- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- Konu Sahibi KarincaKadin
Döküm denilen granit değil, döküm demir tencereZaten bunu döküm dediler canim alırken ama granit döküm. Senin döküm dediğin bundan farklı mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Döküm denilen granit değil, döküm demir tencereZaten bunu döküm dediler canim alırken ama granit döküm. Senin döküm dediğin bundan farklı mi?
demir dokum olacak. Onlarinda bi eksisi var cok agir oluyolar ne yazikkiZaten bunu döküm dediler canim alırken ama granit döküm. Senin döküm dediğin bundan farklı mi?
Canım şimdi biraz baktım da en azından iç mekan kullanımı çok da korkulacak bir durum değilmiş, evin her yeri granit değilse, sadece tezgah falan ise geniş olmadığından risk yok diyenler de var. Zararı bu taşın mermerden daha fazla rodon gazı salmasıymış. Ama beton bile bu gazı salarmış zaten. Yani her evde bu risk varmış aslında... Her gün mutlaka en az 15 dakika evi ve mekanı havalandırmak yeterli olurmuş genelde. Asıl risk havalandırılamayan avm, havaalanı vs gibi alanlarda kullanımıymış meğer.Benim aldığım tava fırınada giriyor sapını çikarınca 200 derecenin üstünde kullanılabiliyor yani bilemedim.
Nasıl ya granit mermer heryer benim tezgahımda doğal olan taşlar nasıl kanserojen olabiliyor
demir dokum olacak. Onlarinda bi eksisi var cok agir oluyolar ne yazikki
Işte benim aldığımda tam olarak bu canimBenim aldığım tava fırınada giriyor sapını çikarınca 200 derecenin üstünde kullanılabiliyor yani bilemedim.
Nasıl ya granit mermer heryer benim tezgahımda doğal olan taşlar nasıl kanserojen olabiliyor
Napcan be zeytinim bazen öyle oluyo Beynimizi yıkıyorlar resmenBen de evleneceğim, onun gazından mı bilmem ama granit reklamlarına kanmışım meğer ben bile Baya baya sağlıklı sanıyordum, hiç sorgulamamışım, konuyu görünce fark ettim
Oysa çok dikkat ederim normalde
Keşke ben de granit takımı almadan okusa idim bunları konu sahibi 650 çok fazla imiş ben karacanın 3 tava bir kapak 4 parçasını 75 e aldım yeni, senin imkânın varsa zaten zararı olmasa bile geri ver çünkü çok pahalı almışsınHatta seramik için de aynı mantıkla sağlıksız diyor eklediğim linkte.
Çelik tencere dışında kullanmamak lazım bu durumda
Kütahya Porselenden aldım. Kesinlikle geri veririm. Hiç kullanmadım bile. :)Keşke ben de granit takımı almadan okusa idim bunları konu sahibi 650 çok fazla imiş ben karacanın 3 tava bir kapak 4 parçasını 75 e aldım yeni, senin imkânın varsa zaten zararı olmasa bile geri ver çünkü çok pahalı almışsın
Döküm demir tencerede de yemek bekletilmiyor ama, yapısındaki demir yemeğe geçtiği için bekletilmesi zararlı ama pişirmesi sağlıklıÇelikten vazgeçmeyin derim, ben öyle yapıyorum.
Bir de döküm demir, biraz tuzlu sadece...
demirin insan vucuduna toksik etkisi yoktur. Yemege gecmesinin hic bir zarari olmadigi gibi aksine faydasi varDöküm demir tencerede de yemek bekletilmiyor ama, yapısındaki demir yemeğe geçtiği için bekletilmesi zararlı ama pişirmesi sağlıklı
Merhaba,Arkadaşlar şimdiden buda mi dert dediğinizi duyar gibiyim ama 650 civarında bir para ödeyip 7 parça (kapaklar dahil) granit kaplama Kütahya Porselenden çok özenerek bir tencere seti aldım.
Fakat daha sonra bir kaç arkadaşım bunun teflon tencere ile ayni olduğunu ve çok sağlıksız olduğunu söylediler. İçerisinde yemek bekletilmezmiş .
Soruyorum çünkü iade şansım hala var.
Bilgisi olan kullanan arkadaşlardan fikir istiyorum.
Not: Telefondan yazıyorum. (Yazım hataları için şimdiden Özür dilerim.
Herkese hayırlı, sağlıklı bir Ramazan diliyorum.
GÜNCELLEME
Arkadaşlar tencereleri teslim ettim ve yine tencere ihtiyacım var.
Korkmaz markasının demir döküm tencerelerini kullanan var mı? Bu sefer almadan sormak istedim. (Eşim "bu sefer kesin kararını ver" dedi. desteklerinizi bekliyorum. Yoksa tencere değiştirme rekoru kırabilirim. )
Bu olmazsa çelik mi tavsiye edersiniz?