaren ne kadar süre ilaç kullandın ve ne kadar süre sonunda ameliyat oldun?
2- Gözlerin kaç mm öne çıkmıştı ve ameliyattan ne kadar süre geriledi?
3- Memnuniyetini dikkate alarak bugün randevu aldım haftaya Yeşim Hocaya gideceğim. Yaşamış ve atlatmış biri olarak tavsiye edebileceğin göz doktoru, yapılması gerekenler vs. bizi aydınlatabilirsen çok sevinirim.
Hepimize geçmiş olsun
Rica ederim,umarım.. Yeşim hoca ne dedi size peki?Merhaba,
Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için umarım bu hastalığa yakalanan herkes güzel sonuçlar alır
Ameliyat ücretiniz ne kadardı acaba?telefonda bilgi vermedilerde?Canım simdi gordum mesajini,oncelikle ayni seninko gibi benimde cok basinda tesadufen teşhis edildi oksuruk icin dojtora gittigimde yorgunluk hissediyorum oksuruk buni yapar mi demem uzerine tsh degerlerime bakildi ve trioid oldugum ortaya cikti ilk doktorum gravesi sintigrafi yoluyla belirledi.basinda oldugu icin ilac kullandim 3 ayda normale dondum ilk doktorum birak ilaci artik bitti dedi ama bende ilactan bir sure sonra gozumde yanma bulaniklanma basladi bunun uzerine bu boyle olmicak diyerel baska bir profesör buldum ona gittim bana graves tekrarlar cocugun yok asla radyoiyot tedavisi onermiyorum dedi ameliyat olucaksin ki bu semptomlardan kurtulasin dedi.ben kactim 3 ay ugramadim doktora sonra beni uzun sure gormeyen arkadaslar es dost gözünde sislik var demeye basladilar ben tekrar gittim doktora hemen ameliyat tarihi kararlastirdik aldi doktor tamamini.Goz bulgum birden ortaya cikti iyilestigim sirada.ve hizla ilerledi olmasaydim kesinlikle firliycakti.firlamadan oldum ben ameliyattan once 3mm di hala 3mm.Benim sol gozumde de varmis 1mm o geriledi kayboldu normale dondu simdi sag gozumu bekliyorum.Cocugum yok ama dusunuyoruz.Doktorum cocuk graveste tehlikeli sakin dusunme su donemde demisti ameliyatla 1 haftasonra bile cocuk dusunebilirsin dedi.Ameliyatimi Yesim Erbil yapti alaninda cok unlu bir doktor onun anlasmali oldugu 2 hastane var istanbulda Taksim acibadem ve şişli kolan hastanesi.ikiside ozel.Sisli kolanda sgk gecerli.ben orada oldum.
Su anda nasilsin? Merhabalar. Bu arada yesim hn a mi ameliyat oldun? Istanbul mu?Merhaba,oncelikle geçmiş olsun.Zor bir hastalık.Bende de ilk olarak thyromazola baslandi gunde 1 adet sabahlari ac karnina aliyordum hap surecinde 2 farkli prof.doktora gittim.Ilk doktorum hapı kullanmami istedi uzun bir sure.Ben de hic bir duzelme hissetmedigim için baska bir doktor buldum Yesim Erbil.Kendisi bana hapı kullansam bile bıraktığımda en fazla nuks eden trioid cinsi oldugundan hapla zaman kaybetme,atom dogum yapmamış ve genc kisilere onermiyorum ameliyat ol kurtul dedi.3 ay ameliyattan korktugum icin resmen kactim ama sonuc daha da kptu oldu bu esnada haptan dolayi sanırım,sag gözümde ufak bir buyume basladigi bende hemen yesim hanima gidip.karar verdim ameliyat olucam dedim.Trioid degerlerim 8 ay hap kullanmam sonucunda ameliyata hazir oldugum anlaşıldı,trioid degerlerin normal olmadan ameliyat olmuyor.Bir hafta içinde ameliyat oldum,ameliyatim harika geçti hic olmamis gibi ertesi gun hayatima döndüm.Ameliyattan sonra da takip devam ediyor graveste tamami alınıyormus biraz bile birakilmiyor tekrarlamamasi icin.Simdi her sabah euthyrox 1 adet aliyorum hala tam ölçüsü oturmadi doktorum takipte.1 ay sonra yine tahlil vericem ona gore doz ayarlanicak.Gözüm icinde goz doktoruyla iletisimdeyim gozumde 3mm buyume olmus ama ameliyattan sonra ilerleme yok hala 3mm.Yesim hanım 6 ay icerisinde normale donecegini soyluyor bakalim.Su an iyi hissediyorum,eskisi gibi carpintim yok cok carpintim oluyordu,dideral kullaniyordum.Saclarim dokuluyordu durdu.Cok daha saglikli hissediyorum tek pismanligim keske daha erken ameliyat olsaydim.uzattim kusura bakma:)
Gecmis olsun. Göz bulguları zamanla düzeliyor,bazen tamamen olmasada azalıyor,az tuzlu beslenmek,ödem attırıcı şeyler yeyip içmek göz için çok yararlı. Benim ameliyattan sonra bir süre daha gözüm inisli cikisli devam etti sonrasinda bayaa düzeldi.Merhaba! Annem adina yaziyorum 1 ay once ameliyat oldu 2 yildir hapla tedavi goruyordu baslarda gozu sismisti, arada iniyordu tuz yedikce sisiyordu bezi ve nodulleri aldilar. 3 gun once yine gozu sisti ameliyattan sonra gozu sisen var mi? Normal mi biraz endiselendik Yardimci olursaniz cok memnun olurum tesekkurler
merhaba.suan durumunuz nasil?gozunuzde herhangi bir problem var mi?
ameliyattan sonra gerileme oldu ve öyle kaldı. yeşim hocanin onerdigi bir prof. vardı ona gittim, kendisi cerrah pasanin göz proflarındandi, o olcum yapip takip etti, ameliyattan sonra bir.miktar gerileme oldu, goz kapagi tutulumu geçti,sadece hafif şiş kaldı. doktorun dediği tuzlu yiyecekler goze yaramiyor, odem söktürücü seylerle beslenmem gerektiğiydi.bu arada ben de geçen yıl yeşim Erbil'e gittim.benim gözümde göz kapağı tutulumu başlamıştı.göz mr da bişey çıkmadı ben baskı hissediyordum ama göz doktorları gözde bişey yok dediler.ameliyttan sonra ağrılarım geçti ama maden suyu , fıstık gibi şeyler tüketince gözümü etkiliyor hissediyorum sonra yine normale dönüyor.siz nerde ölçtürdünüz gözünüzü?mr da bişey çıkmışmıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?